Кандидати за Право 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от svetlio.varna »

mihaela_a написа:
svetlio.varna написа:
MidwinterSun написа:Абееее, не е така. Темите от Нова история са къде-къде по-бъкани с фактология. Колкото по-бъкано с фактология е едно нещо, толкова повече има за запомняне. А Средновековието е цвете за мирисане в сравнение с нова история в това отношение.
Средновековието ми е любимоооооо :bounce: :bounce: :bounce:
Ти по коя тема писа на редовния? :)
За Иван Асен II, но мислех, че ще изкарам повече. Имам 4.75.
Facebook
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Предварителните не ги брой изобщо. На вас какво ви се падна - Асеневци на предварителен... аз на тая тема не 5.50, ами 6.00 щях да имам.

Две теми от Средновековие - при това две от сравнително лесните теми от Средновековие - са си същинска благодат. Няма какво сега да тръгвате и да обяснявате как всъщност това били трудни теми. Трудни са, защото всичките са трудни, но в сравнение с Възраждане и особено Нова история повечето от вас извадиха луд късмет.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

MidwinterSun написа:Предварителните не ги брой изобщо. На вас какво ви се падна - Асеневци на предварителен... аз на тая тема не 5.50, ами 6.00 щях да имам.

Две теми от Средновековие - при това две от сравнително лесните теми от Средновековие - са си същинска благодат. Няма какво сега да тръгвате и да обяснявате как всъщност това били трудни теми. Трудни са, защото всичките са трудни, но в сравнение с Възраждане и особено Нова история повечето от вас извадиха луд късмет.
Така е. :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

Факт е, съгласявам се с МидУинтър ; ) И все пак вдигането на бала с точно единица ми се вижда много!
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно
Курс: първи

Мнение от mihaela_a »

Аз съм доволна,не съм казала,че са трудни тези,които ни се паднаха,нито съм от тези,които са научили 5 теми на кръст.
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

Хораа,как ще се записвате, с приятели,приети същата специалност или сами!Аз имам 2 души,с които да се запишаа,но се чудя дали да го правя,защото не са ми кой знае какви приятели и не знам дали си струва да се съобразявам с тях в близките 5 години!Пък от друга страна да не познаваш никой от твоята група-пак кофти!И се чудя сега...Вие как ще постъпите?
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно
Курс: първи

Мнение от mihaela_a »

Аз отивам сама. :P Моите познати май ще чакат второ
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

И аз май така ще постъпя!Пък октомври ще се запознаваме! :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

WickedWitch написа:Факт е, съгласявам се с МидУинтър ; ) И все пак вдигането на бала с точно единица ми се вижда много!
Не е една единица. Миналата година на първо класиране балът за редовно беше около 26.5. Тази година за задочно е 27.01. Технически се е вдигнал с около половин единица, което не е чак толкова изненадващо (макар да превишава леко моите собствени очаквания).
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от lavidaloca »

Какви са условията да се прехвърля от задочно в редовно след първата година ? Практически трудно ли е ? Според вас по-добре задочно в СУ или редовно във ВТУ (преподавателите са същите). Съществува вариант и за прехвърляне от ВТУ към СУ и обратно :)
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

MidwinterSun написа:Абееее, не е така. Темите от Нова история са къде-къде по-бъкани с фактология. Колкото по-бъкано с фактология е едно нещо, толкова повече има за запомняне. А Средновековието е цвете за мирисане в сравнение с нова история в това отношение.
Ами какво да ти кажа, фактологията се изисква само до едно ниво.И по средновековните теми, ако отвориш сборниците по история на БАН, ще видиш толкова излишна фактология, че свят ще ти се завие, но никой не ги иска тия неща на изпитите.Примерно в първата тема - Основаване на българската държава- преспокойно можеш да пишеш подробно и за Хилвуд, неговата роля във византийската държава, дипломация и военно дело, подробно описание на походите му по години и смърт, анализ на личността и ролята му в историческия момент и тн и тн

Това всичко спада към темата, защото е свързано с историята на славяните на Балканския полуостров, но никой не го изисква за изпита и ако го напишеш няма да имаш никакви точки плюс.Просто ще го пропуснат в четенето.Ако е сгрешено ще се счита за грешка.

Така, че и в средновековието има какво подробно да се учи, но нито в тези теми, нито в онези от Възраждане и Нова история някой изисква толкова много фактология.Сигурен съм, че има сведения какви дрехи и чорапи е носил Раковски, но това не се изисва за темата.Просто повечето хора започват със средновековие и понеже не са свикнали да запаметяват много материал се изтощават на послеващите теми.Това не значи обаче, че самите теми са гадни и трудни.Според мен темата за Раковски е също толкова лесна , колкото и за Иван-Асен 2-ри.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Аз не ги гледам тухлите на БАН, просто си спомням обемите на темите, които учех в ОТ. По средновековие бяха по 6-7 странички, изведнъж в нова история станаха по 10-12.
Изображение
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

дали балът за задочно ще падне с 87 стотни :roll:
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

MidwinterSun написа:Аз не ги гледам тухлите на БАН, просто си спомням обемите на темите, които учех в ОТ. По средновековие бяха по 6-7 странички, изведнъж в нова история станаха по 10-12.
Ами темата за Симеон ми излезна 17 страници и още имаше какво да напиша и затова нямам пълно 6.Всичко е относително обаче...Понякога малко повече фактология предполага беглото и споменаване, а понякога малко факти трябва да бъдат обяснени и разискани основно.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Балът се вдигна по няколко причини - главно, защото намаля приемът, имаше предварителен по литература и на редовния по история се паднаха лесни теми, за разлика от миналата година. Иначее, честито на бъдещите колеги :), на тези, които не им стига малко има голям шанс да влезете на бъдещо класиране, а за другите - винаги може да се прехвърлите след 1 курс от друга специалност, ако правото наистина ви е цел :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”