Мерси,въпреки че не ми отговаряш. Аз питам как ще се изберат първите 350 по успех за устен?krinabs написа:http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... rnalistika - така се формира бал за журналистика
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... stvenostta - така за PR
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... goizdavane - и ето го балообразуването за книгоиздаване
Устен изпит журналистика 2009
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
love_blush
- От дъжд на вятър
Re: Устен изпит журналистика 2009
- krinabs
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: връзки с обществеността
- Курс: първи
оу ,извинява много
Като се вземат предварителен и редовен (съответно ,които са се явявали и на двата изпита се взема по-високата им оценка) и се тегли чертата след първите 350 по резултат...
това е личната ми представа , за това което вероятно ще се случи...
ако някой знае нещо със сигурност ще съм благодарна да сподели...
Като се вземат предварителен и редовен (съответно ,които са се явявали и на двата изпита се взема по-високата им оценка) и се тегли чертата след първите 350 по резултат...
това е личната ми представа , за това което вероятно ще се случи...
ако някой знае нещо със сигурност ще съм благодарна да сподели...
Soulmates never die
-
love_blush
- От дъжд на вятър
да де,ама аз ти казвам,че на предварителния само от момичетата имаше 112 с оценка като мойта. И представи си да са 140 човека с еднаква оценка,но да теглят чертата на 89 щото до там се хващат 350. Та за това си мисля,че има и там някъв вид балообразуване.
- NikTa
- Да живей словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ох хора айде мислете логично де... Както при класиранията, така и при устния, последните с еднакъв бал се приемат над утвърдената бройка.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
-
love_blush
- От дъжд на вятър
някой не се занимаваме по цял ден с КСК, да не говорим,че тоя форум е за това.NikTa написа:Ох хора айде мислете логично де... Както при класиранията, така и при устния, последните с еднакъв бал се приемат над утвърдената бройка.
- NikTa
- Да живей словото
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Някои... аз също 
И да, така е, форумът е за това, но някои неща просто се подразбират... Да не мислиш, че редят по азбучен ред или входящ номер хората с еднакъв бал и по това преценяват къде да 'теглят чертата'?
Както и да е... Важното е, че изяснихме въпроса.
И да, така е, форумът е за това, но някои неща просто се подразбират... Да не мислиш, че редят по азбучен ред или входящ номер хората с еднакъв бал и по това преценяват къде да 'теглят чертата'?
Както и да е... Важното е, че изяснихме въпроса.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!
(Г. Г.)
(Г. Г.)
-
love_blush
- От дъжд на вятър
някоЙ беше...както и да е...първо друго исках да напиша.
Но ок...не съм си и помисляла,че по входящ номер ни класират. Точно за това питах за друг критерий
Но ок...не съм си и помисляла,че по входящ номер ни класират. Точно за това питах за друг критерий
- Bastor
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Не трябва ли по бал да се класират, а не по оценка от писмен?....Хмм...в смисъл топ 350 с истински шанс да се пъхнат....знае ли човек...реално погледнато...хипотетично имаш 5.00 по писмен 4.00 БЕЛ и 3.00 (хипотетично) и се оказва, че нямаш голям шанс за класиране, а ще изместиш човек с 4.80 (примерно ако нещо от сорта е там където е "ножът"), които има 6 по История и 6 по БЕЛ....atanakata написа:Първите 350 с най-висока оценка от писмения изпит по журналистика се допускат до устен изпит.
- simona_baby
- От дъжд на вятър
По-важна е оценката на изпита, отколкото тази в дипломата. Не можеш да сравниш 6 по БЕЛ в училище и изкарана на изпит пълна шестица, затова така са го измислили и според мен е напълно правилно!
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
- Bastor
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Да за това кое е по-важно съм съгласен, НО ако имаш прекалено нисък бал, за да се вредиш? Демек ще те пуснат и няма да имаш шанс за класиране понеже всички около теб се оказва, че имат много по-висок бал.....simona_baby написа:По-важна е оценката на изпита, отколкото тази в дипломата. Не можеш да сравниш 6 по БЕЛ в училище и изкарана на изпит пълна шестица, затова така са го измислили и според мен е напълно правилно!
-
music_girl
- В началото бе словото
Здравейте, имам един въпрос. Някой може ли да ми каже дали на този устен изпит по журналистика ти задават въпроси, свързани със актуалните събития в страната или могат да те питат и за събитията в световен мащаб ?
Тайната на музиката е, че тя започва там, където думите свършват ...
- krinabs
Естествено от личен опит не мога да ти помогна , но съм чувала (не гарантирам,че всичко е истина),че задават въпроси по най-актуалните теми - независимо от къде ,но в близките 2-3 месеца до изпита , теми ,които медиите следят,нещо което е било обсъждано повече от други събития и новини...
Знам и ,че задават въпроси ,с които проверяват общата култура на кандидата - книги , философия,кино , политика...понякога дори лични и ровокативни въпроси...
Можеш да прочетеш темите от миналите годити тук във форума ,свързани с журналистиката...мисля,че ще са ти от полза
...така от хора ,минали по този пат,ще разбереш как е било
Успех!
Знам и ,че задават въпроси ,с които проверяват общата култура на кандидата - книги , философия,кино , политика...понякога дори лични и ровокативни въпроси...
Можеш да прочетеш темите от миналите годити тук във форума ,свързани с журналистиката...мисля,че ще са ти от полза
Успех!
Soulmates never die
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
Сто процента ще питат за изборите, погледнете неща и за последния доклад на ЕК, както и за задачите, които Брюксел е дал на Борисов. Постарайте се да запомните кои и какви са новите министри, прегледайте и по-важните събития, свързани с изминалия мандат на миналото правителство. Сигурно ще питат и за свинския грип и за световната икономическа криза. Както и за отвличанията, които ставаха напоследък...
Миналата година много хора изгоряха, защото не бяха запознати с тогавашния доклад на ЕК. Помислети внимателно за любими ваши книги, автори, песни, изпълнители, цитати и т.н. Може да ви питат нещо, което е малко по-лично, за да видят малко лични мисли, а не преразказани новини, които се чули, видели или прочели някъде из медиите.
Миналата година много хора изгоряха, защото не бяха запознати с тогавашния доклад на ЕК. Помислети внимателно за любими ваши книги, автори, песни, изпълнители, цитати и т.н. Може да ви питат нещо, което е малко по-лично, за да видят малко лични мисли, а не преразказани новини, които се чули, видели или прочели някъде из медиите.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- krinabs
(това мога да кажа)
Благодаря за съветите...дано се добера до устния
Soulmates never die
- Jorkataa
- Драскач
- Специалност: Икономика на френски
Хахаха тва ме уби направоkrinabs написа:Ех , дано да приемат хората ,на които им се учи...
На тези, които им се учи преди или след изпита? Или на тези, които влезнат? Еми то ученето си е ПРЕДИ изпита, скъпа бъдеща колежке! После като влезнеш... не се знае какви пътища ще поеме всеки
Плюс това, да речем, че приемат тези на които им се учи. Тогава ЗАЩО не им се е учило и за изпита? Или може би си от поредното стадо, което се заблуждава в очакване на резултатите от изпита, че като влезнеш (стига да даде оня горе с бастуна и брадата) ще почнеш ей така от тогава да учиш...
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Facebook: Група Дилема