Не знам от какво се интересуваш, но това е любимия ми град и поне мога да те насоча..С уговорката, че входовете насам-натам са скъпи, но си заслужават.
За 3 дни съвсем спокойно съм обиколила местата, които ще ти кажа+ няколко пъти по марияхилфер на шопинг, пък това отнема много време

Не отидох в природонаучния, но съм била там, ако се интересуваш от такива неща, може и половин ден да откараш- има всякакви интересни мултимедии, информация навсякъде и така.Това, което горещо препоръчвам, но не съм била е зоопарка в Шонбрюн, входът ще те излъжа,ама май беше 13 евро, а иначе самия дворец точно в момента е прекрасен- разцъфнал, фонтаните работят..приказка!
Другите места, които си залужават са:
* В центъра..има много забележителности, Museum quartier, Кметството, Катедралата Свети Щефан ( една от линиите на метрото има спирка, която излиза право там), има 2 еднакви дворци,(в единия от които е въпросния природо-научен музей), със статуя на Мария Терезия по средата, Операта.Всички тези неща са много близо едно до друго, та няма как да не ги видиш.
* Къщите на Хюндервасер..приказка, трябва задължително да се види, но са малко забутани, ще се опитам да намеря точния маршрут, не се стига със метро, а с метро донякъде,после трамвай.
* Пратерът..аз лично не останах очарована, нищо особено, а прословутото колело е голяма бракма.
*Кулата на Дунав вече е друга работа..има кафене на 170тия метър, гледката е уникална и абсолютно си заслужава и входа и 4те евро бирата
* Преди кулата е Уно Сити,много стъкларии, много пари.. скучна работа, но там са седалищата на повечето големи фирми.
* Стадионът, на който се игра финала на европейското не ти го препоръчвам..аз си го представях далеч по-внушителен.
След малко ще дам линкове към повечето неща, само да ги посъбера..
О, най-добре си вземи и карта за метрото, излиза по -евтино от билетчета и то бая ( и тази информация ще я погледна точно ) и ще пиша пак след малко.