УНСС е университет на икономистите. Какаъв е този фалш - политология, право, журналситика? Е там няма обслужващи журналистиката специалности като ВО или безумно безсмислената Книгоиздаване.
Всеки университет се развива, защо да няма журналистика?
А защо книгоиздаването да е "безумно безсмислена специалност"?
Ако всеки учеше право, журналистика или политология щеше да има "безумно много" безработни вишисти (не че сега няма)... Според мен няма безсмислени специалности, а просто предубедени хора.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
proUSA написа:обслужващи журналистиката специалности като ВО или безумно безсмислената Книгоиздаване.
Та по темата: трябваше да отразя (или както изглежда е актуално да се казва..."да ме
обслужат
)
На "Мис УНСС"
И хора....който е имал съмнения за това учебно заведение...можеше да ги разсея само с 10 минути там...
Само ще цитирам първия въпрос към първата участничка:
Въпрос: С кои държави граничи България?
Отговор: Как така?!
Отговор: Ама...в какъв смисъл...то има север...запад...юг...
Въпрос: Момиче, чуй въпроса внимателно...С кои държави граничи България?
Отговор: Ми...значи...на север граничи с Румъния....на юг...............
....Ох...много ме притеснихте...аз наистина не очаквах подобни въпроси...
И...аййде за да не стане много дискриминационно и кратък диалог с кандидат за "Мистър УНСС"
Въпрос: Кои са 5те черти на идеалната жена според теб?
Отговор: (около 10 секунди мълчание...следва мощен вик)
1....цици....2.....гъз.....3....лице....за други не се сещам (бууурни, фанатични аплодисменти)
Дичоу, много сложни въпроси са им задали, не бива така. Те хората не могат всичко да знаят. Тва за границите - 5 държави човек, кой в наши дни ти ги знае тези 5 държави... сложнотия..
А представи си, ако беше не Мис УНСС, а Най-глупав във УНСС... щеше да е грозна картинка...
И друго - те хората от УНСС не са длъжни да знаят география, история, физика, химия... дори и от обща култура. Те са влезли с тест, и карат само на тестове. Тъй че трябваше следните въпроси да ги питат:
С кои държави граничи България:
а/ Гърция, Сърбия, Турция, Македония, Румъния
б/ Гърция, Румъния, Русия
в/ САЩ, Франция, Византия
г/ Русия, Китай, Монголия, Мелмак
д/ Македония, Косово, Швейцария, НАТО
и другото
Какви са 5те идеални черти на една жена:
а/ гъз, цици, баджаци, лице, коремче
б/ гъз, дупе, задник, седалище, ляво полугъзие
в/ очи, нос, уста, уши, брадичка
г/ черен дроб, далак, стомах, право черво, бъбреци
д/ ръце, крака, тяло, глава и прическа...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
proUSA написа:обслужващи журналистиката специалности като ВО или безумно безсмислената Книгоиздаване.
Та по темата: трябваше да отразя (или както изглежда е актуално да се казва..."да ме
обслужат
)
На "Мис УНСС"
И хора....който е имал съмнения за това учебно заведение...можеше да ги разсея само с 10 минути там...
Само ще цитирам първия въпрос към първата участничка:
Отговор: Как така?!
Отговор: Ама...в какъв смисъл...то има север...запад...юг...
Въпрос: Момиче, чуй въпроса внимателно...С кои държави граничи България?
Отговор: Ми...значи...на север граничи с Румъния....на юг...............
....Ох...много ме притеснихте...аз наистина не очаквах подобни въпроси...
И...аййде за да не стане много дискриминационно и кратък диалог с кандидат за "Мистър УНСС"
Въпрос: Кои са 5те черти на идеалната жена според теб?
Отговор: (около 10 секунди мълчание...следва мощен вик)
1....цици....2.....гъз.....3....лице....за други не се сещам (бууурни, фанатични аплодисменти)
Оставам изводите на Вас...
