Журналисти 2009, том 2.

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Re: Журналисти 2009, том 2.

Мнение от Rehabilitator_ »

Важното е, че такива личности дет не знаят какво искат, не им е мястото изобщо в университетите, какви хора сте незнам, като искаш да учиш се запиши някъде по диплома, а не заемай местата на хора дето имат желание да се усъвършенстват, мислят за бъдещето си и искат реализация :(

Тези с 3,50 няма да ти казвам как влизат братле, не спори и когато отидеш да искаш обяснение защо еди кой си е приет с такъв нисък бал, ще ти отговорят, че е приет по член еди кой си, точка еди коя си и си до там............учебния план бил един и същ, то и медиците учат педиатрия и мед.специалисти учат педиатрия, да не би да излизат с едно звание, просто са се чудели как да попълнят учебния план.......
Последно промяна от Rehabilitator_ на 24 Юли 2009, 14:23, променено общо 1 път.
Аватар
nox
Пишете, о, братя
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от nox »

madlight написа:та, какво казахте за "Всеки момент идвааат"...? :Alvarin_07: :)
Този момент е уловен и сега се простира разтегливо във вечността.
...метафизично ми е едно такова
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Rehabilitator_ написа: останалите ще ги забутат в Книгоиздаване, братовчедка ми учи това и ще си биета главата после, то гледам е опашка пред книжарниците за купуване на книги.........тъй че по-спокойно го давайте
Как се казва братовчедка ти и кой курс е?
Да ти кажа, и аз уча Книгоиздаване (не защото не ми стигна балът, а защото ми беше първо желание) и хич не се бия по главата. Едно, че специалността е интересна, има готини предмети, две, че вече работя в стабилно издателство и ми е много добре. Три, че реализацията като цяло е добра и разнообразна - човек може не просто в книжарница да работи, ами и в издателство и въобще в книжния бранш. Че и журналисти, завършили Книгоиздаване има, да не говорим, че човек при желание може в четвърти курс да се запише профил Медии и Връзки с обществеността и да работи после като журналист, ПР или каквото му дойде в тая област.
Който "го забутат" Книгоиздаване трябва да е горд със себе си не просто, защото миналата година балът на Книгоиздаване е бил по-голям (това го знам от преподавател проверител), ами защото специалността наистина си струва и се научават доста неща.
А на който му е толкова чужда, не е трябвало да я записва в желанията си. И без това въпросът с местенето от специалност в специалност е доста... безнадежден. С много малко изключения.
Последно промяна от Шепот на 24 Юли 2009, 14:26, променено общо 1 път.
Аватар
kecka
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от kecka »

направо се избъзикаха с нас..тцццц :scratch:
Аватар
madlight
В началото бе словото
Специалност: светещ с фенерче
Курс: кандидат-студент

Мнение от madlight »

nox написа:
madlight написа:та, какво казахте за "Всеки момент идвааат"...? :Alvarin_07: :)
Този момент е уловен и сега се простира разтегливо във вечността.
...метафизично ми е едно такова
за теб не се и учудвам... :JC_piano: ;)

П.с обичам емотиконките в този форум :JC_rimshot:
In you I see dirty
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
We must never be apart...
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

Rehabilitator_ написа:Ха, не било вярно, ами успех тогава, преподавателката е от комисията на изпитите, т.е проверяващ, би ли ми обеснил като какъв ще работиш, ако завършиш Книгоиздаване :?: :?: :?: може би редактор на вестник като тези в Сф, дето се раздават без пари и вместо да напишат "В катастрофи са починали през юли 62 души" пишат "В катастрофи са УМРЕЛИ през юли 62-МА ЧОВЕКА" :) :) :)
2 години се занимавам с това и мога да ти кажа,че от книгоиздаване се правят пари определено. За това ми е и първо желание,книги се продават нон-стоп в големи тиражи,издателствата на книги дават работа на завършили КНИГОиздаване, пък и последна грижа са вестниците. Тия вестници са изцяло партийни,така че няма как да вземат когота и да е там. Чул си нещо,ама не си разбрал за какво иде реч.
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика

