Фотоконкурс 8 УЛИЦАТА
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Фотоконкурс 8 УЛИЦАТА
Да де, не отричам факта, чр първото нещо, за което се сетя, като чуя "котка" е улицата и обратното. Винаги съм ги отъждествявал в мислите си 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Не можете да очаквате връзката винаги да е директна и очебийна. Къде отива интерпретацията в този случай? С "улицата" се свързват много понятия - не само вити кълдъръми и прави магистрали. С нея се свързва и това, което се случва там, хората и създанията, които прекарват определена част от живота си на нея. Бедност, мизерия, агресия, бездомност, бедност, наркотици - те не могат ли да бъдат семантично свързани с "улицата"?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
След като могат, какъв е проблемът с изоставените котки, които могат да се приемат като олицетворение на мизерията и борбата за оцеляване? Или с момчето, показало среден пръст, което в действителност изразява културата, която се шири по улиците?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Проблемът е, че според мен някои хора пускат убийствено тъпи снимки, които естествено по някакъв странен начин могат да се натъкмят към темата, само и само за да не пропуснат поредния конкурс. Но това разбира се е мое мнение. Конкурсът си е отворен и всеки може да си пуска снимки, каквито сметне за добре. След като обаче някой си е пуснал снимките в конкурс, в който те се оценяват, значи аз имам право да дам моята оценка не се само за снимките, които ми харесват, но и за тези, които не ми харесват. Последното изречение го отправям към потрбителя(не помня кой), който съветваше, тези, които не харесват снимите, да не пишат или нещо подобно.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не казвам, да не пишете.
Принципно аз се кефя на критика
Просто казах, че не знам защо си губите времето, след като смятате конкурса за боклук, което пак си е изцяло ваша работа.
Както и какво и дали ще си коментирате - всеки е свободен да си каже мнението и аз принципно приветствам това. Всъщност си прав - и за качеството на снимките и връзката им с темата - еми да, като не ви харесват или не намирате връзка, що да не си го кажете.
А тва, че ако не харесваш снимките и следователно да не пишеш, никога не бих го казала
Ама чак пък да тръгнете да обяснявате, че снимките са просто ей така заради едното фукане и/или без никаква идея сложени...
Аз в мойте снимки специално винаги имам няква идея, заради която ги пускам. И винаги намирам нещо общо с темата. В случая става дума за интерпретация на идея - аз лично винаги намирам връзка както в мойте, така и в чуждите снимки
Аз лично всеки път гледам да е нещо по-различно. Интересно ми е и хората как ще го възприемат и дали ще забележат това, което и аз.
Пратила съм една снимка, която не съм видяла някой да е забелязал това, което се чудя дали ще се види
Не, че е кой знае какво (самата снимка, сега няма да казвам коя е точно), но ми беше любопитно.
Иначе може и да има снимки просто за да не се пропуска конкурса, не знам другите потребители с какъв замисъл пращат своите "творби". Но си мисля, че всички са с някаква идея, а не просто ей така. Може и да греша.
Както и да е.
Можете да си коментирате каквото си искате, прави сте.
Просто казах, че не знам защо си губите времето, след като смятате конкурса за боклук, което пак си е изцяло ваша работа.
Както и какво и дали ще си коментирате - всеки е свободен да си каже мнението и аз принципно приветствам това. Всъщност си прав - и за качеството на снимките и връзката им с темата - еми да, като не ви харесват или не намирате връзка, що да не си го кажете.
А тва, че ако не харесваш снимките и следователно да не пишеш, никога не бих го казала
Ама чак пък да тръгнете да обяснявате, че снимките са просто ей така заради едното фукане и/или без никаква идея сложени...
Аз в мойте снимки специално винаги имам няква идея, заради която ги пускам. И винаги намирам нещо общо с темата. В случая става дума за интерпретация на идея - аз лично винаги намирам връзка както в мойте, така и в чуждите снимки
Аз лично всеки път гледам да е нещо по-различно. Интересно ми е и хората как ще го възприемат и дали ще забележат това, което и аз.
Пратила съм една снимка, която не съм видяла някой да е забелязал това, което се чудя дали ще се види
Иначе може и да има снимки просто за да не се пропуска конкурса, не знам другите потребители с какъв замисъл пращат своите "творби". Но си мисля, че всички са с някаква идея, а не просто ей така. Може и да греша.
Както и да е.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Писобела, твоята да не е 11-тата? Защото горе- долу виждам смисъл в нея, само дето не е на улицата.
Тука всичко може да се нагоди към темата... Но все пак все още не виждам смисъла на ухиленото
момче със средния пръст на улицата. Добре, какво като е на улицата? Ако беше сниман в къща или
друго място това щеше ли да промени факта, че снимката е глупава. Глупава в смисъл на представяне
на тая култура като примитивна, само защото той посочва среден пръст... Това ли са метълите? Тъпаци,
които посочват среден пръст? Моля ви. А колкото до котките. Тия котки са толкова угоени, че не мога
да ги съжаля. Със сигурност някоя бабка ги храни. Нали повечето от вас са чели Автентичната котка
?
Аз лично за котките не се притеснявам. Да бяхте снимали някой уличен човек... Аз на това викам
истински смисъл... и подтекст. Жалко, че вече не могат да се пращат снимки.
