Журналистика Унсс или българска филология СУ ????

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Журналистика Унсс или българска филология СУ ????

Мнение от kori »

аз бих избрал бф всеки ден - ако можех да вляза там. вие точно кво си представяте, че се учи в журналистика? курс "как да бъда добър журналист" няма, за тва поне можеш да изкараш курса "как да не звуча и пиша неграмотно," барем това да си.
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Това ще се превърне в най-оборотната тема :lol:

И все пак да дам конкретен отговор по мое мнение - журналистика, макар и в УНСС ;)
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Catherine написа:Фактът, че се колебае и иска съвет, означава, че изобщо не е сигурен дали това ще е правилното решение. Защото ако беше просто номерът да си учи журналистика, изобщо нямаше да пита, а директно да се записва. Затова всеки си дава мнението.

Най-сетне някой да разбере :wink:
Аз искам да стана журналист и да получа НАЙ-ДОБРАТА ОСНОВА ЗА ТОВА...
Понеже са ми малки шансовете за СУ( ФЖМК), а време за мислене много нямам, искам да избера друг приемлив вариант,който да ми е от полза- заради това и пускам тази тема :wink:
Последно промяна от Варненец на 01 Авг 2009, 18:15, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

ако мислиш, че курсове като "история на журналистиката" и "народопсихология" ще ти дадат по-добра основа от задълбоченото познание на българския език, то избери журналистика. ако мислиш обратното, избери филологията. лично за мен изборът е очевиден.
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Има хора, които ама грам не познават буквите.................къде да си уча в кой измислен университет, първо аз 100 пъти казах, че чакам класиране от МУ-София на 4-ти, и второ ако ме приемат, хич не ми се хвали със СУ, защото по елитен, готин университет от МУ-София незнам или ще кажете, че там образованието не е на ниво като в УНСС, оффффффффф.....скрий се

Та, по темата..........Пич имам решение на твоя проблем, просто не се записвай никъде и почвай работа, ти си съсипа здравето от сега, направо те мисля от гледна точка на здравословното ти състояние.......
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Анализира здравословното му състояние и даде рецепта...Аз на тва му викам доктор :cheers:
Компютърни науки 1 курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

:Laie_60A:
Facebook
Изображение
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Rehabilitator_ написа:Има хора, които ама грам не познават буквите.................къде да си уча в кой измислен университет, първо аз 100 пъти казах, че чакам класиране от МУ-София на 4-ти, и второ ако ме приемат, хич не ми се хвали със СУ, защото по елитен, готин университет от МУ-София незнам или ще кажете, че там образованието не е на ниво като в УНСС, оффффффффф.....скрий се

Та, по темата..........Пич имам решение на твоя проблем, просто не се записвай никъде и почвай работа, ти си съсипа здравето от сега, направо те мисля от гледна точка на здравословното ти състояние.......

Мен не ме мисли-гледай себе си...И само не тръгвай пак да се заяждаш-ок???
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Slipaway
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Slipaway »

NikTa написа:Rehabilitator_ , ще ти цитирам една велика мисъл на един велик (за мен) човек:

"Писането става с четене, пичове. С много четене."

:D
Стивън Кинг? :>

Иначе по темата. И според мен българска филология и след това магистратура журналистика е добър вариант, ако наистина мечтата ти е да бъдеш журналист :]
Something more than ink on a page, on a shirt, on the back of my hand.
Something written in stone, words we wrote in stone!
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Варненец написа:
Rehabilitator_ написа:Има хора, които ама грам не познават буквите.................къде да си уча в кой измислен университет, първо аз 100 пъти казах, че чакам класиране от МУ-София на 4-ти, и второ ако ме приемат, хич не ми се хвали със СУ, защото по елитен, готин университет от МУ-София незнам или ще кажете, че там образованието не е на ниво като в УНСС, оффффффффф.....скрий се

Мен не ме мисли-гледай себе си...И само не тръгвай пак да се заяждаш-ок???
Е, рецепта не съм изписвал още..........та, не се заяждам, а ти казвам какво да направиш накрая, след като един човек има колебания, решението е да се отдръпне, журналистиката няма толкова общи черти с българската филология, ще те научат на правилно изказване, иииииии..........повечето от журналистите са нахакани, дори вулгарни........за мен правилния избор е един УНСС. Ти все едно си пред женитба, така го мислиш......... :) :) :)
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Курс: трети

Мнение от WickedWitch »

^ Ти кога ще се спреш, бе? Много нахъсано го раздаваш, но така като гледам, чакаш 3-то или 4-то класиране за МУ. В това по принцип няма лошо, но в твоя случай и с високопарните ти изказвания е направо трагично.

По въпроса на момчето - аз бих избрала Журналистика в УНСС ; ) Ако наистина желаеш да я учиш, а не само да си правиш празни разходки до университета, надали нещо ще ти попречи, пък дори и да си там, а не в СУ.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

kori написа:аз бих избрал бф всеки ден - ако можех да вляза там. вие точно кво си представяте, че се учи в журналистика? курс "как да бъда добър журналист" няма, за тва поне можеш да изкараш курса "как да не звуча и пиша неграмотно," барем това да си.
Абсолютно, много исках да вляза журналистика само и само да видя това животно НАУКА ЖУРНАЛИСТИКА. Не ми е ясно какво се учи 4 години...
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Абе какво трето, четвърто класиране в МУ.............аман вече от малоумна работа, чакам първо класиране, колко пъти да обеснявам, че МУ-София е разделен на 4:
1.Медицински факултети и фармацевтичен
2.Медицински колеж Филаретова- София
3.Факултет по обществено здраве
4.Медицински филиал- Враца

Всички изброени звена си имат различни изпитни дати и класирания, като не си информиран/А, не говори, ясно? деба........ама за какво са на някои тези очи..... :( :( :( "така като гледам", гледаш, ама не виждаш
Аватар
aciana
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология

Мнение от aciana »

Rehabilitator_ написа:Абе какво трето, четвърто класиране в МУ.............аман вече от малоумна работа, чакам първо класиране, колко пъти да обеснявам, че МУ-София е разделен на 4:
1.Медицински факултети и фармацевтичен
2.Медицински колеж Филаретова- София
3.Факултет по обществено здраве
4.Медицински филиал- Враца

Всички изброени звена си имат различни изпитни дати и класирания, като не си информиран/А, не говори, ясно? деба........ама за какво са на някои тези очи..... :( :( :( "така като гледам", гледаш, ама не виждаш
Има ли тема, в която не си писал?
Точно, защото си писал в абсолютно всяка тема ти се налага да обясняваш едно и също нещо по милион пъти...
Между другото, пожелавам ти успех на класирането, съвсем искрено.
Just washing it aside аll of the helplessness inside.
Pretending I don't feel misplaced.
It's so much simpler than change.
It's easier to run replacing this pain with something numb.
It's so much easier to go than face all this pain here all alone.
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Good lock! :salute:
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”