Стефан Стамболов и Софийския университет

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

nrggirl написа:
nightwish написа:
Паган написа:А и целта оправдава средствата.Ако има един такъв Стамболов
сега, с удоволствие ще грабна пушката за него.
И според мен на българския народ отново му трябва твърда ръка.

да цитирам колегата Berserker - agree-вам с вас :lol:
чуствам се импортант :wink:

Твърда ръка трябва, но не дикаторска... има разлика между нерпреклонност и жестокости.... определено обаче е нужно затягане .. на всичко без коланите обаче :twisted:
Изображение

Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Berserker написа:
nrggirl написа:
nightwish написа:
Паган написа:А и целта оправдава средствата.Ако има един такъв Стамболов
сега, с удоволствие ще грабна пушката за него.
И според мен на българския народ отново му трябва твърда ръка.

да цитирам колегата Berserker - agree-вам с вас :lol:
чуствам се импортант :wink:

Твърда ръка трябва, но не дикаторска... има разлика между нерпреклонност и жестокости.... определено обаче е нужно затягане .. на всичко без коланите обаче :twisted:
Bers, това ми беше целта :wink: :lol: 8) .

иначе и аз нямам предвид диктатура - както казах някъде по-горе, не си падам по ексцесиите...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

alhimikat написа: Трябва ни умна глава, с перспективно мислене, с разчупени възгледи напред в бъдещето, с ясни планове и непопулистки амбиции, с добър екип, готов да пренебрегне политически и други подобни разногласия, с готовност да се провали, но все пак да опита, с ...
Да продължавам ли?...

Трябва ни мислещ човек. И то не един. Желателно е да е млад. Желателно е младите да се активизират.
Не виждам какво пречи един човек да има "твърда ръка" и да отговаря на условията,който ти изброй(за които сигурно всички ще се съгласим,че са изключително важни).
Т.е. твърдите, че ако се появи "кмет", "атакист" или човек, който има визия на твърд политик ръкомахащ пред народа или снимащ се при всяка възможност под светлините на поржекторите, значи той е подходящ?
Визията никога не е достатъчна,важното е дали човек има точни идеи и планове как да разреши проблемите в страната и дали му стиска да ги приложи.
Ето какво имах предвид под човек с твърда ръка-такъв,който не се страхува да промени нещата в България,който не само ще въведе някакви закони,но и ще се грижи за спазването им,който ще увеличи присъдите(съгласете се,че сегашните са просто смешни),който ще наблюдава дали правилата се спазват и ще налага нужните санкции,ако са нарушени.За мен това е човек,от когото останалите политици ще се страхуват,но не защото има опасност да загубят живота си,а защото той/тя няма да се примири с безразличието им/корумпираността им и ще се погрижи да бъдат наказани.

ПП:А "атакистите" са просто смешни.Определено не съм им привърженичка.Мисля,че Волен Сидеров и останалите от партията му само знаят да приказват срещу другите и да правят стачки.Единственото,което могат,е да бъдат в опозиция.По време на предизборната кампания не чух нито един смислен коментар как биха променили положението в страната,само насаждаха омраза.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

За авторитаризъм на Ст.Ст не трябва да се говори. Терминът идва от времето на император Август и означава управление на авторитетно лице. Именно авторитет на Ст.Ст. е липсвал и затова управлението му е диктатура, но не и авторитаризъм. България щяла да отговори на Русия със сила и ще завземе Петербург ли? Той на султана прави толкова мили очи и му предлага българската корона през декември 1886 г., та ще се опъне на някого.. Без Великобритания и Австро-Унгария зад гърба си нямаше да оцелее и до края на 1886 г...
:oops: С удоволствие чакам реакцията на стамболовистите.. 8) не е лошо че има и такива... Шарен свят!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Много си в грешка приятелю...Това с предлагането на българската
корона е добре обмислен тактически ход.Я поразчовъркай книгите
и виж какви са отношенията с Турция по времето на Стамболов.
Я виж какви отстъпки издейства.Мислиш ли, че той ще даде просто
ей така нещо на турците?!