Мнение от muligan-cho »

Е айде сега, се едно журналисти няма от всяка специалност :)
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Дам, издателства колкото щеш, ама кой им купува книгите с тези електронни мрежи.....никъде не съм казал, че хората завършили книгоиздаване, работят в книжарници, просто казах, че книгите са хванали прах по рафтовете в книжарниците, а това е различно, можели да работят като журналисти, епа как не? то и аз може да почна в медиите, изкарвам един курс по фотография или видеозаснемане и съм вътре, даже една журналистка, би трябвало да я знаете г-жа Н.Григорова-БНТ ми предлага да ходя в някакво предаване, и никой не искаше висше журналистика
Аватар
nox
Пишете, о, братя
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от nox »

Ти ако тръгнеш с идеята, че не ти трябва висше да работиш, направо зарежи всякакво учене и хващай Господ за шлифера.
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

Rehabilitator_ написа:Дам, издателства колкото щеш, ама кой им купува книгите с тези електронни мрежи.....никъде не съм казал, че хората завършили книгоиздаване, работят в книжарници, просто казах, че книгите са хванали прах по рафтовете в книжарниците, а това е различно, можели да работят като журналисти, епа как не? то и аз може да почна в медиите, изкарвам един курс по фотография или видеозаснемане и съм вътре, даже една журналистка, би трябвало да я знаете г-жа Н.Григорова-БНТ ми предлага да ходя в някакво предаване, и никой не искаше висше журналистика
Казвам ти, че работя в печатница,която в момента е на връхната си точка. Счупваме се от работа. И щом постоянно имаме допечатки,значи тия книги се купуват и не знам ти в какви среди движиш,но покрай мен постоянно се купуват и подаряват книги.
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Боже, какви хора вземат в печатниците, прегледай си постовете и си преброй правописните грешки, сега то куриери много, да не си един от тях :) :) :)
Последно промяна от Rehabilitator_ на 24 Юли 2009, 14:36, променено общо 1 път.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Rehabilitator_, ти ако не четеш, да ти кажа, това не се отнася за всички. Нещо не виждам книгите да хващат прах по рафтовете, имам познати и в книжарници и в издателства и да ти кажа, такова явление няма. Може да се променя типът четена литература, но ще се чете винаги. А като спомена електронни мрежи, ти да си чувал случайно нещо за електронни книги и електронно книгоиздаване? Предполагам, не...
Това с журналистиката го казах съвсем сериозно, в Книгоиздаване имаме доста общи дисциплини с журналисти и ПР-и, особено записалите се в четвърти курс Медии и ВО и си излизат съвсем подготвени кадри. Друг е въпросът, че мен си ме кефи самата книгоиздателска дейност и вероятно ще се насоча - всъщност вече съм се насочила - трайно в тази посока.
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

Rehabilitator_ написа:Боже, какви хора вземат в печатниците, прегледай си постовете и си преброй правописните грешки, сега то куриери много, да не си един от тях :) :) :)
добре де, разбрах,че си нямаш и понятие от работа в печетница. Аз правя книгите, не ги пиша и не ги редактирам, аз правя продукт. А относно грешките...това е форум и не ми пука особено,че не съм писала нещо с Главна буква или съм съкратила някоя дума. :bounce: А ти като си толкова кадърен,защо не тръгнеш по предавания, а седиш тука с глупаци като мен да се занимаваш?
Rehabilitator_
Пишете, о, братя

Ами рехабилитатор чете, а ти ако не виждаш прахта си сложи очила :) :) :) , поне само да Ви помоля, когато издавате учебници след време да не допускате правописни грешки, защото в медицината това е недопустимо, хората четат и всяка грешно поднесена информация, може след време да касае живота на някого :drunken:
Аватар
muligan-cho
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Китаистика

Мнение от muligan-cho »

Айде признай поражение, рехабилитаторе и иди да релаксираш малко, че в тая жега и тоя компютър почва организмът да отказва.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”