Последен преговор за 5-ти :)))
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
peryshinka
- В началото бе словото
Re: Последен преговор за 5-ти :)))
В ректората ли се попълва молбата за записване за второ класиране и плаща ли се нещо ? Мерси предварително !
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Точно. Успех на второ класиранеiliyana_blg написа:Доколкото знам, не. Само диплома и молбата, която се взима на място.p_e_t_i_a написа:za depozirane na diplomata trqbva li da nosq i snimki ili ne
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
а дано.Green-Space^^ написа:ScionOfStorm написа:И аз имам едно въпросче, само не знам задавано ли е преди.
Мога ли кешец да си платя таксата /семестриална/ в СУ, на записването за редовните я имаше тази опция в една стая до залите за записване...
че нашите ги е хванала леко липсата и няма как по банков или со карта. :Д
Трябва да може, естествено ;]]
иначе ще тряя чакам родителските тела да се завърнат :Д
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
А аз имам много екзистенциален въпрос след като отвсякъде получавам противоречива информация.
Точно колко големи трябва да са снимките за документите?
На едно място пише 4/6, на друго 3.5/4.5.
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
- aciana
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
Ама ти приета ли си нещо? Някъде четох, че беше писала, че не си приета... Ако е така защо ще подаваш молба за второ класиране? Ти автоматично ще участваш в него без да подаваш молба.p_e_t_i_a написа:za depozirane na diplomata trqbva li da nosq i snimki ili ne
Just washing it aside аll of the helplessness inside.
Pretending I don't feel misplaced.
It's so much simpler than change.
It's easier to run replacing this pain with something numb.
It's so much easier to go than face all this pain here all alone.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Аз разгледах документите, и само в студентската книжка би се побрала снимка 4/6, така че си вади стандартните паспортни - 3.5/4.5nox написа:А аз имам много екзистенциален въпрос след като отвсякъде получавам противоречива информация.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- aciana
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
Аз и в студентски книжки съм виждала от стандартните снимки за документи. Предполагам, че ако отидеш и кажеш ами аз нямам други, няма да има проблем. Аз лично така ще пробвам, въпреки че имам и от големите, ама те някак ми изглеждат неестествено огромни
Just washing it aside аll of the helplessness inside.
- JackInTheBox
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Снимките трябва да са 4/6, но си вземете ножичка и лепило, защото никога не пасват и 3/6 да ги извадите пак нищо няма да стане и трябва да се режат поне малко.
Таксата се плаща по два начина
1) по банков път на посочените сметки, които вече се коментираха
2) в паричния салон на СУ, който се намира в Ректората, Северно крило последен етаж, северното крило е това в което се влиза откъм улица Шипка (Спирката на автобуси 280, 306 и 9) точно до спирката е входа а паричният салон с касите като влезете право нагоре
Забележка: Чувал съм, че и във ФМИ/Биологическия може да се плаща за студентите от тези Факултети НО НЕ СЪМ СИГУРЕН.
съвет: като си вземете документите по образец, в които е и студентската книжка попълнете първа страница на книжката с лични данни ала бала и залепете снимка, защото на касата трябва да ви се удари печат, че сте платили, ако не сте с попълнена книжка ще ви върнат да си я попълните и трябва пак да се редите.
След като си купите документите и ги попълните и си платите таксата намирате канцеларията на вашия факултет, където секретраката на специалността ще ви запише. Всички канцеларии на факултети с изключение на Биологическия, ФМИ, Физическия и Химическия (за Богословския нищо не знам и за ФНПП не съм сигурен) се намират в лабиринта на Ректората.
За студентите, които не са от София:
Имате възможността при записване да попълните молба за настаняване на общежитие молбите през 2006 и 2007 и 2008г. се раздаваха от секретарките, при които се записвате или от помощници на кампанията(студенти), които се разхождат свободно из ректората и помагат от време на време на заблудените студенти.
След като платите и минете през секретарката и тя ви прибере студентската книжка вече сте студенти в СУ.
Забележка: Книжките остават в канцелариите до 01.10, когато започва учебната година това се прави с цел нанасяне на факултетни номера и проверка.
Ако имате други въпроси можете да ми пращате ЛС. Записвал съм се два пъти в този университет и има много малко неща, които да не съм научил за цялата процедура.
П.С. За хората, които потвърждават за второ класиране само диплома и молба, която получавате на място.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и информацията да ви е от помощ.
УСПЕХ
Таксата се плаща по два начина
1) по банков път на посочените сметки, които вече се коментираха
2) в паричния салон на СУ, който се намира в Ректората, Северно крило последен етаж, северното крило е това в което се влиза откъм улица Шипка (Спирката на автобуси 280, 306 и 9) точно до спирката е входа а паричният салон с касите като влезете право нагоре
Забележка: Чувал съм, че и във ФМИ/Биологическия може да се плаща за студентите от тези Факултети НО НЕ СЪМ СИГУРЕН.