И или не си ме разбрал, или не искаш да ме разбереш.Няма да завземе
Петербург, а ще се опълчи на противника, няма да си
подаде задните части за обработка на съответния/те орган/и.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Паган написа:Много си в грешка приятелю...Това с предлагането на българската
корона е добре обмислен тактически ход.Я поразчовъркай книгите
и виж какви са отношенията с Турция по времето на Стамболов.
Я виж какви отстъпки издейства.Мислиш ли, че той ще даде просто
ей така нещо на турците?!

И или не си ме разбрал, или не искаш да ме разбереш.Няма да завземе
Петербург, а ще се опълчи на противника, няма да си
подаде задните части за обработка на съответния/те орган/и.
Пагане, пак ме изпревари, точно това исках да кажа - всички ходове на Стамболов са много добре обмислени и много стратегически, всичко е било много премерено - и съпротивата на Русия, и подмазването на Турция. Той е бил наясно, че султанът не е в състояние да приеме предложението без да предивзика международен дипломатиечсик скандал, но така си завоюва позиции. и сближавайки се с Турция показва, че България няма нужда от Русия за да съществува самостоятелно.
За разлика от днешните политици, които се оливат в подмазването към едни и отричането на други, Стамболов е мислел адекватно на времето си...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

8) Ако можеше така добре да обмисля нещата, сигурно щеше да се казва Константин Стоилов. От разсъжденията излиза, че султанът се плашил от дипломатически скандал, а на нашето момче въобще не му пука от такъв скандал? Сигурно затова е в конфликт с цялата опозиция, Св. Синод, Екзарха, княза, македонските и тракийските българи и кой ли още не?
Добре че другият тип политици - К.Стоилов, Ал. Малинов, А. Ляпчев, Н. Мушанов са били повече и са управлявали по-дъйлго време, та държавата ни е оцеляла. Ако беше до Ст.Ст., Ал. Стамболийски, вече да сме изчезнала цивилизация като СССР, ГДР, ЧССР и Аварския хаганат, например. :twisted:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Joker написа:цивилизация като СССР, ГДР, ЧССР и Аварския хаганат, например. :twisted:
ХАХАХАХАХАХХА!!!
По-голяма глупост не можа ли да измислиш?!Цивилизация.... :lol: :shock:
А някой да е казал за Стамболийски нещо тук?
Стамболов в конфликт или не, държавата е вървяла напред,
за разлика от сега.Не само тъпчем на едно място, ами в някои
отношения с доста добри темпове се връщаме назад.

Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

да бе, Стоилов, който от толкова мислене и мъдрене нищо като хората не е свършил... думи нямам

и Joker, прочети си пак определението за цивилизация, щото ние да сме цивилизация или Аварския хаганат или СССР?!?!?!?!?!?!?!?

Щастливо безработна!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:? И кое по-точно определение за цивилизация да си прочета, щото те са много и нито едно не е точно като всяко определение. това с определения и дефиниции и дори теории не става, а с яко четене на книжки и факти.
Колкото до К. Стоилов, свършил всичко недонаправено от Ст.Ст. - и отношенията с Русия, и новите берати за Екзархията, и подкрепата за Вътрешната организация в Солун, и за Върховния комитет в София, И демократизиране на управлението, и значително по-смислена икономическа политика. Само че, нали не е корумпиран и арогантен, а е възпитан и се съобразява с какво ли не, името на "Стамбулова" гърми вече повече от 100 години като халосна шашка! 8)
Come on, you can do it far better! :wink:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Защо отговори чак сега?Да не би да си изчел де що си намерил
за Стамболов и Стоилов, та пишеш сега?
Това са две коренно различни личности, които имат своето
разбиране за политика.При все това Стамболов изкарва
държавата от тинята, Стоилов просто довършва започнатото...
или поне се опитва.

Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

8) Колкото повече четем и мислим, толкова по-добре! А не само да следваме грешките на предишните! :wink:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

8) Стамболовистите млъкнаха..... :wink:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

КАто знаеш повече айде говори да те видим :wink:

zlostar
От дъжд на вятър

Мнение от zlostar »

Пагански, Стамболов е голям политик, няма спор, но и голям...как да кажа...убиец. Разбирам твърда ръка, но да избиеш цяло село нещо не ми се връзва :roll: А я кажи тоя от аватара ти и той ли е велик политик :lol:
За тоя от снимката на подписа ти няма да питам, че ще вземеш съвсем да изпушиш 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”