Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от NikTa »

Когато обаче искаш да си в епопеичните 45 места журналистика-редовно, и само там, и то не защото си надут пуяк, а защото просто знаеш какво искаш и защо го искаш,.. тогава "85" ти звучи кошмарно...

И си ядеш ушите и четеш...

И си повтаряш аман...и Амин... И пак аман...
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

който - както
Аватар
NikTa
Да живей словото
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

kori написа:който - както
Аха... и в тази връзка, 1 много любопитен факт.

На предварителния момичетата с 5.00 нагоре бяхме 47.
От тях 42 отиваме със същите оценки на редовен. А от небитието се появяват цели 44 нови героини. Нищо лошо, браво за градацията.

Обаче какъв е изводът - или почти всичко живо с петици, шестици и цици се е отказало да ходи на редовен, или.... Оставям многоточието на вас.

(А аз бих го завършила с една Ода за субективизма... който на курса така старателно се опитаха да ни убедят, че не съществувал... пхах!)

Така че - честито на печелившите, както се казва в тотото. :wink: Добре че и аз уцелих промоцията през април...

А ако и това не е вярно - значи е нещо още по-лошо...
Последно промяна от NikTa на 27 Юли 2009, 16:47, променено общо 2 пъти.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
meliiii
В началото бе словото

Мнение от meliiii »

С това 4,25 и оценки 6.00 по БЕЛ и 6.00 по история от дипломата има ли някакъв шанс изобщо за журналистика или PR :oops: :cry:
Аватар
Jesy
В началото бе словото

Мнение от Jesy »

meliiii написа:С това 4,25 и оценки 6.00 по БЕЛ и 6.00 по история от дипломата има ли някакъв шанс изобщо за журналистика или PR :oops: :cry:
Като тебе съм и си оценявам шансовете така : напушени изпитващи ми пишат 6.00 и междувременно извънземни отвличат половината кандидати... :alien: Напоследък не подържам много обнадеждаващи връзки с извънземните...,НО и догодина е година! :wink: В моята зала имаше една жена на видима възраст над 30 и като я погледнах малко учудено,тя се ухили и каза:"Е,не винаги става от първия път!..."(това е истина) Дано поне малко те разведря ! :) Не ти трябва диплома да си каквото и да е било,тя е формалност =)
IT'S ONLY WORDS AND WORDS ARE ALL I HAVE...
meliiii
В началото бе словото

Мнение от meliiii »

В крайна сметка, каквото стане ! :|
Deiana
В началото бе словото

Мнение от Deiana »

Желая късмет и успех на всички!
Не мога да пропусна да отбележа, че много хора които познавам отидоха на писмен изпит просто защото сметнаха, че есе лесно се пише. Изкараха 4 или 5 и сега ще отидат на устен, въпреки че не искат да влизат в ФЖМК. Дори и да искарат добра оценка на устния, те няма да запишат никоя от 3-те специалности, което означава, че 2-рото и 3-тото класиране са голямна възможност за нас :) :)

Стискам палци на всички и дано влезем... Знам, че и догодина имаме шансове, но някак си не ми се чака толкова :)
Гледайте новини, четете вестници и си помислете кои са любимите ви журналисти, кое радио слушате и т.н. Поне така ни учиха на курса :)
Аватар
Лолита
В началото бе словото

Мнение от Лолита »

brum-brumm написа:Обективен начин за проверка на знания е теста - А Б В Г А Б В Г. Там няма ощететени и ограбени. Отивате в едно НБУ и почвате А Б В Г А Б В Г и в зависимост колко А-та Б-та В-та и Г-та сте нацелили правилно, те решават ще стане ли от вас журналист, ПР, адвокат,икономист, политолог, филолог, културолог, философ, математик, историк и т.н. Така е обективно и няма сърдити. Следователно, който иска да бъде оценян ,,реално`` - ей го, журналистика в НБУ. Няма цяла България да му се смее тъкмо, че учи в СУ.

А иначе да си продадеш дупето на изпит? Ми ако не можеш по нормалния начин и това само ти се вижда логичното...
Напълно съм съгласна с теб, относно нбу :Р
L'essentiel est invisible pour les yeux
Аватар
Лолита
В началото бе словото

Мнение от Лолита »

Здравейте :) Има един въпрос- защо искате да учите журналистика в СУ ? ( наблегнете на втората част от въпроса ). Не ме разбирайте погрешно -не ме интересува каква ви е вътрешната мотивация, а защо точно този факултет ? Имате ли отзиви от познати ? Лични наблюдения ? Аз лично предпочитам НБУ- Масови комуникации. Засега съм допусната до устен в СУ, ще видим какво ще излезе...Но, ако (дай боже ) имам избор, сериозно ще се замисля. Интерсно ми е какви за доводите и отрицанията за двете места. Но моля ви без "защото СУ е най-старият университет" или "защото Нбу е частен". Ето и мойто мнение- В нбу е скъпо, пърите две години учиш повече базови неща, а след 2рата вече си избираш модул, но пък учиш раздвижени предмети, а не остарял материал, от учебници на преподавателите....

