Относно крепимъдите в СУ

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно
Курс: първи

Относно крепимъдите в СУ

Мнение от Chopin »

Не мога да разбера, какво толкова им пречи да пуснат едно съобщение в сайта : "Днес няма да има резултати" или обратното.
Просто това е върха на простотията.
Не стига, че плащаме по сто лева за изпити, които не знам за какво точно са(може би за хартията, покрита с невидимо злато)...просто това е безобразие!
Рядко се възмущавам така, но въпроса е принципен. Просто нямам думи вече.
Дават ли си сметка те, колко хора от няколко дни се тресат от нерви. Не визирам себе си. Просто имам преки наблюдения, че на някои хора им се отразява зле на здравето това непрекъснато очакване.
Какво им пречи да пуснат едно съобщение... просто е смешно!
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Re: Относно крепимъдите в СУ

Мнение от lavidaloca »

Доста предизвикателно заглавие :x :lol: Иначе до известна степен съм съгласен с теб ;)
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Спокойно, колеги, само спокойно. Така. Кандидатствате в СУ, нали? Спокойствие и здрави нерви. Релакс, излезте, разходете се,пийте по една биричка, бистрете политиката и спорта... Върнете се, наспете се и бъдете готови да прекарате и следващия ден по същия начин. Няма смисъл от нерви. Това не е единичен случай, а практика в нашия мил университет. Знам, че тия нерви трябва да се изкарат някъде, псувайте по СУ, ако ви успокоява, само не си го слагайте толкова на сърцето. Резултати ще има, ама трябва време. Обикновено повече, отколкото е обявено.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Kai
Форумозавър Рекс
Специалност: Информатика

Мнение от Kai »

А представяте ли си едно време какво е било, когато е нямоло интернет? Всеки ден да ходиш до разните му стени на плача да чакаш резултати... Така че не се оплаквайте. Ако не са минали 10 работни дни от изпита ви, не се нервирайте, ами последвайте съвета на Cat и бягайте да се упражнявате в алкохолизъм - пиенето на бира е официален спорт във всеки университет, така че тренирайте за близкото бъдеще.
А що се отнася до таксите... а вие да не си мислите, че проверяващите и квесторите висят наоколо от любов към науката? Нали и на тях трябва да им се плати нещо, пък и подръжката на личните ви профили също... А пък като гледам някои от бъдещите колеги и си представям да им проверявам работите... 30лв. ми се струват доста малко за перманентните травми, които някои работи биха могли да оставят на който и да било проверяващ.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

На мнение съм, че колкото проблемът се корени в СУ, толкова и в самите хора, които си изтъняват нервите в чакане на тоя резултат.

Това е само началото от една спирала занапред, която ще е изпълнена с ДАЛЕЧ по-страшни неща от това да чакаш ден-два повече резултати от времето, което е обявено за излизане. Тогава мъртви на пешеходната пътека ли ще трябва да се простират?
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
kyovchev
В началото бе словото

Мнение от kyovchev »

Абе не знам за вас, но поне според мен щеше да е хубаво да си има срокове и дати, на които излизат резултатите, така всеки ще си е спокоен и няма да има излишни нерви.

Също така и 30 лв. за изпит може и да са нормални. Но за мен е пълна глупост, човек който се е явил на предварителен изпит или има оценка от олимпиада да трябва да заплаща такса 30 лв. за обработка на данните. (Не съм наясно дали хората, които се явяват на редовен изпит заплащат такава "такса обработка".)
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

За таксите е леко безумие, съгласен съм.

Иначе за сроковете...манете медиите, там е ясна работата. Нека броим.
Изпитът беше на 10, петък. Започваме да броим ВКЛЮЧАЯ този петък като работен ден - 10, петък, 13, 14, 15, 16, 17 и сега 20. Общо - 7 дни. В изявлението си стои до 10 работни дни, тъй че нещата все още са в сферата на изпълняемото и очакваното. : )
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
lavidaloca
В началото бе словото

Мнение от lavidaloca »

Днес около 11 часа не знам точно по кое радио (баща ми го е слушал в колата) е имало изявление от СУ относно изпита по БЕЛ. Над 40 % са двойките. Изводът, който си правя, е, че работите са проверени и остава само да се нанесат данните.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Като ще влизате в СУ ви трябват големи нерви. Иначе не е място за вас. Питайте колко време не превеждат една от стипендиите вече :lol: . Месеци. Питайте и някой, който се е редил на опашка за стипендия кво става :lol: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
kyovchev
В началото бе словото

Мнение от kyovchev »

allshallperish написа:Като ще влизате в СУ ви трябват големи нерви. Иначе не е място за вас. Питайте колко време не превеждат една от стипендиите вече :lol: . Месеци. Питайте и някой, който се е редил на опашка за стипендия кво става :lol: .
Оплакахте ли се на студентския съвет?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

То и той е от Крепимъдите.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
kyovchev
В началото бе словото

Мнение от kyovchev »

Това ще трябва да се промени в най-скоро време. :)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Радвам се на оптимизма ви.
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

allshallperish написа:Като ще влизате в СУ ви трябват големи нерви. Иначе не е място за вас. Питайте колко време не превеждат една от стипендиите вече :lol: . Месеци. Питайте и някой, който се е редил на опашка за стипендия кво става :lol: .
А като излезат от СУ след 4-5 години и трябва да се оправят сами в живота, ще им е най-интересно. Дори не могат да си представят, колко е "яко" в Данъчното или в НОИ, или в някоя от хилядите други държавни и общнински институции. Аз веднъж, за едни документи, съм обикалял като луд из коридорите на ДАГ (Дирекция архитектура и градоустройство) цял ден, без никой да ми обърне внимание. Така че ако от сега се тръшкат и се вайкат за подобни неуредици, не знам после какво ще правят... :lol:

Между другото, аз като кандидатствах нямаше ни сайт, ни форум, изобщо никакви електронни услуги. Всичко беше единствено на Стената на плача. :)

All, а ти се радвай, че не си чакала на старата каса, че там какво беше! Имаше само ЕДНО гише за целия Университет - бакалаври, магистри, докторанти - всички на една опашка. :shock: Беше по-голям кошмар и от КАТ в Дървеница. :mrgreen:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

На стипендиите като чаках, опашката беше с широчина 4-5 човека и слизаше по стълбите до 2 етаж май :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”