Строго конфиденциалните разговори на Етнолозите!

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Строго конфиденциалните разговори на Етнолозите!

Мнение от W140 »

drakusa написа:
orion_elira написа:
Коментар на д-р Джени Маджаров - единственият специалист в България, който изследва етнологията на жестовете със среден пръст

ЕХАААААА тва ме разби :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: и защо не ни е научил само не знам :cyclopsani: :mrgreen:
Той сега чете такива лекции на магистрите за жестовете :joker: Даже на изпита трябвало да му тълкуват жестове, най-различни - от Средновековието, та чак до днес. Ама дали и за средния пръст им раправя, виж трябва да ги питам за това :roll: Ама представете си на изпита покаже среден пръст и пита: "Какво е това?" :lol: :mrgreen:
"съжалявам колега, _І_, септември месец пак" :flower:
Аватар
orion_elira
Да живей словото
Курс: трети

Мнение от orion_elira »

ХАХАХ е мисля че показването на среден пръст на изпита си е доста красноречиво :mrgreen: :mrgreen: Но иначе това за жестовете звучи супер интересно .. само ми е малко странно какви па толко жестове са имали през Средновековието :faroah:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

orion_elira написа:ХАХАХ е мисля че показването на среден пръст на изпита си е доста красноречиво :mrgreen: :mrgreen: Но иначе това за жестовете звучи супер интересно .. само ми е малко странно какви па толко жестове са имали през Средновековието :faroah:
Ееееееее, как така - жестове е имало във всяко едно време. Я си представи като не е имало английски език как хората са се разбирали, ако са от различни места. Или преди маймуната да проговори членоразделно :geek: Не бе тва е базик, ама ето линк към една статия на Джени, където той коментира доста пространно някакви жестове в Средновековна България и Унгария (признавам, че аз не съм я чел все още) :joker: http://anamnesis.info/anamneza/BROI6.htm
Надолу в съдържанието на този брой на Анамнесис ще видиш къде е точно статийката на Джени, щракаш, стига да не те мързи покрай четенето за изпити
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

Е мерси :cheers: ще ми е интересно да я прочета .. и без това не съм се преучила по изпитите :roll: :mrgreen:
"Винаги ще вярвам, че светът е прекрасен и хората са добри по природа. Ако това ме прави непригоден, добре! Предпочитам цял живот да бъда посредствен, отколкото да приема нечия жалка реалност."
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

http://www.panoramio.com/user/2036832/t ... tos_page=2

кой сега е учил по славянска етнология :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Не знам за славянската етнология, но балканската етнология рулеззззззз 8) Страшно интересна материя :lol:
Като птичка в небесата :)
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

sientelo написа:Не знам за славянската етнология, но балканската етнология рулеззззззз 8) Страшно интересна материя :lol:
в смисъл че материята е скучна или :|

този профил със снимки, никак не е лош
http://www.flickr.com/photos/ichnusa_land/
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Не , напротив, точно обратното :arrow: материята е уникално интересна както и целите Балкани с тяхната заплетена история 8)
Като птичка в небесата :)
Аватар
orion_elira
Да живей словото

Мнение от orion_elira »

КОЛЕГИИИИИ кога ще ходиме пак не екскурзийка АЙДЕ събирайте сили и май месец да се понасяме на някъде .. не може на тва хубаво време да се учи и да се седи в София!!!!! :mrgreen: :cheers: :flower: :joker:
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Мнение от Малък рус дзвон »

Аз съм почти сигурна ,ама все пак да питам. Тръгваме на първи август в 10 сутринта от Васили Левски, нали?
И друго се чудя.Дали ще пътуваме със същия рейс от Гьолечица? Щото ако е с него и е такава жега мисля, че ще е най-ужасното пътуване изобщо някога.
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър

Мнение от MARRISSA »

Аз лично за мястото на тръгване - ст. "Васил Левски" съм сигурна, че е там, обаче за час не се сещам и на мен нещо 10 часа ми се върти ... :?
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Малък рус дзвон написа:Аз съм почти сигурна ,ама все пак да питам. Тръгваме на първи август в 10 сутринта от Васили Левски, нали?
И друго се чудя.Дали ще пътуваме със същия рейс от Гьолечица? Щото ако е с него и е такава жега мисля, че ще е най-ужасното пътуване изобщо някога.
Е защо да е ужасно? Тъкмо ще направим една 9-часова сауна преди морето и който оцелее до там ще се къпе в морето :connie_mini_sailboat: :Laie_44: :Laie_44: :Laie_44:

Иначе в 10 тръгваме, правилно сте разбрали...Вече нямам търпение :wink:
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
etnolojka:)
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от etnolojka:) »

тежко ще е това пътуване, но и аз нямам търпение вече :) а като се позамислим и колко пъти ще спираме по пътя дано до към 8-9 вечерта пристигнем :lol: още малко и сме там :) моренце дръж се идвамеееееееееееее :wav: :wav: :wav: :connie_30:
Не си давай много зор,най-хубавите работи се случват,
когато най-малко ги очакваш!При мен има чар и красота,при мен има сила и изражение,не мисля логично,а динамично,живея живота така както ми харесва,живея за удоволствието,защото съм направена от него!
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Мисля, че няма да сте със същия автобус. Понеже преди 2-3 седмици се видяхме с Тепавичаров случайно в университета и се разговорихме за разни работи. И покрай другото се оплака се, онзи автобус, с който сте били го бракували, сега имало само някакво 20-местно бусче и се чудеше за транспорта тогава. Но го е измислил шсе някак, обаче дано имате климатик, че иначе лошо. Мн хубава практика ви пожелавам, внимавайте с приливите и запоите на плажа вечер :geek: :geek: :joker: :geek: :geek:
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Мнение от Малък рус дзвон »

Хора, пишете утре като мине откриването, че ние тук малко изолираните ще изпуснем въвеждането на новия първи курс.
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”