Тук съм напълно съгласнаМитака написа:allshallperish мога ли да те попитам от точно колко време се интересуваш от тази култура?
Четенето в интернет на разни неща не те прави разбирач.....
Истината е,че българските скинове са по-близко до наци-скиновете отколкото до ИСТИНСКАТА скинхед култура
Но... някакси е разбираемо... анти-комунистите да са повече, нали така.
Томи, като се има предвид, че скинхедс изначално е движение на работническата класа, не виждам нищо лошо в това скиновете да са от "крайните" квартали, само дето тук не е Англия, а и вече е съвсем, съвсем различно. Просто ти наговори някои пълни глупости ,на които реших да обърна по-специално внимание и да обясня как стоят нещата, за да няма заблудени и криворазбрали
В крайна сметка това е субкултура, така че не се опитвайте нито да вникнете в нея, защото съдържа в себе си много история, нито да я съдите, защото не знаете как стоят нещата в действителност.
Колкото до циганите - всеки ги мрази от гражданска позиция. Има много случаи, в които "обикновени" хора ги бият и гонят, само че за тях нищо не пише. Ако вярвате на драсканиците по тъпите телеграфни агенции... но пък от друга страна като няма кой да обясни , няма и откъде другаде да знаете за какво фактически иде реч... не обвинявам никого, че говори каквото и да било... обвинявам ви, че говорите без да знаете
Разбира се. Затова има десни (първото )и крайно-десни (второто). И аз не разбирам какво за себе си намират хората във фашизма и нацизма, но както казах, това изобщо не е моя работа и не ме и интересува. Темата е много деликатна... ще кажа, че понякога политическите им убеждения изобщо не са мерило на нечий интелект или характер, тъй като както казах аз съм видяла доста хубави неща от крайно-десни.Tommy написа:Ами не, не е това. Между родолюбие и национал-социализъм има доста голяма разлика.
В някои може да няма, но аз съм чела потресаващи крайни текстове и честно казано се отвратих изключително многоallshallperish написа:ПП: В някои наци-текстове на песни, които съм чела, никъде не се говори за етническа омраза... Само за любов към страната. Ако под това се разбира наци, то аз съм наци.
Този казус съществува , за съжаление. Малките в това отношение са много ценни... за съжаление има някои много глупави, които изобщо нямат идея за какво живеят, камо ли друго.allshallperish написа:че са подучени от по- големите
Вижте. Стига с това трошене. Как да ви обясня, че насилието в тези среди е нещо нормално? И то не е станало нормално ТУК В БЪЛГАРИЯ, а още когато се е зародила тази култура. Насилие срещу богатите, насилие срещу полицията, насилие срещу хипитата ако щете...allshallperish написа:Иначе цялото ми уважение за малкото, от които съм чул вярна приказка за позьорщината и истинския патриотизъм. Само че те не са си лепили етикети на нац-та и т.н. - просто казват, че са скинове, които обичат България. Не, че всички не го казват, но при малко е вярно и при малко привързаността към родината не се изразява в паразитиране и трошене.
Защото вече току-що отговорих на този въпросallshallperish написа:Аз все още продължавам да се чудя защо хората неминуемо свързват скинове с бой и пиене.
Стига с тия цигани! И аз бих пребила някой циганин по дяволите ! И всеки би го направил, не ми се правете...allshallperish написа:От моите скромни и малки познания за тази култура, знам, че скиновете се бият по между си, а не бият случайни минувачи. Виж, ако са цигани е друга работа.
Ами аз от доста време излизам с такива хора (от най различни компании) и как така досега нито един не е станал да набие някой "случаен" минувач?Tommy написа:не съм се чудил дали няма да се хвърлят на някой случаен минувач и да му посмачкат кокалите.