Помощ! Да избера по-хубавата специалност!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- fashion_girl
- В началото бе словото
- Специалност: Математика и информатика задочно
- Курс: първи
Помощ! Да избера по-хубавата специалност!
Някой дали може да ми каже според него коя специалност е по хубава - Математика и Информатика или Инжинерна физика, аз си мислих, за математика и информатика, но като разгледах, общо взето се излиза учител само, а физиката даваше повече възможности, може ли мнение?? Спешно!
Re: Помощ! Да избера по-хубавата специалност!
tazi ,koqto ima perespektiva 
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
- fashion_girl
- В началото бе словото
ее така като гледам , явно инженерната физика, но много се двоумя ....
davai
-
elfinka
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Математика и информатика...
Не искам да пускам ръката ти...
- fashion_girl
- В началото бе словото
ЕХЕ РАЗлични мнения..... 
po-perespektivnoto !!!
-
ivka
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Което ти се учи повече.
- ericsson
- От дъжд на вятър
- Специалност: Медицина
- Обратна връзка:
Ами не знам инженерната физика какво точно представлява,но според мен математика и информатика имаш по голями шансове за реализация,особено ако се понапънеш и станеш един добър програмист.Решението ТРЯБВА да бъде само твое,знам колко е трудно щото преди една седмица и аз имах същата дилема - дали да избера Фармация или Медицина,лиших се от по доброто и по лесно заплащане за сметка на това да върша това което ми е по сърце и записах Медицина.Надявам се да съм ти бил полезенfashion_girl написа:Някой дали може да ми каже според него коя специалност е по хубава - Математика и Информатика или Инжинерна физика, аз си мислих, за математика и информатика, но като разгледах, общо взето се излиза учител само, а физиката даваше повече възможности, може ли мнение?? Спешно!
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
- fashion_girl
- В началото бе словото
бЛАГОДАРЯ ВИ, много! Въпроса е, че исках математика и информатика, но ето какво пише -
Специалност МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА подготвя учители по математика и информатика. Освен че получават фундаментална подготовка по математика и информатика, студентите се запознават и със съвременните образователни стратегии и технологии, включително подходи и методи за използване на медии в обучението в тези области. Предимство на обучението е учебният план, който предоставя на студентите възможности да избират дисциплини, съобразно своите интереси в областта на математиката, информатиката и приложенията им. Солидната подготовка по математика и информатика на тези студенти им дава възможност да се реализират не само като учители, но и като специалисти в областта на информатиката и информационните технологии, като преподаватели във висши училища, научни работници и др. Успешната реализация на студентите, завършили тази специалност показва, че подготовката им е добра и те са предпочитани като специалисти в различни сектори на икономиката и като преподаватели в най-елитни учебни заведения.
Специалността има и задочна форма с петгодишен срок на обучение.
Което много ме обърка, а за инженерна физика има много повече неща....
Специалност МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА подготвя учители по математика и информатика. Освен че получават фундаментална подготовка по математика и информатика, студентите се запознават и със съвременните образователни стратегии и технологии, включително подходи и методи за използване на медии в обучението в тези области. Предимство на обучението е учебният план, който предоставя на студентите възможности да избират дисциплини, съобразно своите интереси в областта на математиката, информатиката и приложенията им. Солидната подготовка по математика и информатика на тези студенти им дава възможност да се реализират не само като учители, но и като специалисти в областта на информатиката и информационните технологии, като преподаватели във висши училища, научни работници и др. Успешната реализация на студентите, завършили тази специалност показва, че подготовката им е добра и те са предпочитани като специалисти в различни сектори на икономиката и като преподаватели в най-елитни учебни заведения.
Специалността има и задочна форма с петгодишен срок на обучение.
Което много ме обърка, а за инженерна физика има много повече неща....
- Kai
- Форумозавър Рекс
Е, кое те обърква? В МИ се учи почти същото, което и в И, само че има и педагогически курсове, които ми се струват интересни... Докато в И.Ф. ... ако не разбираш от физика, въобще няма да те бъде...
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- fashion_girl
- В началото бе словото
мерси, ще помисля върху това, просто събирам мнения....Kai написа:Е, кое те обърква? В МИ се учи почти същото, което и в И, само че има и педагогически курсове, които ми се струват интересни... Докато в И.Ф. ... ако не разбираш от физика, въобще няма да те бъде...
- Kai
- Форумозавър Рекс
Просто внимателно си помисли за кое ще ги стигнат силите. И двете дисциплини са тежки и ще изискват доста учене. Не знам как е във физическия, но във ФМИ имаш възможност да запишеш един куп изборни, които биха могли да те подготвят не само за учител... пък и в самото описание на МИ се казва, че те подготвят и за други неща.
Колко ти е бала и кои други специалности си писала над МИ?
Колко ти е бала и кои други специалности си писала над МИ?
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- aciana
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
Щом си искал/а математика и информатика не съм сигурна, че да ще ти бъде по сърце да учиш Физика, но може и да бъркам... И не мисля, че това, че се подготвят преподаватели е достатъчна причина да те откаже да учиш това, което наистина желаеш.
Just washing it aside аll of the helplessness inside.
Pretending I don't feel misplaced.
It's so much simpler than change.
It's easier to run replacing this pain with something numb.
It's so much easier to go than face all this pain here all alone.
Pretending I don't feel misplaced.
It's so much simpler than change.
It's easier to run replacing this pain with something numb.
It's so much easier to go than face all this pain here all alone.
- fashion_girl
- В началото бе словото
Благодаря Ви отново, а аз искам задочно задължително и съм писала само тези две специалности и затова колебанията ми стигат до МИ и Инж.физика. Но така като гледам, май математика и информатика ще се мъча
))