КОЙ КЪДЕ Е ПРИЕТ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: КОЙ КЪДЕ Е ПРИЕТ?

Мнение от arthaz »

Както всичко в България- когато прибират, никой не те пита кой си и какво искаш, ама като трябва да дават, те размотават цял ден :bounce:
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Chimera
В началото бе словото

Мнение от Chimera »

khhh написа:Ами културология ми е на 4то (като първите 2 са социология) и въпреки че балът ми за нея е по-висок,моята цел си е социологията (:
Късмет тогава! :wink: Хубаво е да знаеш какво точно искаш... (:
На мен пък социологията ми 4-та, по едно време много й се чудех и в крайна сметка там попадна (:
Аватар
N_I_K_I_T_A_
В началото бе словото

Мнение от N_I_K_I_T_A_ »

Здравейте на всички!
Приеха ме в Техническия университет " Комуникационна,компютърна и електронна техника" и сега чакам класирането в СУ за софтуерен инженер. Според вас кое е по добре от тези две специалности? Моля пишете ,защото съм много обаркана :lol: :lol: :lol: :lol: И някой може ли да ми каже каква е разликата между софтуерен инженер и кст то? Също вярно ли е че ако завърша СУ излизам степен - бакалавар, а техническия иниверситет - Инженер .
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Мнение от Rehabilitator_ »

Да започнем с няколко основни нещица:
1.От къде си сигурна, че въобще ще те приемат в СУ? :( :( :(
2.Защо си мислиш, че някой друг може да ти каже коя е по-добрата специалност, всеки си има собствено обективно мислене
3.Как кандидатстваш и пишеш в състезателния картон специалности на които дори не знаеш кратката характеристика

Ако трябва да бъда честен, и двете специалности не са за момиче :) :) :)
И да, в СУ си бакалавър, в ТУ инженер, и какво те притеснява във всичко това, че немога да се сетя? Не издребнявай........ :) :) :)
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Rehabilitator_ написа: Ако трябва да бъда честен, и двете специалности не са за момиче :) :) :)
Дай всички момичета да станем изтривалки за коли тогава....

Кратката характеристика не е достатъчна за да се ориентира човек кое какво е. Тя е едно рекламно каре, с което университета зарибява кандидат-студенти и/или използва за да си спечели акредитация за следващите 5 години. Оттам нататък за това кое какво е може да говори само "вътрешен" човек, видял какво е.

Всеки може да каже впечатленията си, оттам нататък N_I_K_I_T_A_ сама ще си прецени. Тя не иска някой д ай каже "запиши това", а да й даде отзиви и за едното и за другото. Да се основаваш според мен само на "учебен план" - списък предмети, които само по името им да съдиш.... или "описание на специалност" - зарибяващите 5 изречения на специалността... според мен е недостатъчно. ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Бау, не ми се карай....... Ако е много ориентирана няма да задава ненужни въпроси, според мен е поредната кандидатка, която просто иска да учи нещо си :) :) :) нищо лично мацка
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Rehabilitator_ написа:Бау, не ми се карай....... Ако е много ориентирана няма да задава ненужни въпроси, според мен е поредната кандидатка, която просто иска да учи нещо си :) :) :) нищо лично мацка
Ами хубаво, че имаш това мнение, но пак мисля, че не е колегиално да я нападаш така. Според мен въпросът не е ненужен. А и форума е затуй :)
Освен това защо трябва някой да е "много ориентиран"? Аз наистина вярвам, че само списък с имената на изучаваните дисциплини и 5 изречения на сайта на факултета, описващи какви велики специалисти ще са завършващите (щото от СИ още никой не е завършил, че да с етвърди "те СА мн желани кадри) не може да те ориентира. :)

И извинявай, ако е прозвучало като скарване, но съгласи се "и двете специалности не са за момиче" е малко грубо, и аз може би го приех малко лично. ;) Сорка.
Аватар
yav
От дъжд на вятър
Специалност: Европеистика немски език
Курс: първи

Мнение от yav »

Днес излезна първо класиране в икономическия университет във Варна.
Приет съм на първо желание - МИО :).
Mortuary написа:Честито!!! Там ли ще си?
Не, няма да подам документи там :p, надявам се на СУ. Пробвах само, за да имам вариант, ако осер@ работата в СУ, но засега, според резултатите, надежда има :geek:.
Последно промяна от yav на 27 Юли 2009, 17:32, променено общо 2 пъти.
Аватар
N_I_K_I_T_A_
В началото бе словото