Тука всичко може да се нагоди към темата... Но все пак все още не виждам смисъла на ухиленото
момче със средния пръст на улицата. Добре, какво като е на улицата? Ако беше сниман в къща или
друго място това щеше ли да промени факта, че снимката е глупава. Глупава в смисъл на представяне
на тая култура като примитивна, само защото той посочва среден пръст... Това ли са метълите? Тъпаци,
които посочват среден пръст? Моля ви. А колкото до котките. Тия котки са толкова угоени, че не мога
да ги съжаля. Със сигурност някоя бабка ги храни. Нали повечето от вас са чели Автентичната котка
Аз лично за котките не се притеснявам. Да бяхте снимали някой уличен човек... Аз на това викам
истински смисъл... и подтекст. Жалко, че вече не могат да се пращат снимки.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
След края на конкурса предпочитам да кажа кои са моите снимки
Снимката с момчето и средния пръст изобщо не мисля, че е идеята за метълите и т.н. о.О Според мен ти говориш глупости. Примитивна култура=среден пръст. о.О Може авторът след края на гласуването да обясни ква точно му е идеята. А средният пръст си е просто като на ебавка - така е станала снимката. Не виждам нищо примитивно. Все едно с твоите приятели никога не се е случвало някой да покаже среден пръст на някой друг? о.О
Както и да е - вие не виждате смисъл в някои неща и идеи, други намират.
Аз лично предпочитам да виждам по-нестандартни виждания и идеи относно темите, просто защото ми е по-интересно и по-интригуващо да видя различното. Ако вие не искате да го гледате или не ви допада/не го разбирате и т.н./, това не означава, че е пълен боклук.
А тези снимки надали са правени СПЕЦИАЛНО за конкурса. Моите не са, но са снимки, (които ми харесват и) които смятам, че пасват за конкурса. Така че защо няма уличен човек - може би никой не е имал такава снимка, не се е сетил да снима, не е направил хубава снимка или просто не е искал. Трябваше ти да се включиш в конкурса и да ни покажеш твоето виждане за улицата с уличния човек.
На мен лично ми е трудно да кажа какво трябва да се види и какво не в тези фотоконкурси - аз не мога да дам рамка и правила кое влиза и кое не в темата, след като лично за мен основното правило е спазено - а именно "улицата" я има на снимките или поне част от нея.
Снимката с момчето и средния пръст изобщо не мисля, че е идеята за метълите и т.н. о.О Според мен ти говориш глупости. Примитивна култура=среден пръст. о.О Може авторът след края на гласуването да обясни ква точно му е идеята. А средният пръст си е просто като на ебавка - така е станала снимката. Не виждам нищо примитивно. Все едно с твоите приятели никога не се е случвало някой да покаже среден пръст на някой друг? о.О
Както и да е - вие не виждате смисъл в някои неща и идеи, други намират.
Аз лично предпочитам да виждам по-нестандартни виждания и идеи относно темите, просто защото ми е по-интересно и по-интригуващо да видя различното. Ако вие не искате да го гледате или не ви допада/не го разбирате и т.н./, това не означава, че е пълен боклук.
А тези снимки надали са правени СПЕЦИАЛНО за конкурса. Моите не са, но са снимки, (които ми харесват и) които смятам, че пасват за конкурса. Така че защо няма уличен човек - може би никой не е имал такава снимка, не се е сетил да снима, не е направил хубава снимка или просто не е искал. Трябваше ти да се включиш в конкурса и да ни покажеш твоето виждане за улицата с уличния човек.
На мен лично ми е трудно да кажа какво трябва да се види и какво не в тези фотоконкурси - аз не мога да дам рамка и правила кое влиза и кое не в темата, след като лично за мен основното правило е спазено - а именно "улицата" я има на снимките или поне част от нея.

- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
По твоята логика излиза че ако аз съм снимал някаква кола на улицата,понеже ми харесва колата,снимката ще е абсолютно по темата.Ако темата на конкурса е "улицата",фокуса на снимката трябва да е самата улица,представена в някаква светлина,не примерно "красив залез между сгради",без да се обижда автора на снимката.Де да знам,просто очаквам като видя тема "фотоконкурс" да има някакви по-насочени към темата снимки,не снимки които са направени с някаква идея и после изпратени защото по някаква извратена логика имат връзка с друга идея.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами да - има я улицата, имаш си я връзката, снимката е ок.
За теб може да няма нищо общо с конкурса, друг да намери връзка и да му хареса.
А ако ти пращаш снимката просто ей така - това вече си е твой проблем. Аз лично не виждам смисъл от пращане на снимки просто за да не се пропусне поредния конкурс или нещо от сорта, надявам се, че и другите не пращат снимки просто за да участват, без реално да подбират снимките си.
За теб може да няма нищо общо с конкурса, друг да намери връзка и да му хареса.
А ако ти пращаш снимката просто ей така - това вече си е твой проблем. Аз лично не виждам смисъл от пращане на снимки просто за да не се пропусне поредния конкурс или нещо от сорта, надявам се, че и другите не пращат снимки просто за да участват, без реално да подбират снимките си.

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
На мен пък ми е по-интересно хората да пращат стари снимки, в които са открили нов аспект според темата, отколкото да ни се даде тема "Улицата" и ние като за домашно да излезем навън и да снимаме улица.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Пък аз съм тъп и през цялото време си мислех, че темата на конкурса е "Градът" 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Е, то заради снимкитеpora_e_priqtel написа:Пък аз съм тъп и през цялото време си мислех, че темата на конкурса е "Градът"
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има го тоя момент