Журналисти 2009, том 2.
- NikTa
- Да живей словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Журналисти 2009, том 2.
Когато обаче искаш да си в епопеичните 45 места журналистика-редовно, и само там, и то не защото си надут пуяк, а защото просто знаеш какво искаш и защо го искаш,.. тогава "85" ти звучи кошмарно...
И си ядеш ушите и четеш...
И си повтаряш аман...и Амин... И пак аман...
И си ядеш ушите и четеш...
И си повтаряш аман...и Амин... И пак аман...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
- NikTa
- Да живей словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аха... и в тази връзка, 1 много любопитен факт.kori написа:който - както
На предварителния момичетата с 5.00 нагоре бяхме 47.
От тях 42 отиваме със същите оценки на редовен. А от небитието се появяват цели 44 нови героини. Нищо лошо, браво за градацията.
Обаче какъв е изводът - или почти всичко живо с петици, шестици и цици се е отказало да ходи на редовен, или.... Оставям многоточието на вас.
(А аз бих го завършила с една Ода за субективизма... който на курса така старателно се опитаха да ни убедят, че не съществувал... пхах!)
Така че - честито на печелившите, както се казва в тотото.
А ако и това не е вярно - значи е нещо още по-лошо...
Последно промяна от NikTa на 27 Юли 2009, 16:47, променено общо 2 пъти.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
(Г. Г.)
(Г. Г.)
С това 4,25 и оценки 6.00 по БЕЛ и 6.00 по история от дипломата има ли някакъв шанс изобщо за журналистика или PR

Като тебе съм и си оценявам шансовете така : напушени изпитващи ми пишат 6.00 и междувременно извънземни отвличат половината кандидати...meliiii написа:С това 4,25 и оценки 6.00 по БЕЛ и 6.00 по история от дипломата има ли някакъв шанс изобщо за журналистика или PR![]()
IT'S ONLY WORDS AND WORDS ARE ALL I HAVE...
В крайна сметка, каквото стане ! 
Желая късмет и успех на всички!
Не мога да пропусна да отбележа, че много хора които познавам отидоха на писмен изпит просто защото сметнаха, че есе лесно се пише. Изкараха 4 или 5 и сега ще отидат на устен, въпреки че не искат да влизат в ФЖМК. Дори и да искарат добра оценка на устния, те няма да запишат никоя от 3-те специалности, което означава, че 2-рото и 3-тото класиране са голямна възможност за нас

Стискам палци на всички и дано влезем... Знам, че и догодина имаме шансове, но някак си не ми се чака толкова
Гледайте новини, четете вестници и си помислете кои са любимите ви журналисти, кое радио слушате и т.н. Поне така ни учиха на курса
Не мога да пропусна да отбележа, че много хора които познавам отидоха на писмен изпит просто защото сметнаха, че есе лесно се пише. Изкараха 4 или 5 и сега ще отидат на устен, въпреки че не искат да влизат в ФЖМК. Дори и да искарат добра оценка на устния, те няма да запишат никоя от 3-те специалности, което означава, че 2-рото и 3-тото класиране са голямна възможност за нас
Стискам палци на всички и дано влезем... Знам, че и догодина имаме шансове, но някак си не ми се чака толкова
Гледайте новини, четете вестници и си помислете кои са любимите ви журналисти, кое радио слушате и т.н. Поне така ни учиха на курса
Напълно съм съгласна с теб, относно нбу :Рbrum-brumm написа:Обективен начин за проверка на знания е теста - А Б В Г А Б В Г. Там няма ощететени и ограбени. Отивате в едно НБУ и почвате А Б В Г А Б В Г и в зависимост колко А-та Б-та В-та и Г-та сте нацелили правилно, те решават ще стане ли от вас журналист, ПР, адвокат,икономист, политолог, филолог, културолог, философ, математик, историк и т.н. Така е обективно и няма сърдити. Следователно, който иска да бъде оценян ,,реално`` - ей го, журналистика в НБУ. Няма цяла България да му се смее тъкмо, че учи в СУ.
А иначе да си продадеш дупето на изпит? Ми ако не можеш по нормалния начин и това само ти се вижда логичното...
L'essentiel est invisible pour les yeux
Здравейте
Има един въпрос- защо искате да учите журналистика в СУ ? ( наблегнете на втората част от въпроса ). Не ме разбирайте погрешно -не ме интересува каква ви е вътрешната мотивация, а защо точно този факултет ? Имате ли отзиви от познати ? Лични наблюдения ? Аз лично предпочитам НБУ- Масови комуникации. Засега съм допусната до устен в СУ, ще видим какво ще излезе...Но, ако (дай боже ) имам избор, сериозно ще се замисля. Интерсно ми е какви за доводите и отрицанията за двете места. Но моля ви без "защото СУ е най-старият университет" или "защото Нбу е частен". Ето и мойто мнение- В нбу е скъпо, пърите две години учиш повече базови неща, а след 2рата вече си избираш модул, но пък учиш раздвижени предмети, а не остарял материал, от учебници на преподавателите....
В СУ базата не е мн добра. Доколкото разбирам библиотеката на ФЖМК почти винаги е затворена, има голям хаос организацията ( за администрацията да не говорим- от личен опит се знам). Професорите понякога не идват без обяснения, късат те по същия необясним начин ( знам че там се плаща на преподавателите за изпитан студент, т.е изпит наесен- двойна сума). За жалост не мога да кажа обективно как е положението, но от форумите тук и от други места, си създавам някаква представа. Моля ви кажете си мнението, ако смятате за нужно
Повечето смятат, че като кажат "уча журналистика в СУ" звучи престижно, но дали наистина е така ?
