Piwe bez Zewe написа:Малко офф топик за баловете, но ми е интересно... каква ви беше мотивацията да изберете МО?

Едва ли мога да се аргументирам в няколко реда, но все пак... Още от малък, следейки основните събития на най-високите държавни нива по медиите (нямам и капка съмнение, че не са добър приятел

), определящи до голяма степен посоките на развитие на основните глобални сили, в мен се зароди интерес на проникна и разбера същината на техните основни мотиви и концепции, определящи ходовете им в перспектива. Разбира се, тези техни интереси са плод преди всичко на историческото им развитие със съответните вечно решителни и уникални вътрешни и външни фактори. Именно тази причинно-следствена връзка между историческата еволюция на дадено общество и производните от него външнополитически потребности е в основата на всичко и е най-любопитната част за научаване и осмисляне. Нещата, които съм имал възможността да изчета, също малко или много са подклаждали интереса ми към проследяване и разпознаване на основните части на веригата, което ти дава доста съблазняващата възможност да предугаждаш или поне предполагаш каква ще бъде следващата стъпка на дадена основна сила. Тъй като тези проблеми и въпроси засягат и се опират до всяка една сфера или звено на социалния живот на всяко общество, проникването в същината на въпроса дава и една по-завършена и пълна представа за света около теб и основните движещи сили в него. Третират се важни и наболели неща като национална сигурност, енергийна обезпеченост, икономическа мощ, търговски хоризонти, политическа структура, културна идентичност и т.н. Мащабите са наистина уникални и са гаранция за вътрешно удовлетворение, стига да ти се нравят. А че няма нещо по-хубаво от 'душевния оргазъм', няма
Напълно съм наясно колко назад се намирам в изкачването на огромната по дължина стълбица на знанието, а даже като си и помисля за нейните размери, тръпки ме побиват

Чувствам се истински непълноценно джудженце...

Далеч съм и от мисълта, че това желано изкачване може да стане за някакви си 4 години бакалавърска степен, но все си мисля, че те все пак ще бъдат един добър старт в това нелеко начинание. Наистина необятни са коридорите, в които се складират запазените анали на осъществилите се и осъществяващите се процеси, явления и събития.

И един двувековник не може да ги преброди, стига да не е някой гений. Винаги е необходимо да се търсят алтернативните разбирания за нещата
Бъдещи колеги, предстои ни наистина огромна по размери и тежест работа през идните няколко години, но с вяра и труд смятам, че можем да постигнем доста. Никога не съм си и представял, че следването ми (имам предвид учебната му страна) ще бъде едно бягство към вълшебен свят, в който ще ми се случват само приятни неща и ще бъда посрещан навсякъде с мляко и мед. Както казва следната поговорка : "нивата не иска молитва, а мотика". На добър час, бъдещи колеги !