Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от proUSA »

avalanche написа:3.75 на редовния изпит, 5.00 на предварителния. Успех на класиралите се за устния. И браво на Vanko`
че и ти не си зле
Аватар
_Adriana_
В началото бе словото

Мнение от _Adriana_ »

И аз имам 4.00, абсолютно същата история като на предварителния. Четейки из форума, установявам, че на доста от нас оценките не са мръднали нито надолу, нито нагоре... Дано не си въобразявам, че има нещо странно в това. Аз наистина си харесах творението и начина, по който поднесох мислите и знанията си, но всичко е субективно и относително. Май ще се разделя с мечтата си, защото е почти невъзможно да влезна. Дори и здо устен не знам дали ще бъда допусната. Поздравления на всички за добрите резултати. Успех на устния!
Аватар
simona_baby
От дъжд на вятър

Мнение от simona_baby »

Kai написа:Така като гледам... всеки с оценка над 3.70 - 3.90 някъде ще бъде допуснат.

П.П. - това че оценките са ниски означава, че няма конкуренция, като под конкуренция разбирам хора, които явно са много много добри. 56 души с оценка над 5.00 ... това за сега е сериозната конкуренция и съм сигурна, че те ще гледат да си защитят оценките. Останалите са конкуренция един на друг... но те не са "тежка категория". Я си представи ако имаше 100-200 души с оценка над 5. Тогава и тия с над 4-4.50 щяха да се съмняват дали ще са допуснати... Така че, няма истинска конкуренция, защото няма висока летва, която да се опитвате да прескочите.
Ооо я стига, не можеш по оценки крайно субективни да определяш кой е тежка и кой лека категория. Освен това тези с над 5 може и да се мъчат да си защитят оценката, но да не успеят, а тези с по-ниски оценки да дадат всичко от себе си, да се амбицират и да получат по-високи оценки от тях на устен.Някак си е по-добре да имаш 4 и 6, отколкото 5 и 2, нали?
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Нали ти казвам-субективизъм...
Живи и здрави -мен никой няма да ме спре да си осъществя мечтата- да съм журналист дори и да не вляза тази специалност...
Сега се колебая между унсс -където все още не съм приет,но съм с големи шансове и Су филология-славянска или българска ,каквато ме приемат- имам лъч надеждица за ФЖМК,но е в сферата на фантазиите да успея....
Последно промяна от Варненец на 24 Юли 2009, 18:47, променено общо 1 път.
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

simona_baby написа:
Kai написа:Така като гледам... всеки с оценка над 3.70 - 3.90 някъде ще бъде допуснат.

П.П. - това че оценките са ниски означава, че няма конкуренция, като под конкуренция разбирам хора, които явно са много много добри. 56 души с оценка над 5.00 ... това за сега е сериозната конкуренция и съм сигурна, че те ще гледат да си защитят оценките. Останалите са конкуренция един на друг... но те не са "тежка категория". Я си представи ако имаше 100-200 души с оценка над 5. Тогава и тия с над 4-4.50 щяха да се съмняват дали ще са допуснати... Така че, няма истинска конкуренция, защото няма висока летва, която да се опитвате да прескочите.
Ооо я стига, не можеш по оценки крайно субективни да определяш кой е тежка и кой лека категория. Освен това тези с над 5 може и да се мъчат да си защитят оценката, но да не успеят, а тези с по-ниски оценки да дадат всичко от себе си, да се амбицират и да получат по-високи оценки от тях на устен.Някак си е по-добре да имаш 4 и 6, отколкото 5 и 2, нали?

И аз това и казах-тук не е ФМИ или медицинския-тук субективизма играе на едно 80% поне......
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика
Курс: трети

Мнение от Kai »

И тогава ще се уравновесите и се получава средно ниво за всички. И не казвам, че не е възможно да се влезе с 3.50 и да скъсат тия с 6 на писмен - до сега ви разправях, че има такива случаи. Но в точно това е момента на "няма конкуренция" - няма високо ниво, под което всички да горят. Тук всички имат шанс, но това много зависи и от вас самите... А като гледам повечето тук пишат "имам 4, нямам шанс" - не ми звучат като хора, които ще се борят със зъби и нокти за това едно местенце. А ако погледнете статистиката ще видите, че всеки с оценка над 3.70 сигурно ще бъде допуснати. Хората с оценки от 4 до 6 са 250, което оставя още 100 души или там колкото са с равни оценки от 3.50 до 3.99 също да бъдат извикани.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

А като гледам повечето тук пишат "имам 4, нямам шанс" - не ми звучат като хора, които ще се борят със зъби и нокти за това едно местенце.

Това , че съм реалист не значи,че няма да се боря със зъби и нокти-прави разлика.....
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

Малко съвети за устния:

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 7&start=15
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Щом ще се бориш и ще създадеш конкуренция от себе си, тогава имаш шанс. Докато не се предадете или не си глътнете езиците на устния.
И естествено много ще влияят на бала и оценките от дипломите, ако се получи едно средно ниво след устния. Не може 4 години да си се чешал по корема и седмица преди изпитите да решиш, че искаш да ставаш журналист или какъвто и да било.
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Статистиката показва само редовния изпит, нали така? Жалко, че няма как да се знае и за двата заедно. Така е малко объркващо- от една страна хората се дублират, от друга, някои с хубави оценки не са се явявали... :roll:
И някой има ли представа кога ще излезе разпределението за устния? Как е било миналата година?
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Kai написа:Щом ще се бориш и ще създадеш конкуренция от себе си, тогава имаш шанс. Докато не се предадете или не си глътнете езиците на устния.
И естествено много ще влияят на бала и оценките от дипломите, ако се получи едно средно ниво след устния. Не може 4 години да си се чешал по корема и седмица преди изпитите да решиш, че искаш да ставаш журналист или какъвто и да било.

Грешка -аз поне знам от 7 годишен какво искам :wink:
Дипломата ми е добре-както вече казах 6 история и 6,00 от матурата Бел,НО при тази слаба оценка от писмения , защо да си създавам напразни илюзии????
Последно промяна от Варненец на 24 Юли 2009, 19:09, променено общо 1 път.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър

Мнение от proUSA »

два часа по-късно
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

proUSA написа:два часа по-късно
Е, при нас горе-долу толкова се минаха и още нищо... :roll:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс

Мнение от Kai »

Защото от математическа гледна точка имаш шанс. Колко са местата за журналистика?
Аватар
Etien
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Etien »

proUSA Да си чувал за феномен, който с 4 на писмен е влязъл в Ж,П или К ? : D ДА знам до колко да се нахъсвам : D
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”