Кандидатстване с БЕЛ и журналистика

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Johana Jotkova написа::( Наистина много са ви прецакали, а пък и липсата на есе още повече. И аз се надявам да не е Багряна, защото наистина нищо не съм учила за нея. Ами ще видим утре, пък каквото сабя покаже.
Успех тогава. Стискам палци да извадиш по-голям късмет от мен
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

everyday_ написа:есе ли? на нас ни дадоха две теми, но за ЛИС...другата тема беше за екзистенциалната самота в разказите на Йовков...но за есе даже и не споменаха....единственото, което казаха, че е ново е това, че вече нямаме право да ползваме произведенията
При нас до сега винаги е имало по една тема за ЛИС и една тема за есе, но тази година хората са решили, че 12 клас няма нужда от тема за есе
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

fatalno_f написа:При нас до сега винаги е имало по една тема за ЛИС и една тема за есе
а при нас не :roll: или поне миналата и тази нямаше...но ако не ме лъже мисълта и другите години не е имало...късметлии сте били
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

hristina_vh написа:Ние извадихме страхотен късмет със Смирненски- Съдбата на "децата на града" в творчеството на Смирненски. Дано и на изпита се падне нещо такова (поне аз си го пожелавам) :lol:
почти същата тема ми беше на класната работа първия срок :blob8: :blob8: :blob8: много си го обичам Смирненски...
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

При нас имаше и ЛИС и есе. Есето не си спомням как беше точната формулировка, но ЛИС-ът беше "Тайните на Йовковите мълчаливци". Сега си чакам оценката да видим какво съм написала...
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

като се подготвяте, ако ходите на уроци, в какъв ред взимате авторите? ние досега се придържахме към учебника на В. Стефанов и А. Панов за 11ти клас, сега обаче учителката ни малко се отделя - в смисъл след Яворов, вместо Е. Пелин както е по учебник, взимаме Дебелянов...? Един приятел пък първо взеха П. Славейков, след това Е. Пелин и после ще взима Яворов, Дебелянов и пр.??
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Ми аз мисля, че няма никакво значение в какъв ред учите авторите, стига да ги минете всиките и да не се случи така, че на олимпиада например да се падне такъв, който не е взет :)
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Отделен в въпросът обаче, че в учебника авторите са подредени по хронологичен ред и така е по-лесно да се проследи развоят на литературата и различните течения.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

ние авторите сме ги взимали и продължаваме така да ги взимаме както са си в конспекта - Ботев, Вазов, Алеко, Славейков...и т.н.
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

А ние както прецени учителката. Тя не признава нито конспекти, нито учебници. Има си някаква нейна логика в какъв ред да ги взимаме
samodiva_yana
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от samodiva_yana »

В нашето училище никога не е имало тема за есе на олимпиадата за 12 клас.Дават ни 2 теми-една върху конкретно произведение(тази година темата беше:Революцията-апокалипсис и сътворение в стихотворението "Да бъде ден" на Смирненски) и една обзорна която пък беше Имена и знаци в творчеството на Йовков-която на мен ми се стори много интересна и значително по-благодатна и писах по нея-явно добре съм се справила-имам пълна шестица!
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка той не те наказва,а просто изпразва ръката ти,за да получиш нещо по-голямо!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Е, и аз да се похваля, че имам 5.75 на темата за Йовков. Пак запетайките са ми изиграли лоша шега :)
samodiva_yana
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от samodiva_yana »

Е, и аз да се похваля, че имам 5.75 на темата за Йовков. Пак запетайките са ми изиграли лоша шега

Браво!Това е една много добра оценка.И аз имам доста проблеми с неино величество Пунтуацията.Имам чувството,че колкото повече уча тези теми,толкова по-малко мисля самостоятелно...а това вече е плашещо!
Когато Бог отнеме нещо от твоята хватка той не те наказва,а просто изпразва ръката ти,за да получиш нещо по-голямо!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

То и аз така си мислех, ама като седнах да пиша и пак си бях с "моята глава".
Аватар
keyholder
В началото бе словото

Мнение от keyholder »

Ние имахме една единствена тема, нямахме право на есе и на текстовете, нито някой ни ограничи авторите! :( Не е честно така. Иначе темата беше хубава - "Светът на ограбения човек" по "Зимни вечери". Имам 6:00 :) Писах и на втория кръг и си харесах темата, но стана кратка. Чакам резултати.
Някой знае ли ако случайно се класирам за национален кръг, но не изкарам 6, мога ли все пак да си ползвам оценката вместо изпит?
We don't need no education... or at least like that!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”