Каква е разликата между групите?Как това се разбира при записването или просто си избираме любим номер?MidwinterSun написа:Групите са 16. По колко души в група зависи от това колко е голям курсът. Вие ще сте 250 души плюс не-знам-си-колко-там-прехвърлени от други специалности. Във втори и трети курс ще се увеличавате, защото ще прииждат задочници и от други университети.RA[sgB] написа:Имам един организационен въпрос-на колко групи се разпределят приетите право и колко души има една група?И ако искам да съм с точно определен човек,това значи,че трябва да се запишем по едно и също време,нали?
Ако искаш да си с точно определен човек, най-лесно е да идете заедно да се запишете. Не заради нещо друго, а защото ако той днес се е записал в десета група, а ти утре идеш да се запишеш също в десета група (да, точно така - сами си избирате групите), може вече да няма места в нея.
Имай предвид обаче, че след първата година можеш да си смениш групата. Също така можеш да ходиш на упражнения с други групи, ако ти е по-удобно. Тези неща се уреждат лесно с преподавателите.
Кандидати за Право 2009-2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Кандидати за Право 2009-2010
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Разликата между групите е тази, че от първа до осма се водят първи поток, останалите 8 са втори поток. Двата потока са при различни лектори, различните групи са при различни асистенти. Все пак, малко трудно може да знаете предварително тези неща (макар че аз съм 13-а група и съдейки по 13-а група от втори курс, на нас ни се падат яките асистенти
). Пък и е много до късмет да попаднете на точните хора. Аз в това отношение определено извадих нужната доза...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

В кой поток е скандалният Александър Стойнов?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
kalinka-komandos
- В началото бе словото
Бало ми е 29.99 ма верно ли е че требе да си платим таксота за семестерот кога се записвам оти ако е така я че си учим право на село с мотиката
-
lavidaloca
- В началото бе словото
- Курс: трети
Правото не е за теб ! Твоето поприще е българска филологияkalinka-komandos написа:Бало ми е 29.99 ма верно ли е че требе да си платим таксота за семестерот кога се записвам оти ако е така я че си учим право на село с мотиката
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
^^^ Според репортажа - Първи поток. И наистина ли НИКОЙ от по-висшестоящите в СУ няма право да оспори методите му на оценяване?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Естествено, че имат право. Но първо се запознайте с това, което се случи във ВТУ. Тогава ще разберете за какво иде реч...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
Мхм, интересни неща се случвали..С решение на Академическия съвет професорът бе освободен през 2002 година след жалби на студенти. Отстраненият от работа заведе дело, спечели го и бе възстановен.
Обезщетението е било изплатено от касата на висшето училище на 29 април 2005 г.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
-
ELIN
- В началото бе словото
- Специалност: кандидатстудент
не разбрах какво за вту имате предвид?
-
ELIN
- В началото бе словото
- Специалност: кандидатстудент
-
kalinka-komandos
- В началото бе словото
lavidaloca написа:Правото не е за теб ! Твоето поприще е българска филологияkalinka-komandos написа:Бало ми е 29.99 ма верно ли е че требе да си платим таксота за семестерот кога се записвам оти ако е така я че си учим право на село с мотиката![]()
Дедо каза право оти е мега престижно иначе ме връщал на село да копам.
П.П. ако тая година не се дигнат баловете с тея предварителни, намалени места, 3 средновековни теми значи не вървят на добре нещата...
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Тука имам един много хубав телефон на една врачка, предсказва всичко - теми на изпити, оценки, балове, класирания, тенденции в КСК не само на СУ ами и на УНСС, ТУ, ВИАС, НБУ и други. Телефона е 99,99 импулса в минута, ама досега едно нещо със сигурност е познала - че населението върви към затъпяванеELIN написа:дали ще има слаби оценки по история и дали имате някакво предположение за баловете при момчетата дали ще се вдигнат спрямо миналата година и колко ли са момчетата които са писали право?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
ъхъ, правистите влизат, за да си изкярат парите /или с такива очаквания/, няма нищо благородно в това.Green`L.K. написа:Никога не съм твърдяла и няма да твърдя такова нещо... Не мисля, че правистите ще оправят тая държава....ScionOfStorm написа:грийн, и като общо 240 дебилчета като нас влезнат право редовно в СУ, ~ 70 % от тях дори и не го искат сериозно това, държавата ще се оправи с трак-трак по стъклото?
дааа бее
благородно отношение в модерното общество няма място, защото те мачкат. отделно корупцията винаги е била налице и никой не може да я спре. горните етажи винаги определят долните и ги преебават - при един равностоен режим, когато всички сме равни по права, приходи и сме стъпили на една стълбица ще настане такава анархия, че всеки ще иска да се върне у капитализъм/комунизъм/наци-социализъм и прочие.
кво да правиш, хора, само като умрат ще е спокойно и доволно :пп
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Курс: четвърти
MidwinterSun ,с две думи ме съветваш да се запиша 2 поток,така ли?!Колко души са в една група?И да питам какви са ти впечатленията от твоите колеги,можеш ли да намериш свестни хора в обкръжението си?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми, ние сме по 26 в група. Обаче сме курс 380 души. Как да ти кажа вие колко ще сте, като нямам представа колко ще ви е голям курсът?
Нито пък мога да те посъветвам кой поток да запишеш, или коя група. Въобще, това ти е най-малкият проблем, за който трябва да мислиш...
Аз лично съм доволна от своите колеги. Имах късмета да попадна в силна група (по думите на преподавателите ни) с интелигентни и амбициозни хора, в никакъв случай злобни. Иначе, няма как в такава голяма специалност да няма черни овци. И да се опитвате да ги избегнете, записвайки се в "правилната" група, и да не го правите, все тая...
Нито пък мога да те посъветвам кой поток да запишеш, или коя група. Въобще, това ти е най-малкият проблем, за който трябва да мислиш...
Аз лично съм доволна от своите колеги. Имах късмета да попадна в силна група (по думите на преподавателите ни) с интелигентни и амбициозни хора, в никакъв случай злобни. Иначе, няма как в такава голяма специалност да няма черни овци. И да се опитвате да ги избегнете, записвайки се в "правилната" група, и да не го правите, все тая...