Цени на семестрите
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Re: Цени на семестрите
тая петя кога ще зацепи, че тука се пише на кирилица?! 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Браво.p_e_t_i_a написа:хахах да-що?
Другия вариант беше да е някоя фолк певица, която не познавам

- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Загубена биткаmuligan-cho написа:тая петя кога ще зацепи, че тука се пише на кирилица?!
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- muligan-cho
- Spondaic
- Да живей словото
Не случайно има бан по ип на няколко други форуми ,ама тука нали си го караме на свободия, та още мята гащи 
"Изпуснал съм наg 9000 стрелби в кариерата си. Изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти, на мен бяха поверили да направя решителния изстрел и аз пропуснах. Провалях се отново и отново в живота си. И точно затова успях." Майкъл Джордан
Мерси за комплимента ,бакалавъре
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
- khhh
- От дъжд на вятър
- Специалност: Социология
- Курс: първи
Еми да,нещо се е притеснила.Kremcheto написа:УЛАА, пък твойта хич, не изглежда гостоприемнаkhhh написа:ууу каква симпатична котя си имаш на аватар!
А сега по темата горе-доле:
Какво включват тези семестриални такси?
Карта за библиотека?За градски транспорт? Някви али-бали?

PARTY HARD!!!
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А сега по темата горе-доле:
Карта за библиотека?За градски транспорт? Някви али-бали?
Плащаш си само ОБУЧЕНИЕТО. Тва че учиш еди-каква-си-специалност в СУ. Тва е. Други екстри няма.
Карта за библиотеката си плащаш и изкарваш по желание. Както и за градски транспорт и т.н.

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- khhh
- От дъжд на вятър
Pisobella написа:А сега по темата горе-доле:
Карта за библиотека?За градски транспорт? Някви али-бали?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Плащаш си само ОБУЧЕНИЕТО. Тва че учиш еди-каква-си-специалност в СУ. Тва е. Други екстри няма.![]()
Карта за библиотеката си плащаш и изкарваш по желание. Както и за градски транспорт и т.н.
е знаех за картата за градски транспорт но очаквах поне за библиотеката да е включена .............бахти тъпото. са си представям как като стана студент и ще направя нещо за да предизвикам реформи
ама...сигурно ще ме мързи или ще забравя де да знам...или нищо няма да стане и да опитаме...както и да е - това е идиотско просто! за сравнение,в германия където щях да кандидатствам тая година в семестриалната такса влиза освен "обучението" и ползване на библиотека,карта за градски транспорт ( а на някой места картата важи за пътуване из цялата провинция),ползване там на няква материална база,храна в стола на университета и още някви там екстри които не помня...

PARTY HARD!!!
Е много ясно,че се плаща само обучението
Успехът е заложен не във времето,мястото или обстоятелствата,а в човека !!
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
И да и не. Имай едно наум, че таксите които плащаш на едното и на другото място не са съвсем сравними. Ако повече те кефи, начисли си разходите, които ти идват от карта за библиотеката, таксата за храна в стола (а намалението за студенти), цената на карта за градски транспорт (с намаленията), ... и изобщо всичко, в което има студентско намаление, събери я с цената на таксата си за обучение, и гледай на тоя целия бюджет като на "такса за университет" - както би гледала в Германия.khhh написа: за сравнение,в германия където щях да кандидатствам тая година в семестриалната такса влиза освен "обучението" и ползване на библиотека,карта за градски транспорт ( а на някой места картата важи за пътуване из цялата провинция),ползване там на няква материална база,храна в стола на университета и още някви там екстри които не помня...
Тук просто ползваш разни отстъпки и те са on demand - ако искаш да ползваш карта за ЖП транспорт - отиваш и си изкарваш. Ако не - никой не ти ги удържа тези пари.
Ако искаш да пътуваш с намаление с автобус - носиш си студентската книжка. И така нататаък и така нататък. Просто правилата тук и там са различни
П.П. - Снимката на котката (мн здрава котка, мдд, иде ми да я размажа от мачкане) много си върви с
khhh написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- khhh
- От дъжд на вятър
хехе мдамleia_loves_cats написа:И да и не. Имай едно наум, че таксите които плащаш на едното и на другото място не са съвсем сравними. Ако повече те кефи, начисли си разходите, които ти идват от карта за библиотеката, таксата за храна в стола (а намалението за студенти), цената на карта за градски транспорт (с намаленията), ... и изобщо всичко, в което има студентско намаление, събери я с цената на таксата си за обучение, и гледай на тоя целия бюджет като на "такса за университет" - както би гледала в Германия.khhh написа: за сравнение,в германия където щях да кандидатствам тая година в семестриалната такса влиза освен "обучението" и ползване на библиотека,карта за градски транспорт ( а на някой места картата важи за пътуване из цялата провинция),ползване там на няква материална база,храна в стола на университета и още някви там екстри които не помня...
Тук просто ползваш разни отстъпки и те са on demand - ако искаш да ползваш карта за ЖП транспорт - отиваш и си изкарваш. Ако не - никой не ти ги удържа тези пари.
Ако искаш да пътуваш с намаление с автобус - носиш си студентската книжка. И така нататаък и така нататък. Просто правилата тук и там са различни
П.П. - Снимката на котката (мн здрава котка, мдд, иде ми да я размажа от мачкане) много си върви сkhhh написа:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
много хубава котя
а защо да не за сравними таксите - в Saarland в Германия таксата е 150 евра - тук за моята специалност е 427 и нищо не получавам.
Аз предпочитам всичко да е уредено вместо аз да се мотая по разни учреждения за да си вадя разни карти вместо да си уча

PARTY HARD!!!
- muligan-cho
Само как звучи "всичко уредено"..
:D всеки предпочита така, ама...
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Защото и стандарта на живот е различен просто. И това да живееш там със и без тези "привилегии" и да живееш тук със и без тези "привилегии".... Не бих ги сравнявала с толкова лека ръка.khhh написа: а защо да не за сравними таксите - в Saarland в Германия таксата е 150 евра - тук за моята специалност е 427 и нищо не получавам.
Аз предпочитам всичко да е уредено вместо аз да се мотая по разни учреждения за да си вадя разни карти вместо да си уча
Иначе аз, както вече споменах, предпочитам "преференциите" ми да са при поискване - не да ми взимат някакви пари за услуги, които я ползвам, я не; а когато поискам да ги ползвам, тогава да си говорим за тарифи, отстъпки и привилегии. Но аз заради тази логика не одобрявам и системата за задължително здравно осигуряване, както и редица други характеристики на една "социална" държава.
А и всеки си преценява за себе си. Ако теб те кефи повече (и ти е по-изгодно в Германия) - отиваш там. Ако обстоятелства правят СУ по-добрия избор - идваш тук. Всичко обаче си върви със собствени правила. Аз лично не бих се въмущавала (аз и не се де...
Няма ли скоро да има нови поколения коти? Аз се оглеждам за таквози...khhh написа: хехе мдам
много хубава котя
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Включват се и 15 входа през годината в Плаза в неделя, когато е свободен for all.p_e_t_i_a написа:Е много ясно,че се плаща само обучението