Последен преговор за 5-ти :)))

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
viking_girl
В началото бе словото
Курс: четвърти

Re: Последен преговор за 5-ти :)))

Мнение от viking_girl »

здр искам да попитам дали някой знае как се образува бал за общежитие :alien: благодаря предварително и се извинявам ако някъде е обсъждана темата :albino: иии аз се точа за стопанско управление-немски език :lol:
стопанско управление - немски език 4ти курс
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

viking_girl написа:здр искам да попитам дали някой знае как се образува бал за общежитие :alien: благодаря предварително и се извинявам ако някъде е обсъждана темата :albino: иии аз се точа за стопанско управление-немски език :lol:
Делиш бала си за специалността,в която си приета на 5.
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
mesmeric_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mesmeric_ »

На тези, чиито бал е мах. 36, е логично да се дели на 6, защото в крайна сметка се търси оценка по шестобалната.. Иначе ще излезе много напред в класациите :P

Anyway, аз съм една проста кандидат-студентка, нямам право много да се обаждам :P .. Питай някого за вс. случай :)
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация

Мнение от deny_s »

mesmeric_ написа:На тези, чиито бал е мах. 36, е логично да се дели на 6, защото в крайна сметка се търси оценка по шестобалната..
Да,точно така.Съжалявам,че го пропуснах. :mrgreen:
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

thegirl написа:Да, но има и някаква такса за прекласирането.

В Свищов ми взеха 30 лв. за запазване.
Не знам дали има и в СУ, в Правилника за прием пише само това:

Чл. 36. Класираните кандидат-студенти от първия етап от 5 до 7 август включително имат възможност:
1. Да се запишат в специалността, в която са класирани, като не участват в следващите етапи.
2. Да депозират диплома-оригинал за средно образование и да попълнят декларация за участие в следващите етапи на класиране за по-предна желана специалност.
3. Да не потвърдят или да не се запишат. В тези случаи те отпадат от всички класирания.
Facebook
Изображение
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Мнение от iliyana_blg »

Kai написа:Ако не се лъжа депозираш дипломата във Факултета, където искаш да те приемат в такъв случай... Обади се и питай.
Ами първо ще видидм какво съм приета, може пък да ми се усмихне късмета и от първо класиране да съм приета Право - задочно, макар че и в този случай ще участвам на второ класиране, въпреки че за редовно нямам особено големи шансове де...
Както и да е, мерси за отговорите и чакаме класирането. Успех на всички! :flower:
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

ся е мой ред да задам тъп въпрос и имате всичкото право да ме наругаете.

понеже миналата година се записах в една по-извънземна специалност (арабистика), не съм се записвал в ректората, а в центъра по източни езици и култури - но по принцип май не се прави така. след като тази година съм избрал нещо по-нормално (журналистика), това значи ли, че записването е в ректората? или във факултета по жмк?
svetlio.varna
Легендарен флуудър

kori написа:ся е мой ред да задам тъп въпрос и имате всичкото право да ме наругаете.

понеже миналата година се записах в една по-извънземна специалност (арабистика), не съм се записвал в ректората, а в центъра по източни езици и култури - но по принцип май не се прави така. след като тази година съм избрал нещо по-нормално (журналистика), това значи ли, че записването е в ректората? или във факултета по жмк?
Записването би трябвало да е по факултети.
Facebook
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

svetlio.varna написа:
kori написа:ся е мой ред да задам тъп въпрос и имате всичкото право да ме наругаете.

Записването винаги е по факултети. Ако си записал извънземна специалност, чиито факултет е толкова низък и долнопробен, че не се намира в Ректората ( :) - моля ви не ми се сърдете, ама не можах да се сдържа....) - трябва да отидеш извън Ректората и да се запишеш в другата сграда. Ако факултета ти се намира в Ректората - намираш къде му е отдел "Студенти" и се записваш при тях, в сградата на Ректората. :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

kori написа: след като тази година съм избрал нещо по-нормално (журналистика), това значи ли, че записването е в ректората? или във факултета по жмк?

И мен ме интересува абсолютно същото..
И да попитам още нещо: Ако евентуално трябва да се запишем във ФЖМК, къде трябва да се внесе семестриалната такса? В паричния салон на Ректората или в самия факултет? (питам хипотетично, ако отхвърлим варианта с банката)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
svetlio.varna
Легендарен флуудър

leia_loves_cats написа:
svetlio.varna написа:

Записването винаги е по факултети. Ако си записал извънземна специалност, чиито факултет е толкова низък и долнопробен, че не се намира в Ректората ( :) - моля ви не ми се сърдете, ама не можах да се сдържа....) - трябва да отидеш извън Ректората и да се запишеш в другата сграда. Ако факултета ти се намира в Ректората - намираш къде му е отдел "Студенти" и се записваш при тях, в сградата на Ректората. :)
..."чиито факултет е толкова низък и долнопробен, че не се намира в Ректората"... :Ds :Ds :Ds
Facebook
Изображение
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Значи, имам питанка:
Днес си купих документите, обаче са само студентска книжка, лична карта, именник и 2 уверения, а някъде назад в темата се споменаваше, че трябва да са повече? Останалите документи на място ли се взимат или е била някаква остаряла информация? А 2-те уверения по принцип за какво са, за жп карта, или?
А по-специално за именника, където пише "ЛИН", това какво е? А защо отново ни искат оценките от матурите?
А където пише какъв език искаме да изучаваме отсега ли го пишем, защото аз мислех, че това се определя чак като започнем учебната година и се събират групи по език? :?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Etiainen написа:Значи, имам питанка:
Днес си купих документите, обаче са само студентска книжка, лична карта, именник и 2 уверения, а някъде назад в темата се споменаваше, че трябва да са повече? Останалите документи на място ли се взимат или е била някаква остаряла информация? А 2-те уверения по принцип за какво са, за жп карта, или?
А по-специално за именника, където пише "ЛИН", това какво е? А защо отново ни искат оценките от матурите?
А където пише какъв език искаме да изучаваме отсега ли го пишем, защото аз мислех, че това се определя чак като започнем учебната година и се събират групи по език? :?
http://www.fmi.uni-sofia.bg/ksk/zapisva ... index_html :wink:

Попълва се така. Не намерих къде пише "ЛИН": http://www.fmi.uni-sofia.bg/ksk/zapisva ... ti/imennik
Последно промяна от svetlio.varna на 03 Авг 2009, 12:46, променено общо 1 път.
Facebook
Изображение
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика

Мнение от muligan-cho »

Etiainen написа:Значи, имам питанка:
А колко пари излязоха?
Някъде казаха, че ще има студенти там, които да ни помагат в попълването, то няма да ти отнеме много време, така че нищо няма да изгубиш, ако ги попълниш там.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

уверенията са за карти за градски транспорт, бдж, итн.
каквото има в документите, това ти трябва.
лин (би трябвало да) е новото име на егн.
искат отново оценките от матурата, защото в су е така.
за езика може да изчакаш самото записване - също и за всичко друго, за което не си сигурна.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”