ЗА ПРОГРАМАТА ПО ИСТОРИЯ 2006
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
здравейте на всички бъдещи колеги
! понеже нещо не следя темата, а страниците са твърде много
, я кажете какво ще кандидатствате, че ми е интересно. и отсега да ви пожелая на всички успех на преварителния по история
!
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
то на тях после и следването им е доста по тежко (на медиците де). и друго гадно кандидатстване мога да ти кажа - рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат (по история и литература можеш поне и с по-малко да минешeveryday_ написа:и аз така си мислех докато не погледнах приятелката ми, която ще кандидатства с биология и химияей на тези хора вече им се разказва играта според мен...не че на нас ни е леко де...но все пак, при тях май е по-зле...и в тоя ред на мисли, затова си се успокоявам, че има и по-гадна комбинация от история и БЕЛ...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Права си. А и за момичета има само 50 бройки за цяла България в специалност архитектура... ама ако влезеш. Аз миналата година мислех с това да кандидатствам, ама като разбрах колко са местата и се отказах.nrggirl написа: то на тях после и следването им е доста по тежко (на медиците де). и друго гадно кандидатстване мога да ти кажа - рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат (по история и литература можеш поне и с по-малко да минеш), а и после ги скъсват от учене в УАСГ...
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Много грешно разсъждаваш.Ми то тогава изобщо недей даRaya_Alexandra написа:а то със сигурност има 50 по-добри от мен
кандидатстваш, защото по-добри винаги ще се намерят
Не се знае как ще се развият нещата и дали тези "по-добри"
няма да се окажат не чак толкова добри
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Райче, Паган е прав...това, че учиш в немска гимназия не означава, че не можеш да влезеш арихитектура...аз уча засилено биология и химия пък кандидатствам с литература и история...(вярно още не съм влязла, но така се предполага)...брат ми също учеше в такава паралелка и сега следва политология...та мисълта ми беше - ако имаш добра подготовка можеш да влезеш, независимо колко са бройките...това, че има много кандидатстващи от математически гимназии (за конкретния пример - архитектура говоря) не означава, че ти не можеш да се подготвиш както тях...те имат преимуществото, че имат през годините повече часове математика и че някои неща, които на теб наприемр досега са ти били напонятни за тях са нещо познато, не означава, че с една добра подготовка ще си по-малко конкурентно способна в това отношение...(нещо май се омотах, но дано ми разбереш замисъла
)
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
не е съвсем така да ти кажа, познавам доста хора, които бяха от СМГ и не успяха да влязат - математиката може да им е била перфектна, ама рисуването ги прецака, все пак нали затова изпита е двоен... а и другите са прави че си е до подготовката. от моето училище кандидатстваха хора за всякакви специалности и (от тези, които останаха тук понеRaya_Alexandra написа: Права си. А и за момичета има само 50 бройки за цяла България в специалност архитектура... ама ако влезеш. Аз миналата година мислех с това да кандидатствам, ама като разбрах колко са местата и се отказах.Пък и щях да се боря с хора от математически гимназии, а то със сигурност има 50 по-добри от мен
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- явор
- Летописец Виртуоз
nrggirl, 2 години само по рисуване + МГ = Влизаш (може би и с подкуп, защото там съм подочул някой неща)Raya_Alexandra написа:Права си. А и за момичета има само 50 бройки за цяла България в специалност архитектура...nrggirl написа:...рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат...
Raya_Alexandra, има и частни университети. В Свободния във Варна има архитектура (солено е), можеш после да се прехвърлиш в УАСГ (3000лв. обаче!!!
