Балове за МО 2009/2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Re: Балове за МО 2009/2010

Мнение от La_Contessa »

happyswift написа:Но разликата в бала достига +2 единици.Как така, учиш ми за право по БЕЛ, вадиш 3,а на английския вадиш примерно 5 ? Как става тая работа ?
при мен е точно така :lol:
3.50 по бел и 5.26 по италиански :cheers:

ПС: не съм учила в някаква италианска гимназия, а в 23 СОУ :flower:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Scorpion »

happyswift написа:Не разбирам, това какво общо има.Да изкараш 5 в СУ без солидна подготовка си е трудно, а да ти кажа, болшинството от езиковите гимназии я нямат.Дай да се върнем на темата...
Не разбираш... При равни други условия (акъл на ученика, скътаване от даскало и т.н.) качеството на преподаването в гимназията е фактор. Не е толкова трудно - аз лично познавам много хора с петици на изпита в СУ (и то по старата скала) без курсове и времеотнемаща подготовка. Ти явно съдиш по собствените си възможности и не можеш да повярваш, че някой без подготовка може да те сложи в малкия си джоб.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

La_Contessa написа:при мен е точно така :lol:
3.50 по бел и 5.26 по италиански :cheers:

ПС: не съм учила в някаква италианска гимназия, а в 23 СОУ :flower:
Браво на теб! :flower:
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от La_Contessa »

grazie, grazie :D

а по темата за МО..
май няма много момичета от форума за МО :roll:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
deny_s
Вазов
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от deny_s »

Има,има,ама се крият. :)
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Scorpion написа:
Не е толкова трудно - аз лично познавам много хора с петици на изпита в СУ (и то по старата скала) без курсове и времеотнемаща подготовка. .
Тая нова скала вдига оценката с не повече от 10-15 стотни. Хайде при някои граници на точките и с 20 стотни. На практика новата скала облагодетелства главно хората с над 4.50, защото вече се отнема по 0.8 стотни от оценката на грешка и на тези с малко точки им идва малко в повече това смъкване от оценката. Тази скала не е реален фактор :wink: .
1968 - 1999 - 2008 - ?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Има, има, но им е резервен вариант.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Scorpion написа:
happyswift написа:Не разбирам, това какво общо има.Да изкараш 5 в СУ без солидна подготовка си е трудно, а да ти кажа, болшинството от езиковите гимназии я нямат.Дай да се върнем на темата...
Не разбираш... При равни други условия (акъл на ученика, скътаване от даскало и т.н.) качеството на преподаването в гимназията е фактор. Не е толкова трудно - аз лично познавам много хора с петици на изпита в СУ (и то по старата скала) без курсове и времеотнемаща подготовка. Ти явно съдиш по собствените си възможности и не можеш да повярваш, че някой без подготовка може да те сложи в малкия си джоб.
Искам да видя как някой без да се е готвил ще ме сложи в малкия си джоб.Наистина, от чисто любопиство, искам да видя как става тази работа :)
Аватар
xRainx
Стенограф
Курс: първи

Мнение от xRainx »

ти колко имаше?
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от La_Contessa »

Scorpion написа:Има, има, но им е резервен вариант.
ами то и при мен е горе-долу така..
като 3 желание, НО еднакво бих се радвала на право и МО..
и тук отново отбелязвам, че по-вероятно е да вляза МО или итал.филология :roll:
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

happyswift написа:
Scorpion написа:
Искам да видя как някой без да се е готвил ще ме сложи в малкия си джоб.Наистина, от чисто любопиство, искам да видя как става тази работа :)
Има едно момиче, което пише във форума - ShadowsInBlue . Без подготовка тя има повече от теб - 5.00. ScionOfStorm също те бие по резултат. Преди 4 години брат ми изкара 5.82 пак без уроци и без сериозна подготовка - той се готвеше по математика, а английският му беше резервен вариант. Не си труден за слагане в малкия джоб изглежда.
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

La_Contessa написа: май няма много момичета от форума за МО :roll:
има, ама чакаме немския (:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото
Специалност: МО
Курс: първи

Мнение от Piwe bez Zewe »

Малко офф топик за баловете, но ми е интересно... каква ви беше мотивацията да изберете МО? :roll:
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Scorpion написа:
happyswift написа:
Scorpion написа:
Jesus Christ....пич, за теб подготовка какво означава ? Учене последният срок на 12ти клас ? Знаеш ли аз какво разбирам без подготовка ? Да не си учил английски последните 5 години и да отидеш и да изкараш висока оценка.Това разбирам аз.Аз учих английски 10 и 11 клас, а 12ти решавах тестовече за СУ в час защото историята ми изпиваше живота.Явно имаш доста изкривена представа какво означава подготовка.Това не е конспекта по история да го хванеш и да го назубриш за 1 година.Това е език ,учи се по-дълъг период от време.

