Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от kori »

грешно е да приемаш, че резултатите от предварителен и редовен изпит са сходни, след като нямаш статистика от единия. възможно е всички да влязат, ако приемем, че като желания са писали всички възможни специалности с този изпит и че не са държали други изпити - пак неща, които поради липса на (някаква) правдоподобна статистика не можем да приемем.
Аватар
shubi
Пишете, о, братя
Специалност: Логопедия
Курс: втори

Мнение от shubi »

След като ви чета от самото начало почти,реших и аз да се включа. Аз лично не съм доволна от резултата си (3.50). На предварителния изпит имах 3.15 с рецензия, че съм подходила оригинално, но прекалено моралистично.... Честно... не мога да им разбера критериите на тези от СУ.... Аз няма да отида на устен, но как така изведнъж пибавиха това,че трябва да е над 4... Все пак надеждата нали умира последна и сега звънях във факултета и ми казаха заядливо, че нямали идея кога ще излезне списъка...
Love Is A Feeling... Give It When I Want It.... 'Cause I'm On Fire... Quench My Desire... Give It When I Want It..
Аватар
pavlik
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от pavlik »

shubi написа:След като ви чета от самото начало почти,реших и аз да се включа. Аз лично не съм доволна от резултата си (3.50). На предварителния изпит имах 3.15 с рецензия, че съм подходила оригинално, но прекалено моралистично.... Честно... не мога да им разбера критериите на тези от СУ.... Аз няма да отида на устен, но как така изведнъж пибавиха това,че трябва да е над 4... Все пак надеждата нали умира последна и сега звънях във факултета и ми казаха заядливо, че нямали идея кога ще излезне списъка...
Много ми е интересно как момичета с 3,50 въобще са имали някакви надежди да отидат на устен-конкуренцията е смазваща!А и не се оплаквайте много,защото нас(момчеата) ни приемат с по-слаби оценки,но местата са повече(двойно,даже тройно повече!) за вас,драги ни момичета :salute:
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
shubi
Пишете, о, братя

Мнение от shubi »

Не мисля, че е имало някой от кандидатите, който преди да си разбере оценката не се е надявал... Не се оплаквам, просто изразявам недоволството си от оценяването...
Последно промяна от shubi на 10 Авг 2009, 22:55, променено общо 1 път.
Love Is A Feeling... Give It When I Want It.... 'Cause I'm On Fire... Quench My Desire... Give It When I Want It..
Аватар
_Adriana_
В началото бе словото

Мнение от _Adriana_ »

Да, наиистина приемат значително по-малко момчета, ама погледни статистиката - 225 момчета и 685 момчета се явяват на изпита. От тях 53 момчета и 208 момичета получават оценка над 4.00. Изводите сам си ги прави...
Аватар
pavlik
В началото бе словото

Мнение от pavlik »

shubi написа:Не мисля, че е имало някой от кандидатите, който преди да си разбере оценката не се е надявал... Не се оплаквам, просто изразявам недоволството си от оценяването... Не може хора, които не могат да пишат да имат оценки над 4, а аз разбрах за такива....
Оффф,колко ми е омръзнало от такива изказвания-"аз разбрах еди какво си......!!! " ,жалки опити за опоравдание на собствената ти неспособност(в дадения момен,не казвам че си тъпа или нещо такова,не те познавам за да давам такива оценки 8) ! ) Просто го осъзнай,не си била достатъчно добра,точка,това е,няма как да го промениш.
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

пропорцията е доста сходна, това ли са изводите?
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

pavlik написа:
shubi написа:Не мисля, че е имало някой от кандидатите, който преди да си разбере оценката не се е надявал... Не се оплаквам, просто изразявам недоволството си от оценяването... Не може хора, които не могат да пишат да имат оценки над 4, а аз разбрах за такива....
Оффф,колко ми е омръзнало от такива изказвания-"аз разбрах еди какво си......!!! " ,жалки опити за опоравдание на собствената ти неспособност(в дадения момен,не казвам че си тъпа или нещо такова,не те познавам за да давам такива оценки 8) ! ) Просто го осъзнай,не си била достатъчно добра,точка,това е,няма как да го промениш.

Не се опитвам да защитавам никого, но всички знаем колко е субективно оценяването на този изпит. Ако беше математика-окей, но тук е мааалко по-различно :wink:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
shubi
Пишете, о, братя

Мнение от shubi »

pavlik написа:
А от къде си сигурен,че ти си бил достатъчно добър... Нали се сещаш, че има значение на кой квестор попаднеш и дали на него ще му хареса темата.... Това е един от най-субективните изпити... И не говори за моята неспособност.... както сам каза не ме познаваш! :flower:
Аватар
pavlik
В началото бе словото

Мнение от pavlik »

shubi написа:
pavlik написа:
А от къде си сигурен,че ти си бил достатъчно добър... Нали се сещаш, че има значение на кой квестор попаднеш и дали на него ще му хареса темата.... Това е един от най-субективните изпити... И не говори за моята неспособност.... както сам каза не ме познаваш! :flower:
Абе момиче щом имаш 3,50 няма да си написала нещо гениално ! Ама важното е да се оправдаваш,да те съжаляват хората-милата тя,толкова е умна-тея гадни квестори,да умрат дано!Кво ли се занимавам,приятен ти ден,няма смисъл да спорим за глупости :king:
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
shubi
Пишете, о, братя

Мнение от shubi »

Абе момиче щом имаш 3,50 няма да си написала нещо гениално ! Ама важното е да се оправдаваш,да те съжаляват хората-милата тя,толкова е умна-тея гадни квестори,да умрат дано!Кво ли се занимавам,приятен ти ден,няма смисъл да спорим за глупости :king:
А ти от къде знаеш какво съм написала и какво не.... Много е лесно да се заяждаш с другите и когато не знаеш как да защитиш самия себе си , да се измъкнеш. И ако може не ми перефразирай думите за "гадни квестори, да умрат дано" аз не съм писала.... Писах за субективизъм, който си е факт... Разбират го единствено хората,които са се опарили от него....
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Абе аман от неоценени гении. Една преподавателка моя казваше ,,ако има гении някъде, то със сигурност ли личат``. Щом трябва да обясняваш колко си талантлив и велик, значи не си толкова колкото си мислиш. Един път може да не те оценят правилно, ама два пъти тройка си е два пъти тройка. И пет кълбета да направи някой с такава оценка и на сто устни изпита да го допуснат пак няма да влезе. Какво печелите с това гледане в чуждата купичка? Ма оня не може да пише пък има еди си колко. На кого по дяволите му дреме...И като не ви харесват критериите за оценяване, като не ви кефят квесторите, като не ви допада отношението към вас и към бритянтните ви шедьоври на писмения - ми не се напъвайте за СУ. Толкоз
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

De gustibus non est disputandum.
Аватар
shubi
Пишете, о, братя

Мнение от shubi »

Не аз използвах думите за гениалност и т.н. Някак си не се вписва тази оценка от СУ с оценките от другите университети. Все пак ще отида да си видя рецензията..., защото ако пак са писани неща за моралистичност и т.н.. определено мнението ми за СУ ще се припокрие с мнението на доста голяма част от младите хора в бг.
Последно промяна от shubi на 10 Авг 2009, 22:59, променено общо 1 път.
Аватар
shubi
Пишете, о, братя

Мнение от shubi »

И да "За вкусовете и цветовете не трябва да се спори!". Според мен всеки има право да си изкаже личното недоволство :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”