Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от beroeca »

brum-brumm написа:Баси злето...
Стига сте драматизирали и стига сте издребнявали. С по-високи оценки от вас миналата година първите 350 по успех бяха с над 3.88. Сега ще падне още повече летвата. Малко от малко ако се замислите ще ви светне, че сега с тия 4-ки пак минавате на устен. Кво искате само някой да ви повтаря вътре сте вътре сте. Миналата година имаше някви изказвания тип ,,балът ми е 28 омг дали ще ме вземат, дали ще ме вземат?!?!``. Аман. И 4.40 оценка на хвалене ли е? Като имате статистика пред себе си може да си направите изводите дали сте сред първите триста и петдесет или не сте. Трябва ли някой да ви сдъфче всичко и направо в устата да ви го тури не ми е ясно
Не съм се хвалил,а давах отговор на един от всички,които обясняваха: как е недопустимо да се пишат "разказЧЕта" на изпит за журналистика;защо въобще приемат такива работи;как било нечестно спрямо другите които пишат есета(разбирай едни и същи неща,заучени фрази и помпозни изказвания,всякакви клишета,лутайки се в еднакви коловози на общото и познатото-според мен,не натрапвам на никой вижданията си.Ако някой се обижда,съжалявам!)
Затова писах.А защо да не е за хвалене?като гледам повечето са се готвили цяла година(сигурни има такива и от по-рано),ходили са на частни уроци,курсове и др. подобни,а имат по-ниски оценки!
Радвам се,че се представих прилично,имайки предвид,че съм завършил преди 3 години.Не съм посещавал никакви курсове или взимал уроци,карах на спомен(говоря за правописа) и като вземем факта,че се осмелих да напиша "разказче",съвсем гордо заявявам,че съм доволен от себе си ! :cheers:
Сега,ако стигна до устен,каквото сабя покаже,защото не ми остава много време за подготовка(ходя на работа)!Гледам новините вечер и това е.
Дерзайте и успех на всички! :salute: :salute: :salute:
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
brum-brumm
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от brum-brumm »

Всеки си има своя летва явно. Едни са доволни от дадена оценка, други не. Не мисля, че есетата обаче са заучени фразички. Дори напротив. Има милион видове есета и всяко предполага лично мнение и лични фразички. Разказите не са журналистика, знаете го. Не че есето е, но в някои негови форми, то се доближава до документалистиката. Докато да си измислиш приказка за Боклукчо Боклукджийски или за Борис Бойков, или за някой друг УРГИНАЛЕН герой е по-голямо клише и от най-заученото есе. Затова колегите по-назад в темата бяха против евентуалните разкази. Щото в тях се крие масовостта на тълпата. И на оценките. Всеки има избор за какво и как да пише. И после сам си бере квот е посял
В черквата на тази роза черен бръмбър е монах...
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

brum-brumm написа:Разказите не са журналистика, знаете го.
Факт е!Но и никой не иска от нас журналистически материал!
Казано е:"Писменият изпит има за цел да провери способността на кандидат-студентите да извеждат и интерпретират проблеми, да представят познанията си по разглежданата тема и ясно и оригинално да се изразяват в писмени форми, усвоявани в средното училище. Оценяват се още езиковата и общата кулутра на кандидатите."Никъде не се посочва какво и как точно да се пише!!!Мисля,че ключовата дума е ИНТЕРПРЕТАЦИЯ!Всеки пречупва темата през собствената си призма и това е!

brum-brumm,не целя да се заяждам или нещо подобно!"В спора се ражда истината!" :salute:
marge
В началото бе словото

Мнение от marge »

Съжалявам предварително, сигурно сте говорили за това вече, но са се изписали има няма 20 страници, които не съм чела. Ще съм благодарна ако ми кажете къде и как да проверя и изобщо известно ли е кои са щастливите 350?! :)
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от krinabs »

marge написа:Съжалявам предварително, сигурно сте говорили за това вече, но са се изписали има няма 20 страници, които не съм чела. Ще съм благодарна ако ми кажете къде и как да проверя и изобщо известно ли е кои са щастливите 350?! :)
Да ти кажа и мен този въпрос ме гложди и за това цял ден надниквам периодично в темичката...но за момента не съм прочела нещо конкретно
Разбрах само,че към понеделник някъде (това е само слух ,дочут от мен ,не знам кога и от кой... :mrgreen: ) ще излезе въпросният списък с щастливците ,които ще ги изпитват на 30... :roll:
А иначе за инфото...някъде в сайта , но не зная къде... :lol: :wink: ...все някой ще се похвали като разбере...
И по-често щракай във форума ,че пак ще се съберат 20 страници :lol:
Soulmates never die
marge
В началото бе словото

Мнение от marge »

Хаха, благодаря ти :). Иначе...гледам да пиша, когато нещо конкретно ме интересува :). Сега мисля да се възползвам отново: Имам 5.00 на предварителния и 28 души имат повече от мен, как са статистиките сега? Предварително мерси :)
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността

Мнение от krinabs »

:wink: Е , в сайта ги има....но ето : http://portal.uni-sofia.bg/docs/ucheben ... pismen.pdf :)
Успех , спокойно , ти отиваш на устен... :) Поздравления за хубавата оценка :D
Последно промяна от krinabs на 25 Юли 2009, 19:16, променено общо 1 път.
Soulmates never die
marge
В началото бе словото

Мнение от marge »

Отиването за жалост нищо не значи :) Иначе...аз съм спокойна, ако стане- стане, ако не.....пак ще се живее хаха :) Успех и на теб и мерси за информацията :flower:
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК

Мнение от pepso »

Варненец написа:Ти си вътре бе моме,ама такива като мен не са ясни :wink:
Варненец, колко изкара ти, че някъде я изпуснах твойта оценка ...
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

pepso написа:
Къде сте,компанията!?
Брат,ти кво направи?
Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

beroeca написа:
pepso написа:
Къде сте,компанията!?
Брат,ти кво направи?
Ами...имам 4.50 ... Първоначално като видях оценката се зарадвах (предвид оценката ми от предв. - 3,88), но сега като се замисля нямам идея дали ще ме пуснат на устен ...

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
memento mori
Драскач
Специалност: Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

pepso написа: Ами...имам 4.50 ... Първоначално като видях оценката се зарадвах (предвид оценката ми от предв. - 3,88), но сега като се замисля нямам идея дали ще ме пуснат на устен ...
100% отиваш!
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

ДАНО! Чул те Господ!!! Не за друго, а защото именно туk, в СУ, ми се учи журналистика ! :P

meliiii
В началото бе словото

Мнение от meliiii »

Съжалявам, че ще съм поредната попитала " Отивам ли на устен ", но с 4,25 това е невъзможно, нали ? :oops: :(
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

Ми отиваш на устен : )
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”