Нямам никакво намерение да влизам в някакви оправдания и прочие, но това, че някой има повече от теб на даден изпит не винаги означава по-добри знания по дадения предмет.За изпита в СУ специално, аз разбрах, че имаме време за всяка част 1 седмица преди изпита и не се бях подготвил за напрежение което това поражда.Естествено, това си беше моя вина, но както и да е.

Сега и аз да се направя на отворен - аз съм завършил хуманитарна гимназия с профил История и да ви кажа, нищичко не съм учил.Само 4ти клас където учихме за Симеон и 12ти клас ония урок и това беше.Нищо не съм пипал, ама нищо ! :lol:
Аватар
GBog
Драскач

Мнение от GBog »

Piwe bez Zewe написа:Малко офф топик за баловете, но ми е интересно... каква ви беше мотивацията да изберете МО? :roll:
Едва ли мога да се аргументирам в няколко реда, но все пак... Още от малък, следейки основните събития на най-високите държавни нива по медиите (нямам и капка съмнение, че не са добър приятел :lol: ), определящи до голяма степен посоките на развитие на основните глобални сили, в мен се зароди интерес на проникна и разбера същината на техните основни мотиви и концепции, определящи ходовете им в перспектива. Разбира се, тези техни интереси са плод преди всичко на историческото им развитие със съответните вечно решителни и уникални вътрешни и външни фактори. Именно тази причинно-следствена връзка между историческата еволюция на дадено общество и производните от него външнополитически потребности е в основата на всичко и е най-любопитната част за научаване и осмисляне. Нещата, които съм имал възможността да изчета, също малко или много са подклаждали интереса ми към проследяване и разпознаване на основните части на веригата, което ти дава доста съблазняващата възможност да предугаждаш или поне предполагаш каква ще бъде следващата стъпка на дадена основна сила. Тъй като тези проблеми и въпроси засягат и се опират до всяка една сфера или звено на социалния живот на всяко общество, проникването в същината на въпроса дава и една по-завършена и пълна представа за света около теб и основните движещи сили в него. Третират се важни и наболели неща като национална сигурност, енергийна обезпеченост, икономическа мощ, търговски хоризонти, политическа структура, културна идентичност и т.н. Мащабите са наистина уникални и са гаранция за вътрешно удовлетворение, стига да ти се нравят. А че няма нещо по-хубаво от 'душевния оргазъм', няма :lol:

Напълно съм наясно колко назад се намирам в изкачването на огромната по дължина стълбица на знанието, а даже като си и помисля за нейните размери, тръпки ме побиват :| Чувствам се истински непълноценно джудженце... :lol: Далеч съм и от мисълта, че това желано изкачване може да стане за някакви си 4 години бакалавърска степен, но все си мисля, че те все пак ще бъдат един добър старт в това нелеко начинание. Наистина необятни са коридорите, в които се складират запазените анали на осъществилите се и осъществяващите се процеси, явления и събития. :lol: И един двувековник не може да ги преброди, стига да не е някой гений. Винаги е необходимо да се търсят алтернативните разбирания за нещата :D

Бъдещи колеги, предстои ни наистина огромна по размери и тежест работа през идните няколко години, но с вяра и труд смятам, че можем да постигнем доста. Никога не съм си и представял, че следването ми (имам предвид учебната му страна) ще бъде едно бягство към вълшебен свят, в който ще ми се случват само приятни неща и ще бъда посрещан навсякъде с мляко и мед. Както казва следната поговорка : "нивата не иска молитва, а мотика". На добър час, бъдещи колеги ! :salute:
Последно промяна от GBog на 26 Юли 2009, 16:24, променено общо 1 път.
1968 - 1999 - 2008 - ?
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”