ЗА ПРОГРАМАТА ПО ИСТОРИЯ 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

и аз съм така...леко, незадълбочено и повръхностно :D
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

'крайни' ли? Не бяха ли 'непримирими'? :roll:
Изображение
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Ами на някои места пишат крайни, на други непримирими. Все си мисля ,че може да ги използваме като синоними при разделението на либералите.Поправете ме ако греша
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Се тая :roll:
Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

здравейте на всички бъдещи колеги :D ! понеже нещо не следя темата, а страниците са твърде много :roll: , я кажете какво ще кандидатствате, че ми е интересно. и отсега да ви пожелая на всички успех на преварителния по история 8) !
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

everyday_ написа:и аз така си мислех докато не погледнах приятелката ми, която ще кандидатства с биология и химия :lol: ей на тези хора вече им се разказва играта според мен...не че на нас ни е леко де...но все пак, при тях май е по-зле...и в тоя ред на мисли, затова си се успокоявам, че има и по-гадна комбинация от история и БЕЛ...
то на тях после и следването им е доста по тежко (на медиците де). и друго гадно кандидатстване мога да ти кажа - рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат (по история и литература можеш поне и с по-малко да минеш :wink: ), а и после ги скъсват от учене в УАСГ...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

nrggirl написа: то на тях после и следването им е доста по тежко (на медиците де). и друго гадно кандидатстване мога да ти кажа - рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат (по история и литература можеш поне и с по-малко да минеш :wink: ), а и после ги скъсват от учене в УАСГ...
Права си. А и за момичета има само 50 бройки за цяла България в специалност архитектура... ама ако влезеш. Аз миналата година мислех с това да кандидатствам, ама като разбрах колко са местата и се отказах. :roll: Пък и щях да се боря с хора от математически гимназии, а то със сигурност има 50 по-добри от мен :wink:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Raya_Alexandra написа:а то със сигурност има 50 по-добри от мен :wink:
Много грешно разсъждаваш.Ми то тогава изобщо недей да
кандидатстваш, защото по-добри винаги ще се намерят :roll:
Не се знае как ще се развият нещата и дали тези "по-добри"
няма да се окажат не чак толкова добри :wink:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

Райче, Паган е прав...това, че учиш в немска гимназия не означава, че не можеш да влезеш арихитектура...аз уча засилено биология и химия пък кандидатствам с литература и история...(вярно още не съм влязла, но така се предполага)...брат ми също учеше в такава паралелка и сега следва политология...та мисълта ми беше - ако имаш добра подготовка можеш да влезеш, независимо колко са бройките...това, че има много кандидатстващи от математически гимназии (за конкретния пример - архитектура говоря) не означава, че ти не можеш да се подготвиш както тях...те имат преимуществото, че имат през годините повече часове математика и че някои неща, които на теб наприемр досега са ти били напонятни за тях са нещо познато, не означава, че с една добра подготовка ще си по-малко конкурентно способна в това отношение...(нещо май се омотах, но дано ми разбереш замисъла :oops: )
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Raya_Alexandra написа: Права си. А и за момичета има само 50 бройки за цяла България в специалност архитектура... ама ако влезеш. Аз миналата година мислех с това да кандидатствам, ама като разбрах колко са местата и се отказах. :roll: Пък и щях да се боря с хора от математически гимназии, а то със сигурност има 50 по-добри от мен :wink:
не е съвсем така да ти кажа, познавам доста хора, които бяха от СМГ и не успяха да влязат - математиката може да им е била перфектна, ама рисуването ги прецака, все пак нали затова изпита е двоен... а и другите са прави че си е до подготовката. от моето училище кандидатстваха хора за всякакви специалности и (от тези, които останаха тук поне :)) първите приети в правото, медицината и доста бройки на ТУ се попълниха именно от моя випуск. така че няма значение, че не си математическа гимназия... според мен езиковата гимназия даже е за предпочитане, дава много по-широки възможности...

Щастливо безработна!!!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Raya_Alexandra написа:
nrggirl написа:...рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат...
Права си. А и за момичета има само 50 бройки за цяла България в специалност архитектура...
nrggirl, 2 години само по рисуване + МГ = Влизаш (може би и с подкуп, защото там съм подочул някой неща)

