Иначе си права за това, че не може с едните знания от четвърти клас (само с тях) да се изкара хубава оценка. И за това, че този изпит не е мерило за знанията по английски. Някои се оправят, други - не. Затова и все съветвам хората да решават много тестове с такъв формат, защото тренировката е 50% (поне) от оценката. За повечето хора, не за всички, разбира се, но винаги е по-добре да се изрешават тестчетата, за всеки случай.
Подготовка за изпита по Английски език
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Е какво да правят, поправят тъпите правописни грешки и пишат ниска оценка.
Само аз ли не схващам конспирацията?
Иначе си права за това, че не може с едните знания от четвърти клас (само с тях) да се изкара хубава оценка. И за това, че този изпит не е мерило за знанията по английски. Някои се оправят, други - не. Затова и все съветвам хората да решават много тестове с такъв формат, защото тренировката е 50% (поне) от оценката. За повечето хора, не за всички, разбира се, но винаги е по-добре да се изрешават тестчетата, за всеки случай.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Ще кажа само:
хахаахаха и повече няма да коментирам нищо
Аз винаги гледам филмите със субтитри и си държа речника по английски наделеч, защотото през 2 минс спирам филма да гледам дали дадена дума се пише по начина по който си мисля и дали има някое друго странично значение и един филм час и половина го гледам 3.......
Иначе, още като почнах профишънски курса, даскалката ни каза - това, което ще го учим тук се учи първи курс английска филология и ако научите 30% от това, което ще ви предам, просто сте супер хаха.Дава ни тя по 70-80 думи, ама някакви думи дето омфг Q_Q и то всеки си учи за даскало и много много не се сяда да учи думи...дава тя упражнение на думи, което е от сорта на - горе са дадени 30тина думи и долу има изречения, които подсказват коя дума ти я нуждна за да се получи смислено изречение.От тия 30 аз знам......5-6 и за 2-3 имам някаква идея за какво става въпрос...и какво правим - синтактичен разбор - съществителни, глагол, прилагателно, наречие и гледам на кое изречение какво ми трябва и от там гледам дали пасва граматически и вече шано-мано.....така съм вадил 4ки хаахах
е имаше и моменти в които не ме огряваше късмета... и 2ка :/
хахаахаха и повече няма да коментирам нищо
Иначе, още като почнах профишънски курса, даскалката ни каза - това, което ще го учим тук се учи първи курс английска филология и ако научите 30% от това, което ще ви предам, просто сте супер хаха.Дава ни тя по 70-80 думи, ама някакви думи дето омфг Q_Q и то всеки си учи за даскало и много много не се сяда да учи думи...дава тя упражнение на думи, което е от сорта на - горе са дадени 30тина думи и долу има изречения, които подсказват коя дума ти я нуждна за да се получи смислено изречение.От тия 30 аз знам......5-6 и за 2-3 имам някаква идея за какво става въпрос...и какво правим - синтактичен разбор - съществителни, глагол, прилагателно, наречие и гледам на кое изречение какво ми трябва и от там гледам дали пасва граматически и вече шано-мано.....така съм вадил 4ки хаахах
- Deska
- В началото бе словото
- Специалност: отказала се Украинистка:)
С публикувания чат исках да кажа не друго, а това, че голяма част от проверяващите пишат и оценки според настроение.Тъй че едното ми есе може напълно да е орязано.
Честито на студентите, пък аз догодина евентуално ще пробвам пак, ако не-има Пловдивски,ЮЗУ, има прехвърляне
Честито на студентите, пък аз догодина евентуално ще пробвам пак, ако не-има Пловдивски,ЮЗУ, има прехвърляне
There is nothing permanent except change...
Абе айде стига глупости
Преподавателите не са ви виновни за оценките. Освен това, ако всичко друго сте си направили ОК, пак може да имате сносна оценка. Колкото и да е субективно оценяването на есето, ти ако си си написал един смислен текст, на добър език, пригледно подреден и без правописни грешки (или максимум 1-2) и да искат просто няма как да те орежат кой знае колко.
Случайно някой да се е насочил към новогръцка филология?По мои наблюдения досега не видях някой да я споменава.....
Servant in Heaven...King in Hell ! ! !
- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Ами на мен ми е 2ро желание...empera написа:Случайно някой да се е насочил към новогръцка филология?По мои наблюдения досега не видях някой да я споменава.....
-
deasly
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
3,00
доставя ми много по-голям кeф отколкото каквато и да било друга оцeнка... дано ми стигнe за икономиката балът от 23,85 
Успех ти пожелавам,при мен е на 3то мястоplamena написа:Ами на мен ми е 2ро желание...empera написа:Случайно някой да се е насочил към новогръцка филология?По мои наблюдения досега не видях някой да я споменава.....
Servant in Heaven...King in Hell ! ! !
- Jorkataa
- Драскач
- Специалност: Икономика на френски
- Курс: първи
Мисля, че ще ти стигне. Тая година имаше 3 групи с английски и имаше някои (за момичета не знам) с 3ки по език...каква ти е оценката по мат? Дано да е поне 4deasly написа:3,00доставя ми много по-голям кeф отколкото каквато и да било друга оцeнка... дано ми стигнe за икономиката балът от 23,85
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Facebook: Група Дилема
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
Много лошо, дигнат ли се оценките следващата година дигат се и баловете... така че кандидатстващите следващата или най-вече по следващата година трябва да залягат яко на английския. Висок бал + Матури ( БЕЛ ) = 0 - демек ще видиш Японистика или някоя друга фиология през крив макарон 
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Adichka написа:Аз имам 4,50.Доволна съм от себе си, защото от 4ти клас не съм учила английски под никаква форма, на уроци също..Та сега ще видим дали ще ми стигне за Арабистика, мисля, че ще се вредя, имайки предвид, че миналата година мин.бал е 21,82 , а моят е 25,32
Честито на всички отличници!![]()
Моя е 23.76 и аз съм за арабистика.... айде дай Боже
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
На 2-ро място ми еempera написа:Случайно някой да се е насочил към новогръцка филология?По мои наблюдения досега не видях някой да я споменава.....
- alekth
- От дъжд на вятър
- Специалност: японистика
- Курс: трети
Баловете са си година за година. Колко е бил балът миналата или по-миналата година служи за ориентация, но няма никакво влияние върху балът нужен за някоя специалност тази година. Единственият критерий за коректност е да се запазят сравнително еднакви по трудност изпитите, между които може да се избира. Например за източни филологии се кандидатства с чужд език - трябва сравнимо ниво по английски, немски, френски и т.н. да съответва на сравнима оценка.Monkey D. Luffy написа:Много лошо, дигнат ли се оценките следващата година дигат се и баловете... така че кандидатстващите следващата или най-вече по следващата година трябва да залягат яко на английския. Висок бал + Матури ( БЕЛ ) = 0 - демек ще видиш Японистика или някоя друга фиология през крив макарон
Иначе като гледох статистиката от изпитите по чужди езици, процентно оценките са съвсем сравними с английския тази година (освен неща като чешки и подобни, където са се явили 2 души на кръст).
- Monkey D. Luffy
- Драскач
- Специалност: Висящ по дърветата
Ааа някой по-нагоре ме излъгаalekth написа:Баловете са си година за година. Колко е бил балът миналата или по-миналата година служи за ориентация, но няма никакво влияние върху балът нужен за някоя специалност тази година.
И все пак малко хора имат възможността да влязат в "екзотичните" фиологии.
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ми да, в африканска филология трудно се влиза 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations