Относно общежитията
Re: Относно общежитията
Ами ако сте нелагално, може. Поне за СУ не знам да има практика да съжителстват в общежитие двойки на семейни начала...
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Идиотския ти флуд не говори особено добре за теб! И когато не можеш да помогнеш, по-добре си замълчи. 
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
Ми точно по темата си говоря. Ти имаш конкретен въпрос, а аз - конкретен отговор. 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Ама тя е момиче
И иска да живее с приятелка
Но за първи курс не знам как става, ако е като при горните курсове - просто си попълвате една на друга данните в съответното поле в края на молбата. Но не съм сигурна, че това е гаранция да ви настанят заедно 

А.. С приятелка.. Това обяснява всичко. Аз съвсем друго разбрах.
Мира, да права си.
Само че доколкото аз знам, за да са заедно момичетата, трябва и двете да са класирани на 1во класиране.
Мира, да права си.
Само че доколкото аз знам, за да са заедно момичетата, трябва и двете да са класирани на 1во класиране.
- Mira
- Стенограф
Е да. В случая трябва и другото момиче да е първокурсничка и да ги настанят едновременно. Ако правилно съм разбрала, че Master_of_Sin ще бъде 1 курс сега 

Да, ама сигурно ще ги настанят в несемейно, т.е. ще има още едно момиче с тях или греша?
- Mira
- Стенограф
Дам
Но по-големият проблем е да ги настанят заедно, на мен миналата година не ми удовлетвориха молбата да бъда с 1 приятелка, защото нямало свободни стаи...Пък в моята второто легло беше празно... 

Кофти....но нищо не може да се направи. Никъде не е казано, че има 100% удовлетворение на този тип молби. 
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Бланките на първокурсниците са същите као на горните курсове. Те също могат да пишат "искам да живея със". Друг е въпроса дали ще има възможност да ги настанят заедно.
Есествено винаги има възможност след като ви настанят в различни стаи да говорите с някое от момичетата с които сте, да се разменят те. Тоест една от съквартирантиките, които не искате да се размени с твоята приятелка. Това няма да стане, ако обаче двете ти съквартирантки искат да живеят заедно. Май това са вариантите.
Мдд, Master_of_Sin, можеше да си по-мила и когато си задаваш въпроса да уточниш, че става въпрос за момиче с момиче - хората не са длъжни да ти знаят какво имаш между краката. Объркването идва от това, че е по-вероятно някой да пита "абе как мога да живея с гаджето си", понеже е по-интересн казус. Не им се сърди на хората, че са помислили това. Освен това форума се ползва и от други хора, за които може да е много полезно да намерят отговора на въпроса "как да живея с гаджето си", и отговорите не трябва задължително да са персонално към теб. Не наричай всичко, което на теб не ти върши работа "идиотски флуд", още повече, че отговорите си бяха абсолютно верни.
Изобщо, защо сте такива изнервени бре хора? Я по-спокойно..... излагате се.
Есествено винаги има възможност след като ви настанят в различни стаи да говорите с някое от момичетата с които сте, да се разменят те. Тоест една от съквартирантиките, които не искате да се размени с твоята приятелка. Това няма да стане, ако обаче двете ти съквартирантки искат да живеят заедно. Май това са вариантите.
Мдд, Master_of_Sin, можеше да си по-мила и когато си задаваш въпроса да уточниш, че става въпрос за момиче с момиче - хората не са длъжни да ти знаят какво имаш между краката. Объркването идва от това, че е по-вероятно някой да пита "абе как мога да живея с гаджето си", понеже е по-интересн казус. Не им се сърди на хората, че са помислили това. Освен това форума се ползва и от други хора, за които може да е много полезно да намерят отговора на въпроса "как да живея с гаджето си", и отговорите не трябва задължително да са персонално към теб. Не наричай всичко, което на теб не ти върши работа "идиотски флуд", още повече, че отговорите си бяха абсолютно верни.
Изобщо, защо сте такива изнервени бре хора? Я по-спокойно..... излагате се.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
Че кой е изнервен?
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
- Курс: първи
Айде сега вземи и ти се успокой! първо що се намесваш?!leia_loves_cats написа:Мдд, Master_of_Sin, можеше да си по-мила и когато си задаваш въпроса да уточниш...
Аз с Prudence съм си се разбрала и проблем вече няма, станала е тъпа грешка, но това си е между нас - що се намесват разни трети лица не мога да разбера!?
Освен тва изобщо не е толкова трудно да разбереш "какво имам между краката" защото просто може да погледнеш в профила ми - ТАМ си го пише!
I'll send you to your maker
Death, heads on stakes!
Death, heads on stakes!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Master_of_Sin написа:Айде сега вземи и ти се успокой! първо що се намесваш?!leia_loves_cats написа:Мдд, Master_of_Sin, можеше да си по-мила и когато си задаваш въпроса да уточниш...
Аз с Prudence съм си се разбрала и проблем вече няма, станала е тъпа грешка, но това си е между нас - що се намесват разни трети лица не мога да разбера!?
Аз просто ти се скарах, че не е коректно да мислиш за въпроса си като "мой, мой, мой" - вие не сте единствените, които четат този форум. Той се използва и от други хора, които също се вълнуват от въпроси, подобни на тези, които ти задаваш. Целта му е да е полезен и на тях, а не всеки сам да си създава собствена тема за едно и също нещо.
Не съм неспокойна, за да се успокоявам. Просто ти обяснявам, като на човек, че това, което се пише тук е добре да е от полза на максимален брой хора. Затова е коректно да се пишат въпросите така, че някой друг да си припознае ситуацията и да се ориентира в и без това обърканите правила на университета.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
А колко време преди 1-ви октомври можеш/трябва да се настаниш?^PrincessA^ написа:Новоприетите подават документи за кандидатстване за общежитие при записването си. Успехът се изчислява на базата на приемния бал. Настаняването е септември месец.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Обратна връзка:
Настаняването е между 15 и 20 септември - проверих 

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)