Фотоконкурс 8 УЛИЦАТА

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Улицата

Анкетата свършва на 30 Юли 2009, 22:06

1.
9
13%
2.
6
8%
3.
3
4%
4.
11
15%
5.
1
1%
6.
2
3%
7.
1
1%
8.
18
25%
9.
0
Няма гласували
10.
13
18%
11.
5
7%
12.
3
4%

Общо гласове: 72

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Фотоконкурс 8 УЛИЦАТА

Мнение от ники »

Да де, не отричам факта, чр първото нещо, за което се сетя, като чуя "котка" е улицата и обратното. Винаги съм ги отъждествявал в мислите си ;)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не можете да очаквате връзката винаги да е директна и очебийна. Къде отива интерпретацията в този случай? С "улицата" се свързват много понятия - не само вити кълдъръми и прави магистрали. С нея се свързва и това, което се случва там, хората и създанията, които прекарват определена част от живота си на нея. Бедност, мизерия, агресия, бездомност, бедност, наркотици - те не могат ли да бъдат семантично свързани с "улицата"?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Могат.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

След като могат, какъв е проблемът с изоставените котки, които могат да се приемат като олицетворение на мизерията и борбата за оцеляване? Или с момчето, показало среден пръст, което в действителност изразява културата, която се шири по улиците?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Проблемът е, че според мен някои хора пускат убийствено тъпи снимки, които естествено по някакъв странен начин могат да се натъкмят към темата, само и само за да не пропуснат поредния конкурс. Но това разбира се е мое мнение. Конкурсът си е отворен и всеки може да си пуска снимки, каквито сметне за добре. След като обаче някой си е пуснал снимките в конкурс, в който те се оценяват, значи аз имам право да дам моята оценка не се само за снимките, които ми харесват, но и за тези, които не ми харесват. Последното изречение го отправям към потрбителя(не помня кой), който съветваше, тези, които не харесват снимите, да не пишат или нещо подобно.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Не казвам, да не пишете. :) Принципно аз се кефя на критика :)
Просто казах, че не знам защо си губите времето, след като смятате конкурса за боклук, което пак си е изцяло ваша работа.
Както и какво и дали ще си коментирате - всеки е свободен да си каже мнението и аз принципно приветствам това. Всъщност си прав - и за качеството на снимките и връзката им с темата - еми да, като не ви харесват или не намирате връзка, що да не си го кажете. :)
А тва, че ако не харесваш снимките и следователно да не пишеш, никога не бих го казала ;)

Ама чак пък да тръгнете да обяснявате, че снимките са просто ей така заради едното фукане и/или без никаква идея сложени...
Аз в мойте снимки специално винаги имам няква идея, заради която ги пускам. И винаги намирам нещо общо с темата. В случая става дума за интерпретация на идея - аз лично винаги намирам връзка както в мойте, така и в чуждите снимки ;)
Аз лично всеки път гледам да е нещо по-различно. Интересно ми е и хората как ще го възприемат и дали ще забележат това, което и аз.

Пратила съм една снимка, която не съм видяла някой да е забелязал това, което се чудя дали ще се види ;) Не, че е кой знае какво (самата снимка, сега няма да казвам коя е точно), но ми беше любопитно.

Иначе може и да има снимки просто за да не се пропуска конкурса, не знам другите потребители с какъв замисъл пращат своите "творби". Но си мисля, че всички са с някаква идея, а не просто ей така. Може и да греша. :)

Както и да е. :) Можете да си коментирате каквото си искате, прави сте.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Писобела, твоята да не е 11-тата? Защото горе- долу виждам смисъл в нея, само дето не е на улицата.
Тука всичко може да се нагоди към темата... Но все пак все още не виждам смисъла на ухиленото
момче със средния пръст на улицата. Добре, какво като е на улицата? Ако беше сниман в къща или
друго място това щеше ли да промени факта, че снимката е глупава. Глупава в смисъл на представяне
на тая култура като примитивна, само защото той посочва среден пръст... Това ли са метълите? Тъпаци,
които посочват среден пръст? Моля ви. А колкото до котките. Тия котки са толкова угоени, че не мога
да ги съжаля. Със сигурност някоя бабка ги храни. Нали повечето от вас са чели Автентичната котка :)?
Аз лично за котките не се притеснявам. Да бяхте снимали някой уличен човек... Аз на това викам
истински смисъл... и подтекст. Жалко, че вече не могат да се пращат снимки.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

След края на конкурса предпочитам да кажа кои са моите снимки ;)

Снимката с момчето и средния пръст изобщо не мисля, че е идеята за метълите и т.н. о.О Според мен ти говориш глупости. Примитивна култура=среден пръст. о.О Може авторът след края на гласуването да обясни ква точно му е идеята. А средният пръст си е просто като на ебавка - така е станала снимката. Не виждам нищо примитивно. Все едно с твоите приятели никога не се е случвало някой да покаже среден пръст на някой друг? о.О

Както и да е - вие не виждате смисъл в някои неща и идеи, други намират.

Аз лично предпочитам да виждам по-нестандартни виждания и идеи относно темите, просто защото ми е по-интересно и по-интригуващо да видя различното. Ако вие не искате да го гледате или не ви допада/не го разбирате и т.н./, това не означава, че е пълен боклук.

А тези снимки надали са правени СПЕЦИАЛНО за конкурса. Моите не са, но са снимки, (които ми харесват и) които смятам, че пасват за конкурса. Така че защо няма уличен човек - може би никой не е имал такава снимка, не се е сетил да снима, не е направил хубава снимка или просто не е искал. Трябваше ти да се включиш в конкурса и да ни покажеш твоето виждане за улицата с уличния човек.

На мен лично ми е трудно да кажа какво трябва да се види и какво не в тези фотоконкурси - аз не мога да дам рамка и правила кое влиза и кое не в темата, след като лично за мен основното правило е спазено - а именно "улицата" я има на снимките или поне част от нея.:)
Изображение
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

По твоята логика излиза че ако аз съм снимал някаква кола на улицата,понеже ми харесва колата,снимката ще е абсолютно по темата.Ако темата на конкурса е "улицата",фокуса на снимката трябва да е самата улица,представена в някаква светлина,не примерно "красив залез между сгради",без да се обижда автора на снимката.Де да знам,просто очаквам като видя тема "фотоконкурс" да има някакви по-насочени към темата снимки,не снимки които са направени с някаква идея и после изпратени защото по някаква извратена логика имат връзка с друга идея.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Ами да - има я улицата, имаш си я връзката, снимката е ок.
За теб може да няма нищо общо с конкурса, друг да намери връзка и да му хареса.

А ако ти пращаш снимката просто ей така - това вече си е твой проблем. Аз лично не виждам смисъл от пращане на снимки просто за да не се пропусне поредния конкурс или нещо от сорта, надявам се, че и другите не пращат снимки просто за да участват, без реално да подбират снимките си.
Изображение
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

На мен пък ми е по-интересно хората да пращат стари снимки, в които са открили нов аспект според темата, отколкото да ни се даде тема "Улицата" и ние като за домашно да излезем навън и да снимаме улица.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
kRiss
Танцуващия с клавиатури
Специалност: БГ Филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от kRiss »

фиууу... а кога е ФинишА?
"Before u judge me.. tRy hard to LOVE me!"
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Пък аз съм тъп и през цялото време си мислех, че темата на конкурса е "Градът" :oops:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

pora_e_priqtel написа:Пък аз съм тъп и през цялото време си мислех, че темата на конкурса е "Градът" :oops:
Е, то заради снимките :P
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Има го тоя момент :?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”