В СУ базата не е мн добра. Доколкото разбирам библиотеката на ФЖМК почти винаги е затворена, има голям хаос организацията ( за администрацията да не говорим- от личен опит се знам). Професорите понякога не идват без обяснения, късат те по същия необясним начин ( знам че там се плаща на преподавателите за изпитан студент, т.е изпит наесен- двойна сума). За жалост не мога да кажа обективно как е положението, но от форумите тук и от други места, си създавам някаква представа. Моля ви кажете си мнението, ако смятате за нужно
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
Хурки, бих казала аз.
В общи линии ми е ясно какво се учи в НБУ първите две години във въпросните масови комуникации. И повечето предмети си ги избираш сам и има една голяма част, дето и идея нямаш що ги има в програмата на това направление. Какво му е хубавото да се започва да се учи журналистика в 3 курс чак като хората са го измислили - започваш си в първи. И нямам колеги, които да са се оплакали от това, че библиотеката в момента е с малко неясно разположение. На сградата се прави ремонт и се отварят нови помещения. Базата ще се обнови именно тази година именно след тоя ремонт. Против преподаватели не мога да говоря, щото в НБУ не ги познавам, но има един МНОГО определящ фактор и той е средата. В НБУ колкото пъти и да съм ходила, все съм имала усещането, че съм на концерт на пайнер. В 8 сутринта толкова силно гримирани женски на токчета, че се чудя в колко са станали, за да се намажат така обилно. Мъжките бройки пък в по-голямата си част са фешънчета с колите на мама и тати,дето ходят там да махат крачолчета и да спрягат глагола МОТАМ СЕ. Колкото и да е добра базата, колкото и да е съвестен студента, като е сред такъв тип хора едва ли ще прокопса много много...В нбу летвата е ниска и влизат по сума ти души масова комуникация. В СУ групите са по-малко, което няма как да не окаже влияние върху възприемането. По един начин се учи със сто телета в стаята, по съвсем различен като са само 15. Това е най-грубо казано. Миналата година кандидатствах в НБУ кино и телевия, взеха ме, но си избрах СУ. Не си се представям в оня университет просто. Нъцки..
В общи линии ми е ясно какво се учи в НБУ първите две години във въпросните масови комуникации. И повечето предмети си ги избираш сам и има една голяма част, дето и идея нямаш що ги има в програмата на това направление. Какво му е хубавото да се започва да се учи журналистика в 3 курс чак като хората са го измислили - започваш си в първи. И нямам колеги, които да са се оплакали от това, че библиотеката в момента е с малко неясно разположение. На сградата се прави ремонт и се отварят нови помещения. Базата ще се обнови именно тази година именно след тоя ремонт. Против преподаватели не мога да говоря, щото в НБУ не ги познавам, но има един МНОГО определящ фактор и той е средата. В НБУ колкото пъти и да съм ходила, все съм имала усещането, че съм на концерт на пайнер. В 8 сутринта толкова силно гримирани женски на токчета, че се чудя в колко са станали, за да се намажат така обилно. Мъжките бройки пък в по-голямата си част са фешънчета с колите на мама и тати,дето ходят там да махат крачолчета и да спрягат глагола МОТАМ СЕ. Колкото и да е добра базата, колкото и да е съвестен студента, като е сред такъв тип хора едва ли ще прокопса много много...В нбу летвата е ниска и влизат по сума ти души масова комуникация. В СУ групите са по-малко, което няма как да не окаже влияние върху възприемането. По един начин се учи със сто телета в стаята, по съвсем различен като са само 15. Това е най-грубо казано. Миналата година кандидатствах в НБУ кино и телевия, взеха ме, но си избрах СУ. Не си се представям в оня университет просто. Нъцки..
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
Благодаря за отделеното времеbrum-brumm написа:Хурки, бих казала аз.
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Абе на някои места преобладават повече от други.
Колкото до библиотеката - спря да работи втория семестър накрая. А и няма само една библиотека в цяла София. В народна има абсолютно всичко. Който търси има начин да намери.
Колкото до библиотеката - спря да работи втория семестър накрая. А и няма само една библиотека в цяла София. В народна има абсолютно всичко. Който търси има начин да намери.
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
- kori
- Постоянно присъствие
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
който иска да учи, има начин да учи - дори и със сто телета в стаята
-
love_blush
- От дъжд на вятър
Аз съм о тези,които на предварителния имах по-висока,отколкото сега. Тоест сега съм от скъсаните щото съм си с пълно 2. Моето обяснение е - различните теми.NikTa написа:Аха... и в тази връзка, 1 много любопитен факт.kori написа:който - както
От тях 42 отиваме със същите оценки на редовен. А от небитието се появяват цели 44 нови героини. Нищо лошо, браво за градацията.
Обаче какъв е изводът - или почти всичко живо с петици, шестици и цици се е отказало да ходи на редовен, или.... Оставям многоточието на вас.
-
nattt
- В началото бе словото
- Курс: първи
Различни теми + Различни хораlove_blush написа:Аз съм о тези,които на предварителния имах по-висока,отколкото сега. Тоест сега съм от скъсаните щото съм си с пълно 2. Моето обяснение е - различните теми.NikTa написа:Аха... и в тази връзка, 1 много любопитен факт.kori написа:който - както
Аз съм от другата група - тези с над 5 на редовен, които не са ходили на предварителен.
И имам глупав въпрос относно статистиките на оценките. Ако пише: "Брой жени получили равна оценка - 1 ( 0.1 %)", какво би трябвало да означава това? С мен 2 или с мен 1? В началото мислех че сме 2, но вече взех да се чудя.