...Не знам как е в София, но у наше село има ОГРОМНА разлика. Просто зависи от политиката на училището. Мога да ти кажа, че на олимпиадата по английски МГ се представи по-добре от ІЕГ(Англ.)... А и всички ми се дивят като разберат, че имам по-висока оценка от тях на един сертификат. Животът ти в това училище обаче се съкращава... Там са +вете на другото. Особено в ХІІ клас. Сега те си ходят на кафета и си седят у тях и учат, а ние сме длъжни всеки ден да идваме за по 7 часа... И аз както ще кандидатствам по-сериозно и ми трябва по-голяма подготовка... Губя си времето и нервите!!! Затова и от други училища се представят доста добре... защото в 12 клас имат ПП(Профилирана подготовка ... и то избираема) и са ги оставили сами да преценят до колко им трябва това в училище, а на нас не ни трябва почти нищо. Затова училището ми има един голям - , който е много вероятно да изиграе решаваща роля при кандидатстването ми!nrggirl написа:Така че няма значение, че не си математическа гимназия... според мен езиковата гимназия даже е за предпочитане, дава много по-широки възможности...
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
абе има нещо вярно. не знам дали е с подкуп, ама архитектурата е малко като Консерваторията, Художествената и НАТФИЗ - там влизаш ако си потомствен представител на съответната професия. Разбира се и случайни хора минават, но като че по-рядко и трудно...явор написа:nrggirl, 2 години само по рисуване + МГ = Влизаш (може би и с подкуп, защото там съм подочул някой неща)
мани ги тия измислени университети, чиста загуба на време. и не е сигурно, че ще успее да се прехвърлиявор написа:Raya_Alexandra, има и частни университети. В Свободния във Варна има архитектура (солено е), можеш после да се прехвърлиш в УАСГ (3000лв. обаче!!!), но все пак можеш да станеш дипромиран архитект.
явор написа: ...Не знам как е в София, но у наше село има ОГРОМНА разлика. Просто зависи от политиката на училището. Мога да ти кажа, че на олимпиадата по английски МГ се представи по-добре от ІЕГ(Англ.)...
е може, може, нямам представа как е у ваше село
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе, мило, така е. То по тази логика аз с немски трябваше да кандидатствам, ама даже няма да се пробвам...за сега. Мисълта ми беше, че е по- добре да се пробвам в нещо, в което имам по-големи шансове, а не 2 години да се блъскам на уроци по математика (рисуването не ми е проблем) и най- накрая да се класирам 51-ва... Имам предвид само УАСГ, защото в частен университет не ми се ходи... Пък и не ми е до дипломата, по- важни са знанията.everyday_ написа:Райче, Паган е прав...това, че учиш в немска гимназия не означава, че не можеш да влезеш арихитектура...аз уча засилено биология и химия пък кандидатствам с литература и история...
Паган, и ти си прав. Не се знае кой кого и по какъв начин
Абе, хора, аз вече се отказах от архитектурата
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
- Johana Jotkova
- Драскач
- Обратна връзка:
Оф, нз ама в моя клас две мацки много яко са се навили да ходят в УАСГ и се надявам да успеят да влязат, защото много труд положиха, а и много ги бива... Иначе успех на всики, който за където еnrggirl написа:то на тях после и следването им е доста по тежко (на медиците де). и друго гадно кандидатстване мога да ти кажа - рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат (по история и литература можеш поне и с по-малко да минешeveryday_ написа:и аз така си мислех докато не погледнах приятелката ми, която ще кандидатства с биология и химияей на тези хора вече им се разказва играта според мен...не че на нас ни е леко де...но все пак, при тях май е по-зле...и в тоя ред на мисли, затова си се успокоявам, че има и по-гадна комбинация от история и БЕЛ...
), а и после ги скъсват от учене в УАСГ...
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
http://www.pleven.bg/index.php
- ra4e^f
- Форумно зомби
Честно да ви кажа няма почти никакво значение в каква гимназия си. Зависи от самия човек какво иска,какво го влече и интересува. Предполага се, че като съм профил математика и инф. знам повече от някой/я с история...да,ама не. Точно обратното. Та, исках да кажа, че си е строго индивидуално това с гимназийте и профилите.
Конкретно за мен. Учейки в англ. гимназия, виждам, че тва 'елитна' пред името е излишно. Ако въпросния ученик не е мотивиран...и в най-доброто даскало да е- е няма да прокопса!
Конкретно за мен. Учейки в англ. гимназия, виждам, че тва 'елитна' пред името е излишно. Ако въпросния ученик не е мотивиран...и в най-доброто даскало да е- е няма да прокопса!