Япониситка 2009/2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Re: Япониситка 2009/2010
Не съм за японистика аз... пък незнаейки български не знам какви филолози ще стават
- Stadust
- В началото бе словото
- Специалност: Японистика - 1ви курс
Шегувах се деее
- muligan-cho
Да бе, ест, и аз : D: D
- Stadust
- В началото бе словото
Алооо колегите, кажете нещо ве (така де тия дето идват от септември...)?
- muligan-cho
е, може ли аз да кажа нещо? В 1 сграда ще сме поне
- Grimalkin
- В началото бе словото
- Специалност: Англйска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Няма второ...или Японистика, или нищо. Миналата година ги нацвъках 10тина, ей така - да има, и само дето се набутах и си изгубих 1 година с АФ. И тази реших, че няма да има компромиси. Туй то.muligan-cho написа:Grimalkin, кое е на 2-ро място?
Вкараха ми някакви филми, че като съм писала само 1 специалност няма да мога да се "закача", което ми звучи адски тъпо и нелогично. А пък и по разните правилници там не мисля, че видях нещо от този сорт...остава да се надявам само...
Ти за китаистика ли си?
-
Earendil
- В началото бе словото
- Специалност: психология
*почес*alekth написа:Спомням си английската версия, четох я преди няколко години и се смях![]()
Няма как да си чел статията на английски, тя е авторска и е написана от японист (:
All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.
- alekth
- От дъжд на вятър
- Специалност: японистика
- Курс: трети
На българската си пише, че е превод.
http://pepper.idge.net/japanese/
http://pepper.idge.net/japanese/
- muligan-cho
Ей такива хора уважавам!!! (до са си блогвах един егати дългия отчаян разказ, че да ми мине времето до днес, защото минах лимита от 50 поста на ден вчераGrimalkin написа:Няма второ...или Японистика, или нищо. Миналата година ги нацвъках 10тина, ей така - да има, и само дето се набутах и си изгубих 1 година с АФ. И тази реших, че няма да има компромиси. Туй то.muligan-cho написа:Grimalkin, кое е на 2-ро място?
Вкараха ми някакви филми, че като съм писала само 1 специалност няма да мога да се "закача", което ми звучи адски тъпо и нелогично. А пък и по разните правилници там не мисля, че видях нещо от този сорт...остава да се надявам само...
Ти за китаистика ли си?
За китаистика драпам аз, да. Аз писах 4 специалности, но само 1 искам да си уча... Ще се виждаме, все пак! Успех!
- Nevermore
- В началото бе словото
- Специалност: Японистика
Здравейте, искрено се надявам да сме колеги от есента, но ще изчакам класирането, за да видя дали наистина трябва да се радвам. Бала ми е над минималния за предните години, но съмненията още си вървят с мен. Честито на момичетата с максимален бал иначе. 
Don't look down, you're against the grain
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
Я кой е бил на теста да каже имали смисъл да решавам SUATEFL тестовете? Така нещо общо между двата да видяхте? 
А някой може ли да ми каже какво имаше на теста?
А някой може ли да ми каже какво имаше на теста?
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- Stadust
- В началото бе словото
@Monkey D. Luffy Ако си се наканил сериозно решавай яко тестове, намери си някой да ти прави диктовките и опитай и на ВТУ изпита горе-долу същия формат е, и доктовките са полезни щот са мн гадни и като научиш тях - СУвските са ти в кърпа вързани. Полезно си е да си подготвен, просто като са ти минали през мозъка няколко 10ки пъти и на самия изпит ще ти е по-комфортно, защото 1/2 от елементите на изненадата се махат.
Иначе здр на другите колеги дет драснаха по ред, а muligan-cho можеш да си приказваш все пак сме под 1 и същ източен покрив ....
@ Grimalkin Стискам ти палци, не се отказвай
Иначе здр на другите колеги дет драснаха по ред, а muligan-cho можеш да си приказваш все пак сме под 1 и същ източен покрив ....
@ Grimalkin Стискам ти палци, не се отказвай
- Monkey D. Luffy
- Драскач
Ами да ти кажа честно анимета гледам 2-3. Не се надъхвам от тях нито това, че ще изучавам канджи или манджи, по скоро мене влече самата култура като цяло. Дори си трениркам и Карате-доMortuary написа:Тия анимета явно доста вдъхновяват...![]()
![]()
Тhanks ma'amStadust написа:@Monkey D. Luffy Ако си се наканил сериозно решавай яко тестове, намери си някой да ти прави диктовките и опитай и на ВТУ изпита горе-долу същия формат е, и доктовките са полезни щот са мн гадни и като научиш тях - СУвските са ти в кърпа вързани. Полезно си е да си подготвен, просто като са ти минали през мозъка няколко 10ки пъти и на самия изпит ще ти е по-комфортно, защото 1/2 от елементите на изненадата се махат.
Последно промяна от Monkey D. Luffy на 25 Юли 2009, 22:44, променено общо 1 път.
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- Stadust
- В началото бе словото
Ми мен даскала при когото ходех си ги имаше, но те са на книжки така че ако разровиш най-вероятно ще пъкнат
ПП: жена съм
ПП: жена съм
- Monkey D. Luffy
- Драскач
Sorry ma'amStadust написа:ПП: жена съм
Иначе съм се захванал сериозно и ще си стягам гъзо и тва е