Кандидати за Право 2009-2010

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: Кандидати за Право 2009-2010

Мнение от Batbayan »

MidwinterSun написа:
RA[sgB] написа:Имам един организационен въпрос-на колко групи се разпределят приетите право и колко души има една група?И ако искам да съм с точно определен човек,това значи,че трябва да се запишем по едно и също време,нали?
Групите са 16. По колко души в група зависи от това колко е голям курсът. Вие ще сте 250 души плюс не-знам-си-колко-там-прехвърлени от други специалности. Във втори и трети курс ще се увеличавате, защото ще прииждат задочници и от други университети.
Ако искаш да си с точно определен човек, най-лесно е да идете заедно да се запишете. Не заради нещо друго, а защото ако той днес се е записал в десета група, а ти утре идеш да се запишеш също в десета група (да, точно така - сами си избирате групите), може вече да няма места в нея.
Имай предвид обаче, че след първата година можеш да си смениш групата. Също така можеш да ходиш на упражнения с други групи, ако ти е по-удобно. Тези неща се уреждат лесно с преподавателите.
Каква е разликата между групите?Как това се разбира при записването или просто си избираме любим номер?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Разликата между групите е тази, че от първа до осма се водят първи поток, останалите 8 са втори поток. Двата потока са при различни лектори, различните групи са при различни асистенти. Все пак, малко трудно може да знаете предварително тези неща (макар че аз съм 13-а група и съдейки по 13-а група от втори курс, на нас ни се падат яките асистенти :mrgreen: ). Пък и е много до късмет да попаднете на точните хора. Аз в това отношение определено извадих нужната доза...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

В кой поток е скандалният Александър Стойнов?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
kalinka-komandos
В началото бе словото

Мнение от kalinka-komandos »

Бало ми е 29.99 ма верно ли е че требе да си платим таксота за семестерот кога се записвам оти ако е така я че си учим право на село с мотиката
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от lavidaloca »

kalinka-komandos написа:Бало ми е 29.99 ма верно ли е че требе да си платим таксота за семестерот кога се записвам оти ако е така я че си учим право на село с мотиката
Правото не е за теб ! Твоето поприще е българска филология :!: :)
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс
Специалност: Право

Мнение от WickedWitch »

^^^ Според репортажа - Първи поток. И наистина ли НИКОЙ от по-висшестоящите в СУ няма право да оспори методите му на оценяване?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Естествено, че имат право. Но първо се запознайте с това, което се случи във ВТУ. Тогава ще разберете за какво иде реч...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
WickedWitch
Форумозавър Рекс

Мнение от WickedWitch »

С решение на Академическия съвет професорът бе освободен през 2002 година след жалби на студенти. Отстраненият от работа заведе дело, спечели го и бе възстановен.
Обезщетението е било изплатено от касата на висшето училище на 29 април 2005 г.
Мхм, интересни неща се случвали..
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
ELIN
В началото бе словото
Специалност: кандидатстудент

Мнение от ELIN »

не разбрах какво за вту имате предвид?
ELIN
В началото бе словото
Специалност: кандидатстудент

Мнение от ELIN »

:) дали ще има слаби оценки по история и дали имате някакво предположение за баловете при момчетата дали ще се вдигнат спрямо миналата година и колко ли са момчетата които са писали право?
kalinka-komandos
В началото бе словото

Мнение от kalinka-komandos »

lavidaloca написа:
kalinka-komandos написа:Бало ми е 29.99 ма верно ли е че требе да си платим таксота за семестерот кога се записвам оти ако е така я че си учим право на село с мотиката
Правото не е за теб ! Твоето поприще е българска филология :!: :)

Дедо каза право оти е мега престижно иначе ме връщал на село да копам.

П.П. ако тая година не се дигнат баловете с тея предварителни, намалени места, 3 средновековни теми значи не вървят на добре нещата...
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

ELIN написа::) дали ще има слаби оценки по история и дали имате някакво предположение за баловете при момчетата дали ще се вдигнат спрямо миналата година и колко ли са момчетата които са писали право?
Тука имам един много хубав телефон на една врачка, предсказва всичко - теми на изпити, оценки, балове, класирания, тенденции в КСК не само на СУ ами и на УНСС, ТУ, ВИАС, НБУ и други. Телефона е 99,99 импулса в минута, ама досега едно нещо със сигурност е познала - че населението върви към затъпяване :wink:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

Green`L.K. написа:
ScionOfStorm написа:грийн, и като общо 240 дебилчета като нас влезнат право редовно в СУ, ~ 70 % от тях дори и не го искат сериозно това, държавата ще се оправи с трак-трак по стъклото?

дааа бее
Никога не съм твърдяла и няма да твърдя такова нещо... Не мисля, че правистите ще оправят тая държава....
ъхъ, правистите влизат, за да си изкярат парите /или с такива очаквания/, няма нищо благородно в това.

благородно отношение в модерното общество няма място, защото те мачкат. отделно корупцията винаги е била налице и никой не може да я спре. горните етажи винаги определят долните и ги преебават - при един равностоен режим, когато всички сме равни по права, приходи и сме стъпили на една стълбица ще настане такава анархия, че всеки ще иска да се върне у капитализъм/комунизъм/наци-социализъм и прочие.

кво да правиш, хора, само като умрат ще е спокойно и доволно :пп
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
RA[sgB]
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

MidwinterSun ,с две думи ме съветваш да се запиша 2 поток,така ли?!Колко души са в една група?И да питам какви са ти впечатленията от твоите колеги,можеш ли да намериш свестни хора в обкръжението си?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Еми, ние сме по 26 в група. Обаче сме курс 380 души. Как да ти кажа вие колко ще сте, като нямам представа колко ще ви е голям курсът?
Нито пък мога да те посъветвам кой поток да запишеш, или коя група. Въобще, това ти е най-малкият проблем, за който трябва да мислиш...
Аз лично съм доволна от своите колеги. Имах късмета да попадна в силна група (по думите на преподавателите ни) с интелигентни и амбициозни хора, в никакъв случай злобни. Иначе, няма как в такава голяма специалност да няма черни овци. И да се опитвате да ги избегнете, записвайки се в "правилната" група, и да не го правите, все тая... :mrgreen:
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”