В СУ базата не е мн добра. Доколкото разбирам библиотеката на ФЖМК почти винаги е затворена, има голям хаос организацията ( за администрацията да не говорим- от личен опит се знам). Професорите понякога не идват без обяснения, късат те по същия необясним начин ( знам че там се плаща на преподавателите за изпитан студент, т.е изпит наесен- двойна сума). За жалост не мога да кажа обективно как е положението, но от форумите тук и от други места, си създавам някаква представа. Моля ви кажете си мнението, ако смятате за нужно :P Повечето смятат, че като кажат "уча журналистика в СУ" звучи престижно, но дали наистина е така ?
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Хурки, бих казала аз.
В общи линии ми е ясно какво се учи в НБУ първите две години във въпросните масови комуникации. И повечето предмети си ги избираш сам и има една голяма част, дето и идея нямаш що ги има в програмата на това направление. Какво му е хубавото да се започва да се учи журналистика в 3 курс чак като хората са го измислили - започваш си в първи. И нямам колеги, които да са се оплакали от това, че библиотеката в момента е с малко неясно разположение. На сградата се прави ремонт и се отварят нови помещения. Базата ще се обнови именно тази година именно след тоя ремонт. Против преподаватели не мога да говоря, щото в НБУ не ги познавам, но има един МНОГО определящ фактор и той е средата. В НБУ колкото пъти и да съм ходила, все съм имала усещането, че съм на концерт на пайнер. В 8 сутринта толкова силно гримирани женски на токчета, че се чудя в колко са станали, за да се намажат така обилно. Мъжките бройки пък в по-голямата си част са фешънчета с колите на мама и тати,дето ходят там да махат крачолчета и да спрягат глагола МОТАМ СЕ. Колкото и да е добра базата, колкото и да е съвестен студента, като е сред такъв тип хора едва ли ще прокопса много много...В нбу летвата е ниска и влизат по сума ти души масова комуникация. В СУ групите са по-малко, което няма как да не окаже влияние върху възприемането. По един начин се учи със сто телета в стаята, по съвсем различен като са само 15. Това е най-грубо казано. Миналата година кандидатствах в НБУ кино и телевия, взеха ме, но си избрах СУ. Не си се представям в оня университет просто. Нъцки..
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
Аватар
Лолита
В началото бе словото

Мнение от Лолита »

brum-brumm написа:Хурки, бих казала аз.
В общи линии ми е ясно какво се учи в НБУ първите две години във въпросните масови комуникации. И повечето предмети си ги избираш сам и има една голяма част, дето и идея нямаш що ги има в програмата на това направление. Какво му е хубавото да се започва да се учи журналистика в 3 курс чак като хората са го измислили - започваш си в първи. И нямам колеги, които да са се оплакали от това, че библиотеката в момента е с малко неясно разположение. На сградата се прави ремонт и се отварят нови помещения. Базата ще се обнови именно тази година именно след тоя ремонт. Против преподаватели не мога да говоря, щото в НБУ не ги познавам, но има един МНОГО определящ фактор и той е средата. В НБУ колкото пъти и да съм ходила, все съм имала усещането, че съм на концерт на пайнер. В 8 сутринта толкова силно гримирани женски на токчета, че се чудя в колко са станали, за да се намажат така обилно. Мъжките бройки пък в по-голямата си част са фешънчета с колите на мама и тати,дето ходят там да махат крачолчета и да спрягат глагола МОТАМ СЕ. Колкото и да е добра базата, колкото и да е съвестен студента, като е сред такъв тип хора едва ли ще прокопса много много...В нбу летвата е ниска и влизат по сума ти души масова комуникация. В СУ групите са по-малко, което няма как да не окаже влияние върху възприемането. По един начин се учи със сто телета в стаята, по съвсем различен като са само 15. Това е най-грубо казано. Миналата година кандидатствах в НБУ кино и телевия, взеха ме, но си избрах СУ. Не си се представям в оня университет просто. Нъцки..
Благодаря за отделеното време :)Единственото, което малко ме озадачи е, че казваш"никой не се оплаква от странното положение на библиотеката"Това ми звучи малко като "никой не ходи там ", което е малко странно...Но всеки си избира сам , естествено.А що се отнася до ":фешъните"- има ги навсякъде :Р ( и мен ме вбесяват ::Д
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Абе на някои места преобладават повече от други.
Колкото до библиотеката - спря да работи втория семестър накрая. А и няма само една библиотека в цяла София. В народна има абсолютно всичко. Който търси има начин да намери.
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

който иска да учи, има начин да учи - дори и със сто телета в стаята
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

NikTa написа:

От тях 42 отиваме със същите оценки на редовен. А от небитието се появяват цели 44 нови героини. Нищо лошо, браво за градацията.

Обаче какъв е изводът - или почти всичко живо с петици, шестици и цици се е отказало да ходи на редовен, или.... Оставям многоточието на вас.
Аз съм о тези,които на предварителния имах по-висока,отколкото сега. Тоест сега съм от скъсаните щото съм си с пълно 2. Моето обяснение е - различните теми.
nattt
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от nattt »

love_blush написа:
NikTa написа:

Аз съм о тези,които на предварителния имах по-висока,отколкото сега. Тоест сега съм от скъсаните щото съм си с пълно 2. Моето обяснение е - различните теми.
Различни теми + Различни хора
Аз съм от другата група - тези с над 5 на редовен, които не са ходили на предварителен.

И имам глупав въпрос относно статистиките на оценките. Ако пише: "Брой жени получили равна оценка - 1 ( 0.1 %)", какво би трябвало да означава това? С мен 2 или с мен 1? В началото мислех че сме 2, но вече взех да се чудя.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”