ПРИРОДА
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: ПРИРОДА
Давайте предложения и да ходи тая седмица!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Vladimir Gergov
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Иначе в летните жеги Мальовица е добър вариант. Има транспорт до комплекса.
"Хората те оценяват най - пълно , когато положат цветя на гроба ти " Кърт Вонегът
We are mountain people, this is what we do, this is how we live...
Show and Prove
Facebook
We are mountain people, this is what we do, this is how we live...
Show and Prove
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ама нещо, което е приятно да се ходи. Че не искам пак на 4 крака
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Черни връх, тая седмица - събота/неделя?
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хм, мисля, че това е подходящо място да си задам невежото въпросче (:
Като планинарствате, какво си обличате и най-вече, с какво се МАЖЕТЕ, за да избегнете бруталната тигрова разлика тип : потник-сутиен-бански-презрамки-презрамки на фотоапарат-презрамки на раница, която ме загрозява в момента, както и още по-бруталното белене, което не ми дава мира?
Като планинарствате, какво си обличате и най-вече, с какво се МАЖЕТЕ, за да избегнете бруталната тигрова разлика тип : потник-сутиен-бански-презрамки-презрамки на фотоапарат-презрамки на раница, която ме загрозява в момента, както и още по-бруталното белене, което не ми дава мира?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Разликата не можеш да я избегнеш - просто няма начин. Т.е. има - или да се опаковаш цялата, или да се катериш гола. То е като на плажа.
И, съответно, си се мажеш с каквото се мажеш на плажа - миналата година карах с Авен (с фактор 50+) и бях сравнително доволна (хванах тен, което ми е много неприятно и, най-вече, неприсъщо, но поне не изгорях), сега на планината бях с някво... Фитодерм ли, Биодерм ли, не знам, но не мога да дам отзиви, защото излагането на слънце беше контролирано и не съм прекалявала.
Беленето е отвратителна работа, факт - но за себе си съм открила, че е минимално, ако не се оставиш да изгориш. Вероятно зависи от типа кожа. А, да - и хуууубава ексфолиация, ама това си го знаеш.
И, съответно, си се мажеш с каквото се мажеш на плажа - миналата година карах с Авен (с фактор 50+) и бях сравнително доволна (хванах тен, което ми е много неприятно и, най-вече, неприсъщо, но поне не изгорях), сега на планината бях с някво... Фитодерм ли, Биодерм ли, не знам, но не мога да дам отзиви, защото излагането на слънце беше контролирано и не съм прекалявала.
Беленето е отвратителна работа, факт - но за себе си съм открила, че е минимално, ако не се оставиш да изгориш. Вероятно зависи от типа кожа. А, да - и хуууубава ексфолиация, ама това си го знаеш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
О, никакво ексфолиране сега. Приличам на петниста хиена, с кафеви рамене и избиваща розова кожа под петната
...
// Ммм, а какво да направя, за да се 'обеля' по-бързо? Дразня се...
// Ммм, а какво да направя, за да се 'обеля' по-бързо? Дразня се...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не, аз друго имах предвид - още в периода на излагане на слънце да ползваш някакви ексфолиращи продукти, които да махат мъртвите клетки, преди да са имали възможността да се "обелят". През ден като се прибереш от плаж - лек ексфолиант. Примерно на Палмолив имаше един светлосин душ-гел с бла-бла-бла частици, беше съвсем щадящ.
Но веднъж като е почнало... не знам, нямам идея как да го ускориш. Нямам идея и как да се избегне ефектът на петнистата хиена, който при мен е просто отвратителен, докато не се изравни проклетия тен. Миналото лято имах направо шокови ситуации. После - що съм си пазела аристократичната бледност. Създава къде-къде по-малко проблеми.
Anyway, стискам палци - и сори, че не мога да помогна с друго.
Но веднъж като е почнало... не знам, нямам идея как да го ускориш. Нямам идея и как да се избегне ефектът на петнистата хиена, който при мен е просто отвратителен, докато не се изравни проклетия тен. Миналото лято имах направо шокови ситуации. После - що съм си пазела аристократичната бледност. Създава къде-къде по-малко проблеми.
Anyway, стискам палци - и сори, че не мога да помогна с друго.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Мен оцета и ракията най ми оправят кожата!
Може и кисело мляко, ако не търпите горните две!
Но за предпочитане са ракиджос и оцетос!
Може и кисело мляко, ако не търпите горните две!
Но за предпочитане са ракиджос и оцетос!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ама тя, доколкото разбрах поне, не говори за свирепо изгаряне, от което кожата дърпа и боли (и е или огненочервена, или приятно лилава, каквато съм докарвала на цвят аз преди... 3 години). Щото за такива случаи имам изключително изпитано средство - леко намазване на тялото с джин (по принцип всякакъв алкохол върши работа, но на онзи джин, дето ми спаси живота тогава, съм му толкова благодарна, че все го споменавам). Кърпичка, 50 мл. джин и си пушка. Веднага отнема болката, макар цветът да се запазва.
И за киселото мляко съм чувала, че действа, но мога да гарантирам само за джина. Какво облекчение беше тогава... Но си го заслужавах - само пълен идиот може да стои на бургаския плаж от 11 до 17.30 (говорим точно за края на юли, един от най-горещите дни тогава). Без прекъсване и без да се намаже повторно със слънцезащитните глупости.
И за киселото мляко съм чувала, че действа, но мога да гарантирам само за джина. Какво облекчение беше тогава... Но си го заслужавах - само пълен идиот може да стои на бургаския плаж от 11 до 17.30 (говорим точно за края на юли, един от най-горещите дни тогава). Без прекъсване и без да се намаже повторно със слънцезащитните глупости.
В края на ноември
В края на ноември
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Да, прав си,всичко си зависи от денивелацията на терена, но приемам предложението ти с голямо удоволствие, винаги съм готова за планинарство, само дето имам малко проблеми с крака и физическата издръжливост, но не се давам лесноVladimir Gergov написа:Надморската височина не определя трудността. Мога да те заведа на места с надморска височина от 1800м, които ще те разреват от ходене!
Като птичка в небесата 
- Viara
- От дъжд на вятър
- Специалност: Етнология
- Курс: втори
Хайде отново да направим актуална тази темичка.
Кои са фенове? На природата, на дивото, на зеленото, на красивото...
Кои са фенове? На природата, на дивото, на зеленото, на красивото...
Аз съм градско момиче.. Не съм по природата, камънаците, буболечките ...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
http://bezbog.com
Полезна туристическа информация за Безбог и Добринище.
Любимото ми място е Безбог и Добринище.
За съжаление и аз събирам редовно боклука на безхаберните планинари.
Полезна туристическа информация за Безбог и Добринище.
Любимото ми място е Безбог и Добринище.
За съжаление и аз събирам редовно боклука на безхаберните планинари.