съвет: като си вземете документите по образец, в които е и студентската книжка попълнете първа страница на книжката с лични данни ала бала и залепете снимка, защото на касата трябва да ви се удари печат, че сте платили, ако не сте с попълнена книжка ще ви върнат да си я попълните и трябва пак да се редите.
След като си купите документите и ги попълните и си платите таксата намирате канцеларията на вашия факултет, където секретраката на специалността ще ви запише. Всички канцеларии на факултети с изключение на Биологическия, ФМИ, Физическия и Химическия (за Богословския нищо не знам и за ФНПП не съм сигурен) се намират в лабиринта на Ректората.
За студентите, които не са от София:
Имате възможността при записване да попълните молба за настаняване на общежитие молбите през 2006 и 2007 и 2008г. се раздаваха от секретарките, при които се записвате или от помощници на кампанията(студенти), които се разхождат свободно из ректората и помагат от време на време на заблудените студенти.
След като платите и минете през секретарката и тя ви прибере студентската книжка вече сте студенти в СУ.
Забележка: Книжките остават в канцелариите до 01.10, когато започва учебната година това се прави с цел нанасяне на факултетни номера и проверка.
Ако имате други въпроси можете да ми пращате ЛС. Записвал съм се два пъти в този университет и има много малко неща, които да не съм научил за цялата процедура.
П.С. За хората, които потвърждават за второ класиране само диплома и молба, която получавате на място.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен и информацията да ви е от помощ.
УСПЕХ
стрийм
- Name Less
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Аз точно по банков път искам да си платя таксата, но прерових темата 3 пъти и сметките не ги видях. Може да е от недовиждане, но ме заболяха пръстите вече. Случайно да е тази БНБ - ЦУ IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01 BIC CODE: BNBGBGSD
? Разбрах само, че е най-добре в ПИБ да ходя да превеждам парите. Ако има някой,който знае сметките, ще съм благодарна ако каже 
-
brigit
- От дъжд на вятър
Name Less i aз това питам ама никой не дава информация...звънях на телефоните ама постоянно е заето ..
и накрая май ще ги преведа на тази сметка на която каза и ти
и накрая май ще ги преведа на тази сметка на която каза и ти
- JackInTheBox
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Таксите за кандидатстване и обучение могат да бъдат платени по един от следните начини:
І. С банков превод във всяка търговска банка по сметка на СУ “Св. Климент Охридски” по приложен образец:
Българска народна банка централно управление
IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01
Банковият идентификационен код/ BIC/ на Българската народна банка е: BN BG BG SD.
При плащане по банков път задължително се вписват:
ЕГН на обучаващия се
Факултет
Форма на обучение/редовно или задочно/
Степен на обучение/бакалавър, магистър, доктор/
При банков превод комисионната по превода е за сметка на вносителя.
Съгласно Закона за БНБ и Наредбата За прилагането му банката не приема суми в брой.
Това е сметката. Последният ред означава, че трябва да внесете парите чрез друга банка, защото очевидно не можете да се изтипосате в БНБ и да си платите там на ръка.
Не забравяйте да впишете исканата информация, ЕГН, Факултет и т.н.

І. С банков превод във всяка търговска банка по сметка на СУ “Св. Климент Охридски” по приложен образец:
Банковият идентификационен код/ BIC/ на Българската народна банка е: BN BG BG SD.
ЕГН на обучаващия се
Факултет
Съгласно Закона за БНБ и Наредбата За прилагането му банката не приема суми в брой.
Това е сметката. Последният ред означава, че трябва да внесете парите чрез друга банка, защото очевидно не можете да се изтипосате в БНБ и да си платите там на ръка.
стрийм
-
brigit
- От дъжд на вятър
JackInTheBox
Много ти благодаря ама много ...
тва къде го намери аз цял ден ровя и нищо не намерих в сайта
Много ти благодаря ама много ...
Значи утре отивам в ректората, качвам се на полесдния етаж в северното крило, плащам семестриалната такса(там ще ме питат ли за каква специалност плащам?), след това отивам във факултета, намирам си канцеларията на моята специалност и внасям предварително попълнените документи?
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
Отново искам да попитам, защото потърсих отговор, но не успях да немеря! ; )
Каква е сметката, на която се внасят семестриалните такси по банков път?
Каква е сметката, на която се внасят семестриалните такси по банков път?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
JackInTheBox написа:Таксите за кандидатстване и обучение могат да бъдат платени по един от следните начини:
ЕГН на обучаващия се
Факултет