Устен изпит журналистика 2009

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

love_blush
От дъжд на вятър

Re: Устен изпит журналистика 2009

Мнение от love_blush »

krinabs написа:http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... rnalistika - така се формира бал за журналистика

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... stvenostta - така за PR

http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... goizdavane - и ето го балообразуването за книгоиздаване

:wink:
Мерси,въпреки че не ми отговаряш. Аз питам как ще се изберат първите 350 по успех за устен?
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури
Специалност: връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от krinabs »

оу ,извинява много :oops:

Като се вземат предварителен и редовен (съответно ,които са се явявали и на двата изпита се взема по-високата им оценка) и се тегли чертата след първите 350 по резултат...

това е личната ми представа , за това което вероятно ще се случи... :bounce: :oops: :wink:

ако някой знае нещо със сигурност ще съм благодарна да сподели... :D
Soulmates never die
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

да де,ама аз ти казвам,че на предварителния само от момичетата имаше 112 с оценка като мойта. И представи си да са 140 човека с еднаква оценка,но да теглят чертата на 89 щото до там се хващат 350. Та за това си мисля,че има и там някъв вид балообразуване.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Ох хора айде мислете логично де... Както при класиранията, така и при устния, последните с еднакъв бал се приемат над утвърдената бройка.
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

NikTa написа:Ох хора айде мислете логично де... Както при класиранията, така и при устния, последните с еднакъв бал се приемат над утвърдената бройка.
някой не се занимаваме по цял ден с КСК, да не говорим,че тоя форум е за това.
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

Някои... аз също ;)

И да, така е, форумът е за това, но някои неща просто се подразбират... Да не мислиш, че редят по азбучен ред или входящ номер хората с еднакъв бал и по това преценяват къде да 'теглят чертата'?

Както и да е... Важното е, че изяснихме въпроса. :P
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
love_blush
От дъжд на вятър

Мнение от love_blush »

някоЙ беше...както и да е...първо друго исках да напиша.
Но ок...не съм си и помисляла,че по входящ номер ни класират. Точно за това питах за друг критерий
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bastor »

atanakata написа:Първите 350 с най-висока оценка от писмения изпит по журналистика се допускат до устен изпит. :)
Не трябва ли по бал да се класират, а не по оценка от писмен?....Хмм...в смисъл топ 350 с истински шанс да се пъхнат....знае ли човек...реално погледнато...хипотетично имаш 5.00 по писмен 4.00 БЕЛ и 3.00 (хипотетично) и се оказва, че нямаш голям шанс за класиране, а ще изместиш човек с 4.80 (примерно ако нещо от сорта е там където е "ножът"), които има 6 по История и 6 по БЕЛ....
Аватар
simona_baby
От дъжд на вятър

Мнение от simona_baby »

По-важна е оценката на изпита, отколкото тази в дипломата. Не можеш да сравниш 6 по БЕЛ в училище и изкарана на изпит пълна шестица, затова така са го измислили и според мен е напълно правилно!
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
Аватар
Bastor
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Bastor »

simona_baby написа:По-важна е оценката на изпита, отколкото тази в дипломата. Не можеш да сравниш 6 по БЕЛ в училище и изкарана на изпит пълна шестица, затова така са го измислили и според мен е напълно правилно!
Да за това кое е по-важно съм съгласен, НО ако имаш прекалено нисък бал, за да се вредиш? Демек ще те пуснат и няма да имаш шанс за класиране понеже всички около теб се оказва, че имат много по-висок бал.....
music_girl
В началото бе словото

Мнение от music_girl »

Здравейте, имам един въпрос. Някой може ли да ми каже дали на този устен изпит по журналистика ти задават въпроси, свързани със актуалните събития в страната или могат да те питат и за събитията в световен мащаб ?
Тайната на музиката е, че тя започва там, където думите свършват ...
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури

Мнение от krinabs »

Естествено от личен опит не мога да ти помогна , но съм чувала (не гарантирам,че всичко е истина),че задават въпроси по най-актуалните теми - независимо от къде ,но в близките 2-3 месеца до изпита , теми ,които медиите следят,нещо което е било обсъждано повече от други събития и новини...
Знам и ,че задават въпроси ,с които проверяват общата култура на кандидата - книги , философия,кино , политика...понякога дори лични и ровокативни въпроси...

Можеш да прочетеш темите от миналите годити тук във форума ,свързани с журналистиката...мисля,че ще са ти от полза :) ...така от хора ,минали по този пат,ще разбереш как е било :)

Успех! :flower:
Soulmates never die
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика

Мнение от Kai »

Сто процента ще питат за изборите, погледнете неща и за последния доклад на ЕК, както и за задачите, които Брюксел е дал на Борисов. Постарайте се да запомните кои и какви са новите министри, прегледайте и по-важните събития, свързани с изминалия мандат на миналото правителство. Сигурно ще питат и за свинския грип и за световната икономическа криза. Както и за отвличанията, които ставаха напоследък...
Миналата година много хора изгоряха, защото не бяха запознати с тогавашния доклад на ЕК. Помислети внимателно за любими ваши книги, автори, песни, изпълнители, цитати и т.н. Може да ви питат нещо, което е малко по-лично, за да видят малко лични мисли, а не преразказани новини, които се чули, видели или прочели някъде из медиите.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
krinabs
Танцуващия с клавиатури

Мнение от krinabs »

:JC_you_rock: :JC_ThankYou: :JC_goodpost:
(това мога да кажа)
Благодаря за съветите...дано се добера до устния :)
Soulmates never die
Аватар
Jorkataa
Драскач
Специалност: Икономика на френски

Мнение от Jorkataa »

krinabs написа:Ех , дано да приемат хората ,на които им се учи...
Хахаха тва ме уби направо :drunken:

На тези, които им се учи преди или след изпита? Или на тези, които влезнат? Еми то ученето си е ПРЕДИ изпита, скъпа бъдеща колежке! После като влезнеш... не се знае какви пътища ще поеме всеки :salute:

Плюс това, да речем, че приемат тези на които им се учи. Тогава ЗАЩО не им се е учило и за изпита? Или може би си от поредното стадо, което се заблуждава в очакване на резултатите от изпита, че като влезнеш (стига да даде оня горе с бастуна и брадата) ще почнеш ей така от тогава да учиш... :shaking2:
Скайп на група Дилема: grupa-dilema
Facebook: Група Дилема
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”