Не съм проследил конкурса и не знам какво са представлявали другите участници, но отностно момичето се чудя как не е била от хората с 0 точки на матурата, което в интерес на истината също беше много трудно да се постигне...Не искам да казвам, че може би е тъпа като завършек на кренвирш и няма да го направя. Все пак не съм бил свидетел. Абсолютно късогледство може би, но много по-голямо късогледство е да се казва, че "Момичетата от УНСС са патки с п*тки, а момчетата са пут*и с патки". Според мен е изключителна глупост да се окачествява цялото УНСС с единици. Всеки знае, че това не са представителни извадки, направени по обективни критерии. Момчето пък може би е лимитиран мултифетишист, но това не дава право на никой да окачествява всеки един представител на пола от УНСС по този начин. Тъпо е. Лицемерно е. Смешно е. В СУ има не по-малко такива герои и от двете приказки. Това няма нищо общо с УНСС, а по-скоро с българския "lifestyle". Мис(ирките) на национално ниво да не са повече стока? Същите трътки са..., а матрицата на момчето излиза далеч извън нашите граници. Затова смятам, че толкова битово локализиране на тези проблеми е...абе не струва.
Тези конкурси имат представително значение...те целят да излъчат едва ли не...лицето, хубавото лице на дадената институция.
Аз бях там...за това коментирам и ти казвам, че цялата церемония беше лишена от интелигентност, развлекателност, академичност и прочие. За да развлича гостите докато се сумират резултатите от гласуването бяха извикали нещо като актьор, който играеше циганин...и с плоски шеги и изговарянето на думите като "Хасфалт" счупваше залата от смях.
Не ме разбирай погрешно...никъде не казвам "Всички жени в УНСС са такива...или всички мъже са същите"...защото имам премного познати хора, които не се вписват в тази рамка и превъзхождат по много характеристики доста други познати от СУ. Казвам че УНИВЕРСИТЕТЪТ, като място, като учебно заведение, като скупщина от хора с определена институционална принадлежност възпитава или поне се опитва да възпитава някакъв калъп от ценности и идеали. Е при положение, че в кастинг...ЖУРИ избира от над 50 желаещи мъже и толкова жени...избира по 10 представители, за които Гъза циците и лицето са идеала за жена, а елементарният въпрос за граничещите с България държави им идва "изневиделица" и са изненадани, че трябва да можеш да отговориш на него без предварителна подготовка...как да не заключиш, че това е събирателният образ на УНСС момичето и УНСС момчето....как да не заключиш, че този образ е търсен и целен, а ти не пляскаш фанатично на (ГЪЗ, ЛИЦЕ и ЦИЦИ) може би, защото не притежаваш този калъп от ценности, който проповядват в УНСС...
А мацката 100% е имала около 0 точки на теста, защото е влезнала по "петохилядната" система...
Kristo написа:Дичоу, много сложни въпроси са им задали, не бива така. Те хората не могат всичко да знаят. Тва за границите - 5 държави човек, кой в наши дни ти ги знае тези 5 държави... сложнотия..
А представи си, ако беше не Мис УНСС, а Най-глупав във УНСС... щеше да е грозна картинка...
И друго - те хората от УНСС не са длъжни да знаят география, история, физика, химия... дори и от обща култура. Те са влезли с тест, и карат само на тестове. Тъй че трябваше следните въпроси да ги питат:
С кои държави граничи България:
а/ Гърция, Сърбия, Турция, Македония, Румъния
б/ Гърция, Румъния, Русия
в/ САЩ, Франция, Византия
г/ Русия, Китай, Монголия, Мелмак
д/ Македония, Косово, Швейцария, НАТО
и другото
Какви са 5те идеални черти на една жена:
а/ гъз, цици, баджаци, лице, коремче
б/ гъз, дупе, задник, седалище, ляво полугъзие
в/ очи, нос, уста, уши, брадичка
г/ черен дроб, далак, стомах, право черво, бъбреци
д/ ръце, крака, тяло, глава и прическа...
И на двете очевидния отговор е Д!!!
Don't look back, 'cause you know what you might see "И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
Колеги, мен лично някои ваши мнения ме обиждат. Аз уча в НБУ и се обиждам не за друго, ами защото с 2 изречения буквално се из****те на нашия труд. Неприятно е да се трудиш за нещо и някой, който очевидно не е запознат с подробностите да махне пренебрежително с ръка.
Може и на някои от вас да не ви се вярва, но... да, ние учим.
Не казваме, че СУ е лош университет, но мисля, че заслужаваме уважение от ваша страна.
Няма да казвам защо съм избрала да уча в НБУ, защото очевидно се намирам във форума на конкурентен(да не кажа и враждебен) университет...