alhimikat написа:
Трябва ни умна глава, с перспективно мислене, с разчупени възгледи напред в бъдещето, с ясни планове и непопулистки амбиции, с добър екип, готов да пренебрегне политически и други подобни разногласия, с готовност да се провали, но все пак да опита, с ...
Да продължавам ли?...
Трябва ни мислещ човек. И то не един. Желателно е да е млад. Желателно е младите да се активизират.
Не виждам какво пречи един човек да има "твърда ръка" и да отговаря на условията,който ти изброй(за които сигурно всички ще се съгласим,че са изключително важни).
Т.е. твърдите, че ако се появи "кмет", "атакист" или човек, който има визия на твърд политик ръкомахащ пред народа или снимащ се при всяка възможност под светлините на поржекторите, значи той е подходящ?
Визията никога не е достатъчна,важното е дали човек има точни идеи и планове как да разреши проблемите в страната и дали му стиска да ги приложи.
Ето какво имах предвид под човек с твърда ръка-такъв,който не се страхува да промени нещата в България,който не само ще въведе някакви закони,но и ще се грижи за спазването им,който ще увеличи присъдите(съгласете се,че сегашните са просто смешни),който ще наблюдава дали правилата се спазват и ще налага нужните санкции,ако са нарушени.За мен това е човек,от когото останалите политици ще се страхуват,но не защото има опасност да загубят живота си,а защото той/тя няма да се примири с безразличието им/корумпираността им и ще се погрижи да бъдат наказани.
ПП:А "атакистите" са просто смешни.Определено не съм им привърженичка.Мисля,че Волен Сидеров и останалите от партията му само знаят да приказват срещу другите и да правят стачки.Единственото,което могат,е да бъдат в опозиция.По време на предизборната кампания не чух нито един смислен коментар как биха променили положението в страната,само насаждаха омраза.