04.08 - Класиране

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: 04.08 - Класиране

Мнение от JackInTheBox »

регистрация написа:
svetlio.varna написа:
RuNNeR написа:
MiMs` написа: ...
4.Продължаване в другите класирания
Ако специалността на първо класиране не ви устройва и искате да продължите в другите класирания, то трябва да отидете във факултета, в който сте приет. Вместо да се запишете обаче както в точка 3, то вие ще подадете молба да продължите в следващите класирания. Молби може да си вземете от масите пред кабинета или от секретарката, която ще приеме молбата ви - ако не знаете как да я попълните, то милите лелки ще ви помогнат. Заедно с молбата трябва да оставите и дипломата си в университета като депозит.
Благодаря ти, това го четах, но главният ми въпрос беше дали си губя мястото в социални дейности :D
НЕМ :)
Губиш го естествено. Освобождаваш твойто място , като се надяваш някой да освободи места от по горните ти желания :) Рискуваш , ако никой не ти пусне място , увисваш , щото вече си отишъл на 2ро и мястото ти се предотстъпва на друг. Ама вероятността да увиснеш е по-гоияма при трето класиране , в 2ро , се правят повече размествания , има шанс за качване в по горна позиция :compress:
Ако продължиш за следващо класиране трябва да депозираш дипломата си в специалността, в която си приета на първо класиране(не важи за тези, които не са приети на първо). Депозирайки дипломата ЗАПАЗВАШ мястото си от първо класиране.

Чл. 36. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 5 до 7 август включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.

...

Чл. 38. Вторият етап на класиране се обявява на 11 август. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти.
Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 12 до 14 август включително.
Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в окончателното класиране.
Чл. 39. Третият етап на класиране се обявява на 18 август. Срок за записване - 19 и 20 август. Резултатите от това класиране са окончателни.
стрийм
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

FOr da GaME* написа:Някой може ли да ми каже дали мога някъде да проверя колко хора има пред мен за да знам дали имам шанс да вляза компютърни науки на 2ро класиране след като бала ми е 28,02 а минималният е 28,2?
Или поне статистика с колко пада обикновено балът някъде дали има?
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
brigit
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от brigit »

някой може ли да ми каже какув е размера на сeместриалната такса за МО ..или поне къде на сайта мога да го видя
Последно промяна от brigit на 04 Авг 2009, 12:04, променено общо 1 път.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

:party:s :party:s :party:s Приета "МАтематика и информатика" - редовно :party:s :party:s :party:s
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

231 лв за 1 семестър за МО
Последно промяна от deny_s на 04 Авг 2009, 10:56, променено общо 1 път.
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
elfinka
В началото бе словото

Мнение от elfinka »

thegirl написа::party:s :party:s :party:s Приета "МАтематика и информатика" - редовно :party:s :party:s :party:s
Нашата си специалност :P Честито, и мене ме взеха задочно :flower:
Не искам да пускам ръката ти...
brigit
От дъжд на вятър

Мнение от brigit »

Мерси deny :)
Аватар
Santa_Baby
В началото бе словото

Мнение от Santa_Baby »

регистрация написа:
svetlio.varna написа:
RuNNeR написа:
MiMs` написа: ...
4.Продължаване в другите класирания
Ако специалността на първо класиране не ви устройва и искате да продължите в другите класирания, то трябва да отидете във факултета, в който сте приет. Вместо да се запишете обаче както в точка 3, то вие ще подадете молба да продължите в следващите класирания. Молби може да си вземете от масите пред кабинета или от секретарката, която ще приеме молбата ви - ако не знаете как да я попълните, то милите лелки ще ви помогнат. Заедно с молбата трябва да оставите и дипломата си в университета като депозит.
Благодаря ти, това го четах, но главният ми въпрос беше дали си губя мястото в социални дейности :D
НЕМ :)
Губиш го естествено. Освобождаваш твойто място , като се надяваш някой да освободи места от по горните ти желания :) Рискуваш , ако никой не ти пусне място , увисваш , щото вече си отишъл на 2ро и мястото ти се предотстъпва на друг. Ама вероятността да увиснеш е по-гоияма при трето класиране , в 2ро , се правят повече размествания , има шанс за качване в по горна позиция :compress:
глупости никога не си губиш местото,преместваш се в по-горно желание стига да има някой отказал се,а ако не ти стига си оставаш там,където си,не стресирайте човека,моля ви се!!!
Аватар
RockinGirl
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: първи

Мнение от RockinGirl »

Приета Китаистика, най-вероятно ще продължа за 2ро класиране!
peachy
В началото бе словото

Мнение от peachy »

JackInTheBox написа:
регистрация написа:
Ако продължиш за следващо класиране трябва да депозираш дипломата си в специалността, в която си приета на първо класиране(не важи за тези, които не са приети на първо). Депозирайки дипломата ЗАПАЗВАШ мястото си от първо класиране.
Така е. Освен това, балът няма как да се качи, така че няма начин да си изгубиш мястото. Най-много пак да те приемат същото. Просто трябва да потвърдиш, за да участваш в класирането.
FOr da GaME*
В началото бе словото
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от FOr da GaME* »

leia_loves_cats написа:
FOr da GaME* написа:Някой може ли да ми каже дали мога някъде да проверя колко хора има пред мен за да знам дали имам шанс да вляза компютърни науки на 2ро класиране след като бала ми е 28,02 а минималният е 28,2?

Минималният бал ми е известен мен ме интересува дали той е след първо класиране или след второ. И дали е паднал или е останал същият. Също така повече ме интересува да видя колко хора има пред мен, тъй като ако са 30-на няма на какво да се надявам.
Аватар
JackInTheBox
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JackInTheBox »

FOr da GaME* написа:
leia_loves_cats написа:

Минималният бал ми е известен мен ме интересува дали той е след първо класиране или след второ. И дали е паднал или е останал същият. Също така повече ме интересува да видя колко хора има пред мен, тъй като ако са 30-на няма на какво да се надявам.

За съжаление няма как да провериш, колко човека имат по-висок бал от твоя и са писали същата специалност. Можеш да се надяваш и да участваш във второ класиране, тъй като не губиш нищо освен много време :) или да си направиш някакви приблизителни сметки от статистиката за изпита, които далеч, далеч няма да ти свършат работа.

Успех.
стрийм
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

elfinka написа:
thegirl написа: :party:s :party:s :party:s Приета "МАтематика и информатика" - редовно :party:s :party:s :party:s
Нашата си специалност :P Честито, и мене ме взеха задочно :flower:
Мерси, честито и на теб :)
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

FOr da GaME* написа:
leia_loves_cats написа:

Това е "окончателния" минимален бал - след последното класиране за всяка специалност.
Не знам дали на КН някога е имало второ класиране, понеже и ужасно желана и почти никой не се отказва. Ако обаче си първа резерва може би имаш шансове.
Не знам какво да те посъветвам - ако се колебаеш м/у СУ и друг университет - не е ясно дали тази година ще има 2 класиране за КН - все пак всички искат там :))))))))) . Ако обаче се колебаеш м/у КН и друго в СУ - пробвай се за второ класиране.
Успех с намирането на човек, който да сподели колко души има преди теб ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
nmlss
В началото бе словото

Мнение от nmlss »

Айде де, няма ли приети с европеистика английски, че не намирам колеги нещо :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”