Журналисти 2009, том 2.
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Журналисти 2009, том 2.
аз бих препоръчал да се адаптираш и да напишеш малко глупости, за да влезеш. университетът е място за споделяне на знание, но едва след като си влязъл вътре. ако искаш да участваш в споделянето на знание и да получиш евентуално някакво признание, трябва първо да си продадеш дупето и да преминеш през един стереотипен и нереалистичен конкурс. тъжно.
- brum-brumm
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Обективен начин за проверка на знания е теста - А Б В Г А Б В Г. Там няма ощететени и ограбени. Отивате в едно НБУ и почвате А Б В Г А Б В Г и в зависимост колко А-та Б-та В-та и Г-та сте нацелили правилно, те решават ще стане ли от вас журналист, ПР, адвокат,икономист, политолог, филолог, културолог, философ, математик, историк и т.н. Така е обективно и няма сърдити. Следователно, който иска да бъде оценян ,,реално`` - ей го, журналистика в НБУ. Няма цяла България да му се смее тъкмо, че учи в СУ.
А иначе да си продадеш дупето на изпит? Ми ако не можеш по нормалния начин и това само ти се вижда логичното...
А иначе да си продадеш дупето на изпит? Ми ако не можеш по нормалния начин и това само ти се вижда логичното...
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
- kori
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
продаване дупето на изпит представлява осъзнаване, че нормалният начин има ограничения, и справяне със задачата в рамките на тези ограничения, колкото и безумни да са. журналистиката в су, искам да напомня, не е в първите места в света или европа, че да се присмива на вторите места в българия 
- shubi
- Пишете, о, братя
- Специалност: Логопедия
- Курс: втори
Мерси за препоръката kori. СЪгласна съм с твоето мнение... Най- вероятно ще ме приемат в някоя от другите специалности в СУ, но аз лично искам журналистика от поне 7-8 години и това е причината да ме е толкова яд. Естествено ме е яд и на себе си. През последните 5 години не съм спирала да пиша. Не знам какво точно не са харесали от темата ми. Аз разгледах въпроса за "братята"- в България и за кризата в нашето общество и начина ни на общуване един с друг. Може би стилът ми е бил прекалено твърд, може би нещо друго... И ни най- малко не съм искала да се правя на гениална или нещо подобно... 
Love Is A Feeling... Give It When I Want It.... 'Cause I'm On Fire... Quench My Desire... Give It When I Want It..
- kori
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
моля. и тва, че не знаеш какво не са харесали в работата ти, е особено валидно - как може един кандидат-студент да разбере какво не му е наред в изпита, ако рецензията му е от две изречения? моята на пробния изпит беше "кратка, но съдържателна работа" - четири думи, които разбирам общо взето като похвала, не като грешка. коефициент на полезно действие - близък до нула.
Какво стана с тоя списък ? 
- shubi
- Пишете, о, братя
В СУ " Нямат идея" кога ще излезне....
Love Is A Feeling... Give It When I Want It.... 'Cause I'm On Fire... Quench My Desire... Give It When I Want It..
Здравейте ! Нова съм в бранша,извинете ме,ако съм педесетият попитал : 4.00 нагоре важи и за предварителния,и за редовния,нали ?...- Примерно ,ако си с 4.25 на предварителния и 3.75 на редовния значи,че имаш право да се зъвъртиш към СУ на 30.07 и да кажеш две-три приказки на уважаемите изпитващи,пък след това поживо-поздраво да полееш със студена биричка края на всички изпити ...
Мерси много ! 
- shubi
- Пишете, о, братя
ДА, Jesy
)) Ама изчакай списъка да видиш все пак. Би трябвало да си допусната до устен 
- kori
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
не знам дали изобщо ще има списък след съобщение като "всички получили над 4.00"
В "Разпределение по зали за изпити" в сайта на СУ, на журналистика-устен пише следното:
"ДО УСТЕН ИЗПИТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА СА
ДОПУСНАТИ ВСИЧКИ КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ,
ПОЛУЧИЛИ ОЦЕНКА ОТ ПИСМЕНИЯ ИЗПИТ ПО
ЖУРНАЛИСТИКА НЕ ПО-НИСКА ОТ
ДОБЪР 4.00"
Не мисля, че трябва списък
"ДО УСТЕН ИЗПИТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА СА
ДОПУСНАТИ ВСИЧКИ КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ,
ПОЛУЧИЛИ ОЦЕНКА ОТ ПИСМЕНИЯ ИЗПИТ ПО
ЖУРНАЛИСТИКА НЕ ПО-НИСКА ОТ
ДОБЪР 4.00"
Не мисля, че трябва списък
- shubi
- Пишете, о, братя
И аз се замислих над това... Но тези от СУ, може би трябваше да кажат ако няма да излиза списък да си знаят кандидатите...
- shubi
- Пишете, о, братя
Списък има. http://www.uni-sofia.bg/docs/ucheben/KS ... M_LIST.pdf
Успех на всички, които ще ходят
)) И да разказвате после 
Успех на всички, които ще ходят
Мерси много ! Супер сте !
Не се отчайваете от оценки,не се подценявайте и не се карайте ... Трийсетина буквички и правото да ги размествате ,както искате-това никой и нищо не може да ви го отнеме!!!...Успех на всички ! И дано ви видя муцуните някой ден по телевизията! (не в "Море от любов" например,разбира се
) помнете:няма несбъднати мечти,има изоставени мечти... 
IT'S ONLY WORDS AND WORDS ARE ALL I HAVE...