Виена - хостели,забавления,забележителности ...

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Виена - хостели,забавления,забележителности ...

Мнение от HeyGod »

Така ...
Предстои ми едно ходене до Виена след 2 седмици.
Исках да попитам някой по-запознат - предложения за хостели ( евтини ),какво трябва да се види,къде да се отиде,за какво да внимавам и т.н. :)
Четири дена ще бъда там,но не е организирана от туроператорска компания и трябва сам да си търся какво да правя 4-те дни там. :)
Всякакви съвети ще ми бъдат от полза. ;)
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Виена - хостели,забавления,забележителности ...

Мнение от Бавария »

Евтини хотели има около летищата. Доста хубави и на добра цена с включено хапване. За Виена - отиди на Пратера. :-]
Разходката из центъра е задължителна, все пак това е супер готин град и доста чист.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Давай направо линкове,ако имаш нещо конкретно предвид.
Доста ще ме улесниш.Мерси. ;)
Изображение

Аватар
Adichka
В началото бе словото
Специалност: Арабистика
Курс: първи

Мнение от Adichka »

Не знам от какво се интересуваш, но това е любимия ми град и поне мога да те насоча..С уговорката, че входовете насам-натам са скъпи, но си заслужават.
За 3 дни съвсем спокойно съм обиколила местата, които ще ти кажа+ няколко пъти по марияхилфер на шопинг, пък това отнема много време :D
Не отидох в природонаучния, но съм била там, ако се интересуваш от такива неща, може и половин ден да откараш- има всякакви интересни мултимедии, информация навсякъде и така.Това, което горещо препоръчвам, но не съм била е зоопарка в Шонбрюн, входът ще те излъжа,ама май беше 13 евро, а иначе самия дворец точно в момента е прекрасен- разцъфнал, фонтаните работят..приказка!
Другите места, които си залужават са:
* В центъра..има много забележителности, Museum quartier, Кметството, Катедралата Свети Щефан ( една от линиите на метрото има спирка, която излиза право там), има 2 еднакви дворци,(в единия от които е въпросния природо-научен музей), със статуя на Мария Терезия по средата, Операта.Всички тези неща са много близо едно до друго, та няма как да не ги видиш.
* Къщите на Хюндервасер..приказка, трябва задължително да се види, но са малко забутани, ще се опитам да намеря точния маршрут, не се стига със метро, а с метро донякъде,после трамвай.
* Пратерът..аз лично не останах очарована, нищо особено, а прословутото колело е голяма бракма.
*Кулата на Дунав вече е друга работа..има кафене на 170тия метър, гледката е уникална и абсолютно си заслужава и входа и 4те евро бирата :)
* Преди кулата е Уно Сити,много стъкларии, много пари.. скучна работа, но там са седалищата на повечето големи фирми.
* Стадионът, на който се игра финала на европейското не ти го препоръчвам..аз си го представях далеч по-внушителен.

След малко ще дам линкове към повечето неща, само да ги посъбера..
О, най-добре си вземи и карта за метрото, излиза по -евтино от билетчета и то бая ( и тази информация ще я погледна точно ) и ще пиша пак след малко.
Anyone who says you can't see a thought simply doesn't know art.
Аватар
Adichka
В началото бе словото

Мнение от Adichka »

http://www.wienerlinien.at/wl/ep/channe ... peId=10220
http://www.donauturm.at/en/doco/ticketpreise.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Hundertwasserhaus
http://maps.google.com/maps?hl=bg&revid ... s&resnum=1
http://www.schoenbrunn.at/en/plan-your- ... tours.html
http://www.mqw.at/fset_en.html ( v tozi na modernoto izkustvo obiknoveno ima razni mn interesni expozicii)
http://www.albertina.at/jart/prj3/alber ... ode=active ( тук има изложби на световно признати художници,наоколо е много красиво)

За хостели не мога да ти помогна, нито за дискотеки..
А за храна, ако решиш да спестиш от нея, а не от входовете насам-натам, то дюнерите са на светлинни години от нашите, има и една верига der mann за закуски,имат великолепни сандвичи по 2 евро..иначе ребрата са уникални, около 14-15 евро порцията, но е ПРЕдостатъчна за 2ма ( с картофи, какви ли не сосове и гигантски ребрища :D).
За магазините въобще и няма да говоря,само ще спомена, че на марияхилферщрасе може да ти се завърти главата..специално с метъл-насоченост има един доста голям в един шопинг център,сега ми избяга името, но там на 1вия етаж има раста, готик/метъл и куку магазини, забавно е :)
Аватар
_Nimfea_
В началото бе словото

Мнение от _Nimfea_ »

След подробната информация от предните 2 поста, все пак не мога да не се присъединя - с две ръце (и с два крака :) ) "За" двореца Шьонбрун (не само зоологическата градина, много неща могат да се видят там). Дворецът Белведере също, ако си почитател на Климт - там се намира оригиналът на "Целувката", иначе самата сграда е доста по-скромна от Шьонбрун.
Музеи в центъра - колкото искаш, хубавото е, че продават комплексни билети за няколко и така излиза по на сметка, но си прецени добре какво ти се гледа и какво реално можеш да видиш. Имаше някакви карти, по които можеш да се ориентираш кой къде е и какво е изложено в него, така че просто се докопай до един. :mrgreen: Например, Музеят на история на изкуствата - мен особено ме впечатли египетската секция.
За развлечения - ако си любител на бирата, има едни много симпатични бирарии с няколко вида собствено производство бира - но къде се намират тези, в които съм ходила, не мога да ти обясня посмъртно, защото ме водиха познати, живеещи във Виена. :(
Приятен престой в този невероятен град - искрено ти завиждам! :)