Мнение от N_I_K_I_T_A_ »

Rehabilitator_ написа:Бау, не ми се карай....... Ако е много ориентирана няма да задава ненужни въпроси, според мен е поредната кандидатка, която просто иска да учи нещо си :) :) :) нищо лично мацка
Такива като теб многознайковци ги най обичам!"
Първо : Ходя от 2 години на уроци по математика за да влезна някоя хубава специалност а не просто да си уча нещо си ей така(както се изрази).
Второто : От няколко изречения в справочниците не може да ми стане ясно какво представляват специалностите,за това търся компетентни хора които учат тази специалност.
Трето: Сигурна съм че ще ме приемат и в СУ както ме приеха и в Икономическия във Варна и в Техническия в Сф по първо желание !!!! Балът ми е висок и имам шанс!
Четвърто: Не издребнявам а не мислиш ли че щом е така е по добре да си инженер ? Впрочем не ми и отговаряй...
И петото: Едва ли и ти като си подавал документи си бил напълно наясно със специалностите.
П.С. Пиша във форума т.к мисля че е за това или се бъркам? Или е за чатове и за ежедневни теми? И нека ми отговарят хора които имат наблюдения въху тази специалност. Благодаря !!!!
Аватар
Ангелка
От дъжд на вятър
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от Ангелка »

Chimera написа:
Master_of_Sin написа:
Chimera написа:Аз най-вероятно културология, тъй като ми е първо желание, а и балът ще ми е достатъчен, мисля (:
Ако не психология - и аз ще съм културология най-вероятно.
Ами айде де! :wink: Май специалността има нужда от хора, попаднали там не случайно, а по свое желание... (:
Btw на мен психологията ми е на 2-ро място (:
Е явно ще сме колежки хихи :) И аз би трябвало да съм приета културология,което ми е 2ро желание...психология ми е първо ама се съмнявам за нея ...ще видим де :)
Like living dead, we'll never die...
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Ами да и аз се чудя, как ще се реализира един културолог?

Никита, когато си подавах документите вече бях наясно какво искам, кандидатствам само в един университет и не искам никъде другаде, това е МУ-София........ и аз ходя от 11 клас на уроци, отделно курсове в МУ, иииии........медал ли искаш да ни дадът? :) :) :) Аз не съм многознайко, а съм реалист :( , а честно казано дилемата ТУ- СУ- ИУ ми звучат малко като Медицински университет- Музикална академия- УНСС.....
Нямам нищо против теб, не си мисли така, просто наистина си мисля, че си малкооооооо неориентирана
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Rehabilitator_ написа: а честно казано дилемата ТУ- СУ- ИУ ми звучат малко като Медицински университет- Музикална академия- УНСС.....
Можеш ли да се обосновеш?
Нещо срещу ФМИ ли искаш да кажеш ли, що ли?
Не мога да ви разбера защо толкова го плюете ФМИ, без дори да сте стъпвали там.......
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Че ти от къде знаеш, че не сме стъпвали там?
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

Rehabilitator_ написа:Че ти от къде знаеш, че не сме стъпвали там?
По начина, по който говорите.... Наистина, обоснови се, че ми стана интересно :)
Аватар
N_I_K_I_T_A_
В началото бе словото

Мнение от N_I_K_I_T_A_ »

Rehabilitator_ написа:Ами да и аз се чудя, как ще се реализира един културолог?

Никита, когато си подавах документите вече бях наясно какво искам, кандидатствам само в един университет и не искам никъде другаде, това е МУ-София........ и аз ходя от 11 клас на уроци, отделно курсове в МУ, иииии........медал ли искаш да ни дадът? :) :) :) Аз не съм многознайко, а съм реалист :( , а честно казано дилемата ТУ- СУ- ИУ ми звучат малко като Медицински университет- Музикална академия- УНСС.....
Нямам нищо против теб, не си мисли така, просто наистина си мисля, че си малкооооооо неориентирана
Не не искам никакъв медал,просто казвам че не съм ходила напразно на уроци за да влезна нещо си ей така! А и да неориентирана съм и заради това пиша тук във форума за да разбера повече за специалностите.
Благодаря на всички за отзивите ,помогнахте ми да се ориентирам и мисля че СУ ще е най добрият ми вариант,т.к програмист ми повече допада!
Благодаря!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”