Помощ и съвети всякакви
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Re: Помощ и съвети всякакви
Можеш да опиташ с парцалче и паста за зъби да го търкаш. В някой момент може и да се изтрие.
- wtf
- Драскач
- Специалност: Социология
- Курс: втори
Да, и аз се присъединявам към dimage, ацетонът трие учудващо много неща. Дано да стане.
I speak sarcasm as a second language.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Форумци, имам проблем. Качих линукс на лаптопа и изведнъж спря да ми открива безжичните мрежи. Къде ли не гледах, какво може да не му е наред, ама никаква идея си нямам. Предположения?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Не си първият, който се сблъсква с този проблем. Бившият ми прекара няколко дни, докато успее да се справи с неработещото wi-fi, а той е линукс маниак и програмист.
Това, което знам, е, че зависи от дистрибуцията и версията на дистрибуцията, драйверите, в някои случаи и хардуерната ти конфигурация. Има сайтове, където подобни проблеми се отбелязват като "бъгове" в линукс и дават съответното разрешение на проблема.
Оттук нататък някой специалист да си каже мнението...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- ники
- Легендарен флуудър
Имайки предвид факта, че не съм линукс маниак, ще има бая да се рова в сайтове.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
За съжаление да 
Най-добрият вариант е да се появи някой, който разбира от тези неща, и да ти обяснява какво да правиш. Предполагам, че Димо би могъл да помогне.
Най-добрият вариант е да се появи някой, който разбира от тези неща, и да ти обяснява какво да правиш. Предполагам, че Димо би могъл да помогне.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- ники
- Легендарен флуудър
Еми, ще му драсна едно лично и дано помогне
Най-странното е, че в началото си ги откриваше мрежите, но просто не се свързваше по никакъв начин. После спря да ги засича.
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Хора, според вас на колко мегапиксела трябва да се снима за да излезнат хубави панорамни снимки, но без да стават прекалено големи чаршафи,че после трябва да ги принтирам на А4 формат, да се получи като албумче. За мен е важно да излезнат колкото се може по-качествени снимки в копактни размери
П.С. Фотоапарата си е добър като параметри и снимките излизат доста цветни като цяло.
П.С. Фотоапарата си е добър като параметри и снимките излизат доста цветни като цяло.
Като птичка в небесата 
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Някой да е виждал някъде в София СЛЪНЧО?

Толкова да ги обичам, а в пустата София само Зайо-Байо има! Ми не е честно!
(Принципно май се произвеждат в Свищов и съответно се разпространяват само в определени географски ареали. Мрън.)

Толкова да ги обичам, а в пустата София само Зайо-Байо има! Ми не е честно!
(Принципно май се произвеждат в Свищов и съответно се разпространяват само в определени географски ареали. Мрън.)
В Силистра имаме, Зайо Байо там не се 'арчи.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Доколкото съм запозната, не е до мегапикселите. Все пак, тази снимка ако стане твърде голяма, можеш и да си я рисайзнеш после.sientelo написа:Хора, според вас на колко мегапиксела трябва да се снима за да излезнат хубави панорамни снимки, но без да стават прекалено големи чаршафи,че после трябва да ги принтирам на А4 формат, да се получи като албумче. За мен е важно да излезнат колкото се може по-качествени снимки в копактни размери![]()
А качествените снимки се получават с добър фокус и добър оптичен стабилизатор.
Цветовете - все тая... Цветовете се нагаждат и през самия фотоапарат, и с елементарна допълнителна обработка.
Всъщност, повечето мегапиксели ще са ти от полза. Така ще хванеш по-голяма детайлност, а после наистина само ще рисайзнеш.

- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За съжаление, нямаMERCES_LETIFER написа:Някой да е виждал някъде в София СЛЪНЧО?![]()
И в Пловдив нямало. И ние с една приятелка, която живее там, всеки път като се приберем в Ямбол си се запасяваме със 'Слънчо'

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Учудващо!?
Аз съм го виждал у софия, фантастико, студ. град...
В Бургас редовно си взимам, явно така съм свикнал, щото в нач. училище ядях предимно тва....
Аз съм го виждал у софия, фантастико, студ. град...
В Бургас редовно си взимам, явно така съм свикнал, щото в нач. училище ядях предимно тва....
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Не лъжи, няма във Фантастико.
Иначе и ние ги имаме в Сливен (:
Иначе и ние ги имаме в Сливен (:
- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Всичко опира до резолюция на изображението, а тя зависи от мегапикселите. Позабравил съм числата, но мисля че 250 dots per inch правят А4 с фотографско качество; 5 мегапиксела са предостатъчни.MidwinterSun написа:Доколкото съм запозната, не е до мегапикселите. Все пак, тази снимка ако стане твърде голяма, можеш и да си я рисайзнеш после.sientelo написа:Хора, според вас на колко мегапиксела трябва да се снима за да излезнат хубави панорамни снимки, но без да стават прекалено големи чаршафи,че после трябва да ги принтирам на А4 формат, да се получи като албумче. За мен е важно да излезнат колкото се може по-качествени снимки в копактни размери![]()
А качествените снимки се получават с добър фокус и добър оптичен стабилизатор.
Цветовете - все тая... Цветовете се нагаждат и през самия фотоапарат, и с елементарна допълнителна обработка.
Всъщност, повечето мегапиксели ще са ти от полза. Така ще хванеш по-голяма детайлност, а после наистина само ще рисайзнеш.
Ама то А4 не е "албумче", а наистина чаршаф!
---
При нас Слънчо беше изместен от нелоялната конкуренция на "Кроки"..