как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

Аз нещо не можах да видя програмата по История.Ако може да ми я пратиш да погледна ?
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

ами то и аз не я имам от сайта им...много е вероятно и да я няма...от даскала ми знам кои теми влизат - от Средновековие са Славяни и прабългари, Борис, Симеон и първите Асеневци...а от Възраждане - Ранно, Просвета и култура, Църква, Раковски, БРЦК и май и Априлско и Руско-турска, но за тях ми каза да не наблягам толкова много, колкото на останалите...даже отбеляза тези от Средновекиовие да ги знам перфектно
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

Ей благодаря много ! Дано да се падне там Средновековие,обожавам го ! :D Така,за малко самочувствие :lol:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

И на мен Средновековието много ми харесва, много е вълнуващо. 8) :D
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

Да бе, някак си по романтично такова - ханове, рицари, тук-таме някоя отрязана глава, и като цяло повече колорит :lol: Пък тея робски времена са някви тягостни такива...не знам,хе,то ще се види де.. :idea:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Така е! И тия императори, царе... Кой кого ще надхитри... Симеон много ме кефи 8) :king:

Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

Мен всичко-от славяни до Калоян,ама с тея писма ми взе акъла момчето. Готино е като четеш Възраждането,Църква и Култура,ако учиш литература да нагънеш и "Железния светилник". Мен нещо вдъхновяващо ми подейства.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Още не съм стигнала до Възраждане. А "Железния светилник" сядам сега да го чета - ваканцията.

Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

хахаха, много сте готини, да знаете:lol: . аз пък ще ви стискам палци да не е Средновековие, защото само с гадна тема се преуспява. за какво ви е тема, която всички могат да напишат за 6, само да скочи бала ли 8) ?!?
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Joker написа:Източник от ИФ е съобщил, че темата за Втората световна война няма да се пада тази година, защото била съвсем нова, но и не във всички гимназии учителите стигали до нея...
Мисля, че може да му се вярва.., а вие? :oops:
по принцип тая тема избягват да я дават - трудна е за формулиране, защото е твърде нова история и има много спорни моменти. а и е твърде обширна... така че най-вероятно наистина няма въобще да я сложат...

като цяло обаче ще ви дам един добър съвет - престанете да се занимавате с разни псевдо източници, гледачки, специалисти и тем подобни, просто си научете темите и се явявайте, само допълнителен стрес са тия разсъждения какво ще се падне според еди-кой си...
Последно промяна от nrggirl на 31 Мар 2006, 00:15, променено общо 1 път.
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

everyday_ написа:дам...пробвай защо не...ако не друго една тренировка :D а и темите са значително по-малко... :D
защо само си разхвърляте времето така ми е много странно!?!

Щастливо безработна!!!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

nrggirl написа:хахаха, много сте готини, да знаете:lol: . аз пък ще ви стискам палци да не е Средновековие, защото само с гадна тема се преуспява. за какво ви е тема, която всички могат да напишат за 6, само да скочи бала ли 8) ?!?
Права е nrggirl! От опит знам, че когато е тема, която не искам, изкарвам много високи резултати. Така стана в 7ми клас с "Ангелинка"... За това си викам, че няма значение, коя е темата, важното е да успеем да напишеме :wink:
nrggirl, мерси, че ще стискаш палци! :D

Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Raya_Alexandra написа:
nrggirl написа:хахаха, много сте готини, да знаете:lol: . аз пък ще ви стискам палци да не е Средновековие, защото само с гадна тема се преуспява. за какво ви е тема, която всички могат да напишат за 6, само да скочи бала ли 8) ?!?
Права е nrggirl! От опит знам, че когато е тема, която не искам, изкарвам много високи резултати. Така стана в 7ми клас с "Ангелинка"... За това си викам, че няма значение, коя е темата, важното е да успеем да напишеме :wink:
именно, и аз бях така :lol: ! преди три години като се падна скъпия Ботев всички ликуваха, а аз се хванах за главата от ужас, защото исках Вапцаров. ама Ботев, не Ботев, приеха ме и това е, а доста хора изгърмяха по една или друга причина...

Raya_Alexandra написа:nrggirl, мерси, че ще стискаш палци! :D
no probs 8) , нали затова са бъдещите колеги :lol:

Щастливо безработна!!!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

MIND FIELD написа:Мен всичко-от славяни до Калоян,ама с тея писма ми взе акъла момчето. Готино е като четеш Възраждането,Църква и Култура,ако учиш литература да нагънеш и "Железния светилник". Мен нещо вдъхновяващо ми подейства.
И мен много ме вдъхнови тая книга, че чак и "Преспанските камбани" прочетох. Дадоха ми много голям поглед за епохата и за това как всички движения в нея са били приети от хората и т.н.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

nrggirl написа:защо само си разхвърляте времето така ми е много странно!?!
аз много е вероятно да не ходя...родителите ми са против по тези, но и по други причини де... :D аз само нещо като съвети давам :wink:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”