P.S. Ако помня правилно, най-краткия срок за карта за метрото (освен еднодневния билет) беше 1 седмица като тя не тече от деня на купуването до след 7 дни, а от понеделник до понеделник или от петък до петък (не помня :( ), следващи деня на покупката - ние така се прецакахме с една. Ама това се получава като висиш пред автомат, на който повечето инфо е само на немски - английският превод беше доста ограничен, така че се подготви с немския. :P Все пак за тази информация не съм много сигурна - ако някой е запознат, да ме коригира.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.
Аватар
Adichka
В началото бе словото

Мнение от Adichka »

Има карти и за 48 и за 72 часа, мисля, че тази за 72 ще е най-полезна.
за въпросните карти с отбелязани забележителности- на много места ги има, във фоайетата на хотелите е най-сигурно, че ще има и че ще е безплатна ( няма да те изгледат странно, ако влезеш за това)
Иначе наистина има много комбинирани билети, но все пак зависи какво харесваш, например има за 11 евро билет за кулата на Дунав+ Виенското колело..те са на бая разстояние едни от други, но с автобус/ метро са си близко.
Не забравяй да гледаш разписанията на автобусите, ако решиш да отидеш до кулата с автобус, защото са на доста време ( но винаги точни :lol: )
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Благодаря ви много. :)
Аз не вярвам да се оправя чак толкова добре.
Още повече отиваме един англоговорящ и един испаноговорящ. :mrgreen:
Дали има някъде в нета колко са входовете за отделните забележителности,дворци,карти за транспорт,евтини места за хапване и т.н.
Това за картата и аз щях да попитам - нещо като guide,къде какво може да се хване,къде да се отиде и т.н.
Искам да си направя горе-долу една сметка какво мога да посетя т.е. за тези 4 дни нещо като програма минимум и програма максимум. :mrgreen:
Не искам да стане така,че да отида пред нечий дворец и да не вляза,защото не ми е по джоба.
Отново - всякакви съвети ще са ми полезни. ;)
Изображение

Аватар
Adichka
В началото бе словото

Мнение от Adichka »

В тези линкове, които съм дала си има подробни цени,даже повечето ги цъкнах именно на тази страница за да ти е по-лесно :roll:
За другото, което питаш ще помисля..бюджетът какъв е?
Иначе и аз не говоря немски, но австрийците са начетени и доста отзивчиви :)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Хей Гого,
обезателно посети Природонаучния музей! Там ще видиш най-голямата му забележителност: вкаменено динозавърско л... (сещаш се! :mrgreen: ) Единственото е в света и всички се снимат около него, щото е доста голямо...
Виж скъпоценностите на империята, мноо яки, почти като в Тауър и в Особая кладовая в Кремъл.
Виена е чаровен град - последно попаднах преди Коледа, когато откриваха коледния базар пред кметството и се напих като кретен с някакъв вариант на грог. Едва се прибрах край дом Витгенщайн... :pale:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Аз в града не съм ходил, но ето ти няколко практически съвета:

http://www.hostelworld.com

Правиш си регистрация и разглеждаш и ако имаш кредитна карта (виза електрон също работи) можеш да си направиш резервация на някой хостел. Ако нямаш кредитна карта - можеш да си запишеш адресите на който хостел ти хареса и да отидеш там като стигнеш. Обичайно по хостелите винаги има празни места. Аз лично хостелите около летището или гарите не ги препоръчвам не за друго ами щото ще трябва много да пътуваш сутрин до центъра, пак ако се прибираш вечерно време няма да можеш да ходиш пеша. Освен това ниско-бюджетните компании обикновено кацат на летища на майната си от града и около тях няма хостели. Така че най-добре вземи хостел близо до центъра и не се притеснявай, че е по-скъп - ще си го избиеш като даваш по-малко пари за транспорт всеки ден. Като резервираш хостел внимавай да е с включено спално бельо (linen included) Някои ги мързи да перат и не предлагат. Е, винаги можеш да си купиш, обикновено от тях, ама така е гадно. Освен това закуската в хостелите обикновено е символична и пластмасова (макар че съм бил на някои много готини закуски, и са ми разказвали за някои други такива, така че то си зависи то хостела), така че може да я скипнете.

На повечето летища или гари на културните места из европа има Туристическа информация. Питай някой къде е или просто като видиш табелката следвай стрелките. Ако държавата не е циганска - там се подаряват карти на града. Ако е циганска се продават, но обичайно не са повече от 5 евро. Там могат да те насочат и към някой хостел. В нормалните държави по тези места говорят сносен английски. Иконката, в случай че не я знаеш изглежда така Изображение В тези карти дето ги подаряват обикновено има отбелязани интересните места из града. Освен това можеш да питаш и в хостела. Освен това в повечето хостели предлагат техни си карти, където са отбелязани интересните места и има кратко описание, така че можеш да ги вземеш и да ги разгледаш.

Като отидеш ако намериш Subway ми пиши къде е :P С един приятел в знак на протест към затварянето на софийски събуей решихме да ходим на всички събуейове из европа.

Освен това обезателно направи едно кръгче из нощните заведения. На дискотека обикновено не е яко да се ходи, щото обичайно си много уморен, но е много готин експириънс да направиш кръгче из баровете и да се запознаеш с разни представители на местната флора и фауна. Някои от тях са доста колоритни.

Айде и да пишеш как е минало после, че и аз мислех да ходя до Виена в скоро време.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”