Raya_Alexandra, има и частни университети. В Свободния във Варна има архитектура (солено е), можеш после да се прехвърлиш в УАСГ (3000лв. обаче!!! :( ), но все пак можеш да станеш дипромиран архитект. :)
nrggirl написа:Така че няма значение, че не си математическа гимназия... според мен езиковата гимназия даже е за предпочитане, дава много по-широки възможности...
...Не знам как е в София, но у наше село има ОГРОМНА разлика. Просто зависи от политиката на училището. Мога да ти кажа, че на олимпиадата по английски МГ се представи по-добре от ІЕГ(Англ.)... А и всички ми се дивят като разберат, че имам по-висока оценка от тях на един сертификат. Животът ти в това училище обаче се съкращава... Там са +вете на другото. Особено в ХІІ клас. Сега те си ходят на кафета и си седят у тях и учат, а ние сме длъжни всеки ден да идваме за по 7 часа... И аз както ще кандидатствам по-сериозно и ми трябва по-голяма подготовка... Губя си времето и нервите!!! Затова и от други училища се представят доста добре... защото в 12 клас имат ПП(Профилирана подготовка ... и то избираема) и са ги оставили сами да преценят до колко им трябва това в училище, а на нас не ни трябва почти нищо. Затова училището ми има един голям - , който е много вероятно да изиграе решаваща роля при кандидатстването ми! :cry: :cry: :cry:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

явор написа:nrggirl, 2 години само по рисуване + МГ = Влизаш (може би и с подкуп, защото там съм подочул някой неща)
абе има нещо вярно. не знам дали е с подкуп, ама архитектурата е малко като Консерваторията, Художествената и НАТФИЗ - там влизаш ако си потомствен представител на съответната професия. Разбира се и случайни хора минават, но като че по-рядко и трудно...
явор написа:Raya_Alexandra, има и частни университети. В Свободния във Варна има архитектура (солено е), можеш после да се прехвърлиш в УАСГ (3000лв. обаче!!! :( ), но все пак можеш да станеш дипромиран архитект. :)
мани ги тия измислени университети, чиста загуба на време. и не е сигурно, че ще успее да се прехвърли :evil:
явор написа: ...Не знам как е в София, но у наше село има ОГРОМНА разлика. Просто зависи от политиката на училището. Мога да ти кажа, че на олимпиадата по английски МГ се представи по-добре от ІЕГ(Англ.)...

е може, може, нямам представа как е у ваше село :D . за някои градове знам, че МГ е по добра от ЕГ, но не съм водила статистика, аз си говоря за София. и в моето училище имаше прецеденти да бием НПМГ на олимпиада по физика, или Руското училище на олимпиада по руски, зависи от училището... А това за езиковата гимназия си е лично мое мнение, от моя опит и се отнася само за училищата в СФ, защото върху тях имам поглед, за другаде ненам :lol: 8) ...

Щастливо безработна!!!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

everyday_ написа:Райче, Паган е прав...това, че учиш в немска гимназия не означава, че не можеш да влезеш арихитектура...аз уча засилено биология и химия пък кандидатствам с литература и история...
Абе, мило, така е. То по тази логика аз с немски трябваше да кандидатствам, ама даже няма да се пробвам...за сега. Мисълта ми беше, че е по- добре да се пробвам в нещо, в което имам по-големи шансове, а не 2 години да се блъскам на уроци по математика (рисуването не ми е проблем) и най- накрая да се класирам 51-ва... Имам предвид само УАСГ, защото в частен университет не ми се ходи... Пък и не ми е до дипломата, по- важни са знанията.
Паган, и ти си прав. Не се знае кой кого и по какъв начин 8) Ама се предполага, че МГ са на светлинни години пред езиковите, що се отнася до математиката.
Абе, хора, аз вече се отказах от архитектурата 8) Сега стискайте палци за литература и история, докато не съм се отказала :lol:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

nrggirl написа:
everyday_ написа:и аз така си мислех докато не погледнах приятелката ми, която ще кандидатства с биология и химия :lol: ей на тези хора вече им се разказва играта според мен...не че на нас ни е леко де...но все пак, при тях май е по-зле...и в тоя ред на мисли, затова си се успокоявам, че има и по-гадна комбинация от история и БЕЛ...
то на тях после и следването им е доста по тежко (на медиците де). и друго гадно кандидатстване мога да ти кажа - рисуване и математика. там под две години подготовка не ти мърдат (по история и литература можеш поне и с по-малко да минеш :wink: ), а и после ги скъсват от учене в УАСГ...
Оф, нз ама в моя клас две мацки много яко са се навили да ходят в УАСГ и се надявам да успеят да влязат, защото много труд положиха, а и много ги бива... Иначе успех на всики, който за където е :)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Честно да ви кажа няма почти никакво значение в каква гимназия си. Зависи от самия човек какво иска,какво го влече и интересува. Предполага се, че като съм профил математика и инф. знам повече от някой/я с история...да,ама не. Точно обратното. Та, исках да кажа, че си е строго индивидуално това с гимназийте и профилите.
Конкретно за мен. Учейки в англ. гимназия, виждам, че тва 'елитна' пред името е излишно. Ако въпросния ученик не е мотивиран...и в най-доброто даскало да е- е няма да прокопса! :mrgreen:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”