Съвпадащи изпити през септември
Модератори: Methuselah, thegirl
-
efstratii
- В началото бе словото
- Специалност: ИС
- Курс: първи
Съвпадащи изпити през септември
здравейте видях подобна тема но отговора в нея се отнася за миналата година така че реших да направя нова. имам 2 изпита за септември насрочени за еднакъв ден и час а не искам да пропускам нито един от двата. какво трябва да направя за да разбера има ли варианти за нови допълнителни дати
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Re: Съвпадащи изпити през септември
1. Харесваш си единияefstratii написа:здравейте видях подобна тема но отговора в нея се отнася за миналата година така че реших да направя нова. имам 2 изпита за септември насрочени за еднакъв ден и час а не искам да пропускам нито един от двата. какво трябва да направя за да разбера има ли варианти за нови допълнителни дати
2. (по избор) свързваш се с изпитващия на другия изпит и му обясняваш ситуацията, питаш го кога ще бъде насрочен ликвидационния изпит при него. Това е опционално, може да не го правиш, но е добре преподавателя да е предупреден, че ще има човек, който да се яви на ликвидационната дата.
3. Отиваш си на изпита, който си си избрал на тази въпросната дата.
3.а) ако го вземеш, задължително гледай оценката да ти е нанесена в книжката и датата на изпита да се вижда, че е точно тази
3.б) ако не го вземеш, молиш преподавателя да ти подпише на една бележка, че си се явил на изпит при него. Не трябва да ти откаже
4. На "ликвидационната дата" отиваш с бележката или книжката при втория преподавател, и ако ти поиска доказателство, че заради изпит не си се явил на редовната дата на поправката, ги показваш. Възможно е и да не попита.
Забележка: аз съм правила нещо подобно не с дублиращи се дати, а с дати една след друга, като на първата изпита продължи безумно много. На следващата просто отидох при преподавателя и му обясних на какъв тежък изпит съм била предния ден и той каза, че няма нищо против да дойда на ликвидационната дата, нищо че де факто нямах основание да се явя. Тоест, ако преподавателя ти няма нищо против, можете да се разберете тихо и мирно за друга дата.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти...