Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Re: Тема за КС въпроси от различно естество

Мнение от Master_of_Sin »

Не че му е много тук мястото но друга тема не успях да намеря - за унгарската филология какво ще ми кажете? Някой, някви впечатления да има? :roll:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Унгарският език е много хубав, а Унгарската култура е много интересна.Това е една много-добра специалност :)

Аз имам няколко въпроса:

1)В колко часа излизат резултатите или поне кога излязоха миналата година?На обяд или по-рано?
2)Ако се плати таксата онлайн през ebg после се носи разпечатката, когато се записване така ли?
3)Какво се плаща за студентската книжка при записване?
4)Записва се във факултета, нали така?
Аватар
britdamage
Пишеща машина
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Мнение от britdamage »

Поне по английски, и миналата, и тази година, резултатите излязоха около 18h. И се записваш във факултета, в който са те приели.
За другото не знам.
Водата също би могла да се измие.
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

Не за всички специалности записването е във факултетите. За ФФ например записването си беше при секретарките на ФФ, в ректората.
Иначе комплект книжка, лична карта, и някакви формуляри, които ти трябват при записването, се продаваха за 7 лв. навсякъде около университета.
I speak sarcasm as a second language.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Първо класиране

Мнение от svetlio.varna »

Имам въпрос: Ако съм приет на пъро класиране със специалност номер 1, но не искам да се запиша, а да участвам във второ класиране, въпреки че ми е яно, че няма какво да се промени, мога ли да го направя, или съм длъжен да се запиша или да се откажа? Изчетох подробно правилника за прием, но не намерих информация какво става, ако не се запишеш, при положение че си приет по първо желание.
Facebook
Изображение
svd
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения

Re: Първо класиране

Мнение от svd »

svetlio.varna написа:Имам въпрос: Ако съм приет на пъро класиране със специалност номер 1, но не искам да се запиша, а да участвам във второ класиране, въпреки че ми е яно, че няма какво да се промени, мога ли да го направя, или съм длъжен да се запиша или да се откажа? Изчетох подробно правилника за прием, но не намерих информация какво става, ако не се запишеш, при положение че си приет по първо желание.
Или се записваш или се отказваш от специалността и следователно от университета.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мхм, точно така. Защото смисълът на класиранията е да вървиш нагоре, когато вече са те приели в първото ти желание, опцията "нагоре" вече не съществува, защото няма накъде повече. А не е възможно да се придвижиш надолу в списъка си с желания.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото
Специалност: МО

Мнение от Piwe bez Zewe »

wtf написа:Иначе комплект книжка, лична карта, и някакви формуляри, които ти трябват при записването, се продаваха за 7 лв. навсякъде около университета.
А в тоя комплект влизат ли и документи за кандидатстване за общежитие или те отделно се взимат. Ако да откъде и къде се подават? :roll:
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
ssslavena
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ssslavena »

А таксите,които са в сайта семестриални или годишни са ?
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

ssslavena написа:А таксите,които са в сайта семестриални или годишни са ?
Годишни
Компютърни науки 1 курс
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения

Мнение от La_Contessa »

имам един въпрос:
*на 1 кл. ме приемат примерно 4 желание-> отивам да се запиша, плащам семестриалната такса, нося и снимки за документите И ПОДАВАМ ЗАЯВЛЕНИЕ за 2 кл.
* на 2 класиране ме приемат 2 желание-> отивам да се отпиша от първото място и се записвам във специалността от 2 класиране, подавам документи за 3 класиране..
Така .. пак ли трябва да плашам такса или ми се връща таксата, платена още на 1 класиране???? И нали се пази мястото от едно класиране за друго..все пак сме се записали???? :albino:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Мм, не съм сигурен дали трябва да плащаш такса щом ще чакаш следващо класиране. :roll:
Изображение
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

La_Contessa написа:имам един въпрос:
*на 1 кл. ме приемат примерно 4 желание-> отивам да се запиша, плащам семестриалната такса, нося и снимки за документите И ПОДАВАМ ЗАЯВЛЕНИЕ за 2 кл.
* на 2 класиране ме приемат 2 желание-> отивам да се отпиша от първото място и се записвам във специалността от 2 класиране, подавам документи за 3 класиране..
Така .. пак ли трябва да плашам такса или ми се връща таксата, платена още на 1 класиране???? И нали се пази мястото от едно класиране за друго..все пак сме се записали???? :albino:
Не.

1. На първо класиране те приемат 4 желание. Ако ИСКАШ него и не искаш по-напред - записваш се, плащаш си таксата и не участваш във второ класиране. Ако искаш да участваш във второ класиране - отиваш и подаваш заявление, че ще участваш, като освен това мисля, че трябва да си оставиш и дипломата. Не се записваш на това (примерно 4-то) място, не плащаш таксата за него.
2. Излиза второ класиране. Мястото от първо класиране ти се пази, в най-лошия случай не си мръднал(а) напред и трябва да се запишеш на него. Тогава вече си плащаш таксата и официално се записваш. В по-добрия случай си мръднал(а) напред - тогава отиваш на по-предното си желание и се записваш в него.

Местата от едно класиране в друго при кандидатстване за бакалавър се пазят, спокойно. :) Това че не си се записал(а), а си подала заявление, че искаш да участваш във второ класиране не се интерпретира като "отказ" от това, в което са те приели.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения

Мнение от La_Contessa »

leia_loves_cats , много ти благодаря :flower:
Значи на 5.08 ще се разходя само за да подам заявление за 2 класиране и да си оставя дипломата..
поне по мои сметки :lol: :lol:
ПС- в женски род съм :P
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
ssslavena
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ssslavena »

Някой ще кандидатства ли с оценката от матура по език ? Ако да , колко имате ?
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”