Журналистика Унсс или българска филология СУ ????

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Журналистика Унсс или българска филология СУ ????

Мнение от NikTa »

Rehabilitator_ , ще ти цитирам една велика мисъл на един велик (за мен) човек:

"Писането става с четене, пичове. С много четене."

:D
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Е точно на мен ли ще ми обесняваш колко се чете, не ми сравнявайте вече университети, къде било по-престижно и къде било най-трудно, отговорът е, че най-трудно се влиза в МУ и най-много четат там.............и сега само да не ми успорвата относно ученето в МУ, че е най-сложно и трудно, защото вече ще псувам
Последно промяна от Rehabilitator_ на 01 Авг 2009, 17:20, променено общо 1 път.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Ох абе не ти сравнявам нищо бе, човече.. :lol: Просто ти говоря за добрите журналисти...

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Абе тия журналисти въобще не са ми в сферата, тъй че да се оправят не са малки, слабо ме интересуват, никак не съм очарован.........нищо лично
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Гледай сега, тези неща, дето за тебе са :pukeleft: , за някои са :flower: Така че няма какво да го плашиш, представи си, че му е интересно. Все пак... В Българска филология се научават неща, които всички българи трябва да знаят, но почти никой не знае... Така че хич не е за подценяване.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Един български народ, простете за израза, ама му е през.........за литературата на гърците например, пожелавам му успех да му стане интересна филологията
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти

Мнение от Catherine »

Е ти го каза, все едно е нещо свръхестествено да ти е интересно нещо такова. На мен ми е интересно. Познавам хора в българска филология, на които също им е интересно.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Българската филология е филология (колко гениално :mrgreen: ).
Което ще рече, че ще ти скъсат задника от учене. С всички филологии е така.
БФ също така е много добра специалност. Имам позната, която учи там - по първо желание.
Но също така всички казват, че трябва да имаш много силен афинитет, за да се справиш с това. То пак си важи за всички филологии, де...

Но ако журналистиката е по-важна за теб, по-привлекателна и интересна - и без това си знаеш за твърде малките шансове в СУ. Запиши се в УНСС и толкова.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Аз между журналистика в УНСС и БФ в СУ изобщо не бих се замислила... За второто съм чувала далеч по-хубави работи и 100% ще ти е от голяма полза за журналистиката.

(Г. Г.)
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Но ако журналистиката е по-важна за теб, по-привлекателна и интересна - и без това си знаеш за твърде малките шансове в СУ. Запиши се в УНСС и толкова.[/quote]

Е най-после го каза някой............
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Не, не, аз вече не мога, ама как ще избере човека българската филология пред журналистиката в УНСС, вие наистина ли сте добре? Той иска журналистика, значи това да учи, по скоро ми мирише тук на "незнам какво искам"
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти

Мнение от Catherine »

Фактът, че се колебае и иска съвет, означава, че изобщо не е сигурен дали това ще е правилното решение. Защото ако беше просто номерът да си учи журналистика, изобщо нямаше да пита, а директно да се записва. Затова всеки си дава мнението.
Изображение
Аватар
pavlik
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от pavlik »

Rehabilitator_ написа:Един български народ, простете за израза, ама му е през.........за литературата на гърците например, пожелавам му успех да му стане интересна филологията
Ти нямаш ли си друга работа ми само спамиш по темите?
Какво те вълнува теб,да си седиш у вас у да чоплиш семки,или ооо,да,той е доктор от всичко разбира,я се скрий !?Аман от тъпи доктори !!!!
Какво от това,че много си учил,помагал на хората,др,др,глуспоти на търкалета!
Кажи си честно,какво те дразни толкова много?Май не си приет никъде и само се опитваш да разваляш настроението на другите хора!!!!!Аман от недооценени "гении" като теб,вече дразниш!Върви си в измисленото висше училище,дано да те потготвят по-добре от "тъпите" филолози или "малоумните" журналисти!
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Тук се застъпвам за Рехабилитатор. Ако толкова много искаш да учиш Журналистика влизай в УНСС. Вярно е, че журналистика в УНСС не може да се мери с тази в СУ, но все пак ще натрупаш необходимите умения и знания макар и не толкова добре както ако си в СУ. Но трябва да помислиш и за алтернативата. Ако влезеш БФ в СУ ще те скъсат да четеш литература, ще учиш граматика и мнооого много други неща, които съществено ще се разминават с програмата на Журналистиката. И след като излезеш от БФ може да се наложи да записваш магистратура по журналистика. Решението зависи само и единствено от теб.Запитай се дали ще са ти непосилни тези 4 години в БФ и след това евентуално магистратура или ще траеш 4 години тъй желаната специалност, но пък в УНСС.

Аз бих избрал УНСС. :roll:
Компютърни науки 1 курс
Аватар
jungle
В началото бе словото

Мнение от jungle »

и според мен е по -добре да избере журналистика в УНСС. не виждам какъв е проблема и се сравняват толкова много двата университета. всичко си зависи от самия чавек.Ако на него наистина му се учи и му е интересно то дори преподавателите да не са толкова добри ,той ще си натрупа знанията. :bounce:
Всичко,което не ме убива, ме прави по-силен.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”