ЗА ПРОГРАМАТА ПО ИСТОРИЯ 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Паган написа:Нека ги променят, аз пак ще ги разбера :bootyshake:
А докато ги знам аз, ще ги знаете и вие :wink:
:wav: :thumbleft:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

Паган, кажи после адрес, на който да пращаме благодарствените писма :D
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

everyday_ написа:Паган, кажи после адрес, на който да пращаме благодарствените писма :D
....и цветя и бонбони! :D
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

...и още нещо... :wink:
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

То такава информация заслужава да позлатим източника :king:
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

То май всички сме съгласни да го позлатим, ако каже темите... :)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Много се извинявам, ако питам нещо на което вече из форума е отговорено, но не попаднах на подобна информация...

Та, интересува ме дали някой знае и ако знае дали е склонен да сподели с непросветените, дали има промени и в изискванията за структурите на темите?

Аз уча темите, които имам от миналата година и реших да не се набутвам с още 600 лв. за курсове при положение че си имам темите...

По "онова време" се искаше след увода да се сложат извори, ако има такива, след това историография и изложение. Обаче то е ясно че нещо всяка година се променя, както например сменените теми в СУ (да живее Интернет!!!)...

Ако някой знае нещо, което е важно за писането на темите, нека напише, ще бъда благодарна, пък може и биричка да почерпя. :wink:

Успех в ученето, трябва желязна воля и самодисциплина, които при мен не се намират по отношение на ученето. :roll: :wink:
Изображение
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

Да,мен също ме интересува дали се изисква да се пите историография,примерно Георги Острогорски-"История на Византийската държава",да речем ? И дали дава някаква бонификация ако примерно издрусам там 30 автора ? моля Ви кажете хора..
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Паган написа: Възстановяване и развитие на българската държава (1878-1885)

ВРУ.Подготовка на Органическия устав.Учредително събрание и приемане на Търновската конституция.Избор на български княз.Държавно-политическо развитие на Българското княжество до Съединението.

Без противодействията срещу договорите.

Съединението на Източна Румелия с Княжество България (1885)

Съединисткото движение в Източна Румелия.Осъществяване на Съединението.Отношение на Великите сили и на балканските държави към Съединението.Сръбско-булгарска война (1885).Признаване на Съединението.

Отпада уредбата на Източна Румелия.Но това не ни пречи да кажем кой е първият генерал-губернатор!

България в края на XIX век (1887-1899)

Управление на Народнолибералната партия - вътрешна и външна политика.Отстранявне на Стефан Стамболов от власт.Образуване на Народната партия.Вътрешна и външна политика на правителството на Константин Стоилов.

Българският национален въпрос (1878-1903)

Възникване на българския национален въпрос.Националноосвободително движение на македонските и тракийските българи в края на XIX и началото на XX век.Илинденско-Преображенско въстание.

България в навечерието и по време на Балканските войни (1908-1913)

Управление на Демократичната партия.Обявяване на независимостта на България (1908).Изграждане на Балканския съюз.Първа Балканска война (1912-1913).Втора балканска (Междусъюзническа) война (1913).

Държавно-политическо развитие на България (1918-1923)

Следвоенната политическа обстановка в България.Съглашенска окупация.Коалиционни кабинети.Ньойски мирен договор.Самостоятелно управление на БЗНС - реформи и външна политика.Политически борби.Държавният преврат на 9 юни 1923г.

Нова тема!

България в годините на Втората световна война (1939-1944)

Българският неутралитет в началото на войната.Вътрешнополитическо развитие.Присъединяване към Тристранния пакт."Обединена" България.Регентски съвет.Активизиране на опозицията.Външнополитическа преориентация.Държавният преврат на 9 септември 1944г.

Нова тема!
Това е новото - темите и как трябва да се изложи информацията в тях.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Благодаря!!!

Щом е само това, продължавам да налягам над темичките. :D
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Благодарности за инфото и от мен, ще се възползвам. И определено няма да е лошо да сакратя една голяма част от нещата, които уча :)
Аватар
tiha_chest
В началото бе словото

Мнение от tiha_chest »

Отдавна следя форума, но чак сега се решавам да пиша. Аз също ще кандидатствам за втора година, така че Паган не си сам...Във форума срещнах и други хора с подобна участ, така че можем да вземем да си основем клуб :) Надявам се обаче тази година всички да сме колеги...Паган, обръщам се към теб, защото искам да ти кажа, че е много мило от твоя страна да споделяш подобен род информация с хора, които са ти един вид конкуренция..Знай обаче, че след като влезем тогава ние ще ти помагаме, ако имаш нужда, разбира се :D Така че...насреща сме, само да успеем да влезем тази година :) Желая успех на всички и нека тази година слънцето да огрее всички ни и да сме колеги :D Дерзайте! :wink:
Не следвай път! Върви, където няма път и остави следа!
Голяма Бяла Птица
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Голяма Бяла Птица »

Имам въпросче към кандидатстващите с история:Във темата "Възобновяване и развитие на Българската държава" включвате ли вътрешното разделение на умерени и крайни във фалантгите на Консервативната и на Либералната партия?
Смелостта прави нищожни ударите на съдбата!
Голяма Бяла Птица
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Голяма Бяла Птица »

Имам въпросче към кандидатстващите с история:Във темата "Възобновяване и развитие на Българската държава" включвате ли вътрешното разделение на умерени и крайни във фалангите на Консервативната и на Либералната партия?
Смелостта прави нищожни ударите на съдбата!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Аз го включвам,но съвсем бегло-само споменавам 2-3 имена за умерени и 2-3 за крайни и че по-късно от това разделение се прегрупират партиите
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”