Останаха ли изобщо модератори в този форум?

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
Публикувай отговор
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Останаха ли изобщо модератори в този форум?

Мнение от Cecilia Lisbon »

Подобни цитати
(като дадените от Лорд в началото на темата)
((че и дори по-лоши!))
винаги е имало.
Никакъв свръх-модераторски контрол не може да ги ограничи.

Всички сме забелязали призрачните никове на отдавна невлизащи модератори. Дори и аз съм повдигала този въпрос по разни теми :) а колкото до подфорумите/модераторите по факултети -- няма смисъл да се споменават, там го няма спамът от "Хоби и Забавления" да речем.

Извинявам се, обаче ми се спи и лягам, утре пак ще се включа. :oops:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

dimage написа:
Joker написа:Кочината веч вони непоносимо!

Вярно, че е летен сезон, но по-добре форумът временно да се спре ако така продължава... :pukeright:
Подкрепям!!!
А който продължи да пише, да се наказва с 50 удара с камшик.
Facebook
Изображение
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Lord »

Кхъм.
Избирането на нови модератори (при което може настоящите да си запазят правата, може и да не ги запазят) е едно решение, което може да е добро, може и да не е. Хората вътре в екипа могат да кажат по-добре защо форумът остана без контрол и да вземат най-правилните мерки. Казвам "могат да кажат", но искам да подчертая, че не очаквам да се дават каквито и да е обяснения, а мирно и тихо да се направи необходимото, каквото и да е то, за да заработи форумът отново.
MERCES_LETIFER написа:Подобни цитати
(като дадените от Лорд в началото на темата)
((че и дори по-лоши!))
винаги е имало.
Никакъв свръх-модераторски контрол не може да ги ограничи.
Да, и винаги ще има, но вече няма кой да ги ограничава и да се "бори с тях". Ето един симпатичен разказ по темата
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Много по-конструктивно би било вместо да се пускат подобни теми, в които да се квичи безрезултатно, просто да пратите по едно ЛС на модератора на съответния раздел с линк към съответното словоблудство.

Така дадени, както е на първата страница, цитатите нямат НИКАКЪВ смисъл и дори не е ясно дали изобщо са от този форум. За шейсет-и-деветорен път казвам - тоя форум не е модераторите, а на потребителите, ерго - потребителите също трябва да се стремят да не е грозно, а не да пускат неясни теми с обвинения.

Когато все пак стане грозно, защото простотията ходи по хората, същите тия потребители не трябва в продължение на 3 страници да се възмущават и да добавят и собствената си глупост към нечия простащина, а просто да цитират обидното съобщение с линк в ЛС към ресорния модератор на раздела или към някой модератор изобщо. Аз самият нерядко получавам подобни съобщения, и то обикновено от нови потребители в КСК. Е как на тях им идва до акъла да го направят, а на други, дето са тук от години - не?

Модераторите не са пъдари, не им се плаща да висят нон-стоп и да внимават за малоумници, за да могат потребителите да се чувстват като туристи на морето - сери, мятай боклук, к'во ти дреме, нали някой ще мине да изчисти след тебе. Ами това няма как да стане винаги и навсякъде, ако и редовите потребители не помагат. А тази тема не е помощ - тя само създава напрежение, което е излишно. И глупаво.
Изображение
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Да, съгласна съм с Боромир.
Мисля си, че по-старите потребители сякаш са свикнали с простотията, която лъха периодично от форума и спират да търсят нормалните начини за справяне с това. И така само се стига до заяждане и още повече лични нападки в темите.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Време е за революция...

Мнение от svetlio.varna »

Време е за революция... :mr47_04:
Facebook
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Интересно е как хора от модераторския екип обясняват как не могат да се справят с това... Значи или трябват повече хора, или трявба наистина форума да се затвори.

Боромир, аз самата пращам МНОГО такива съобщения. Пратих сигурно 20 на оня тони преди да го баннат, ама събощенията му нито се триеха, нито сигурно са го предупреждавали. А той пишеше във всички раздели.
Но и въпросът не е само при него, всички истерясват по тоя КСК и почва безразборно пускането на едни теми... Аз мисля, че дата.бг форумът е доста по- зле, ама там нещата са под контрол.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Давайте тогава при всяко подобно мнение да натискаме удивителната и да сигнализираме! :bounce:
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

Ами ако имаше гласуване аз бих си дала гласа за Боромир.
Защо не стане той модератор?
:)
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Еми той е модератор, но не навсякъде, защото иначе ще спраска Кристо и няколко други...
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

Ем да де ...аз казвам да стане навсякъде. А за подфорумите да се изберат по-неопитни и по-други хора, защото едно е да си мод на подфорум, друго е да си такъв на целия форум.
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Модератор на целия форум :shock: :lol:
Има ли самоубийци? :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Ти не си ли навита ? :lol:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Оставете самоубийците настрана, въпросът е сериозен.
Защо е толкова трудно да разберете, че идеята не е да си заплюем някой по-"кръвожаден" потребител (който и да е той) за глобален модератор и той да играе ролята на плашило за съфорумците си (даже може да си направи нова регистрация с ник Торбалан) - номерът е потребителите сами да канализират простотията, която явно извира щедро от тях и да намират начини за извеждането й, без това да нарушава душевния мир на останалите.
Разбирам, че за приносителите й това вероятно е трудно, но за тая работа си има предупреждения и бан - необходимо е просто да докладвате конкретните ситуации на модератор. Simple as that. И не виждам защо създавате проблеми от това.

Друг е въпросът, че напоследък форумът наистина не е най-приятното място, но за сметка на това времето навън е хубаво, животът офлайн е готин и прочее. Вярно е, че мненията, които се трупат през деня рядко са смислени, конструктивни, а за интересни - да не говорим. Но това не нарушава правилата и, поне по мое мнение, е неизбежно отражение на вълната по-млади, по-груби и много по-нецивилизовани индивиди, която ни залива и в "риъла". Което, разбира се, е субективно усещане и размишленията по него принадлежат по-скоро на другата подобна тема в Мнения.
Изхода съм го намерила за себе си - влизам по-рядко, чета по-ограничен брой теми, пиша още по-малко и то - напълно неангажиращо, без да задълбавам в каквото и да е, защото разбирам, че усилията ми за диалог биха били обречени. И разчитам, че е временно.

Но да си дойда на думата - каква е драмата, при условие, че форумът се модерира и че подадените оплаквания стигат до администраторите, които (при нужда) раздават предупреждения и банове (стига да се сетите, че има и такава опция, вместо да се храните взаимно с "виновния" и после да се обяснявате кой е започнал и защо)? Ако можехме да изкореним простотията въобще и изобщо, повярвайте ми, едва ли щеше да има по-щастлив от мене. Ама не можем - затова спазвайте правилата, въздържайте се от обиди и излезте малко навън. При проблеми - пишете на модератор с линк към темата, в която са възникнали. Просто е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Значи трябва да пишем за всяко мнение, което не е както трябва? :roll:

Да, примерно за твоето сега. Нищо че "не както трябва"-нето му е леко скрито за теб, уви. Димо
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения за форума и правила”