скинари

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: скинари

Мнение от JudyRamone »

Митака написа:allshallperish мога ли да те попитам от точно колко време се интересуваш от тази култура?
Четенето в интернет на разни неща не те прави разбирач.....
Истината е,че българските скинове са по-близко до наци-скиновете отколкото до ИСТИНСКАТА скинхед култура
Тук съм напълно съгласна :) Абсолютно и безрезервно :)
Но... някакси е разбираемо... анти-комунистите да са повече, нали така.
Томи, като се има предвид, че скинхедс изначално е движение на работническата класа, не виждам нищо лошо в това скиновете да са от "крайните" квартали, само дето тук не е Англия, а и вече е съвсем, съвсем различно. Просто ти наговори някои пълни глупости ,на които реших да обърна по-специално внимание и да обясня как стоят нещата, за да няма заблудени и криворазбрали :)
В крайна сметка това е субкултура, така че не се опитвайте нито да вникнете в нея, защото съдържа в себе си много история, нито да я съдите, защото не знаете как стоят нещата в действителност.

Колкото до циганите - всеки ги мрази от гражданска позиция. Има много случаи, в които "обикновени" хора ги бият и гонят, само че за тях нищо не пише. Ако вярвате на драсканиците по тъпите телеграфни агенции... но пък от друга страна като няма кой да обясни , няма и откъде другаде да знаете за какво фактически иде реч... не обвинявам никого, че говори каквото и да било... обвинявам ви, че говорите без да знаете :)
Tommy написа:Ами не, не е това. Между родолюбие и национал-социализъм има доста голяма разлика. :)
Разбира се. Затова има десни (първото )и крайно-десни (второто). И аз не разбирам какво за себе си намират хората във фашизма и нацизма, но както казах, това изобщо не е моя работа и не ме и интересува. Темата е много деликатна... ще кажа, че понякога политическите им убеждения изобщо не са мерило на нечий интелект или характер, тъй като както казах аз съм видяла доста хубави неща от крайно-десни.
allshallperish написа:ПП: В някои наци-текстове на песни, които съм чела, никъде не се говори за етническа омраза... Само за любов към страната. Ако под това се разбира наци, то аз съм наци.
В някои може да няма, но аз съм чела потресаващи крайни текстове и честно казано се отвратих изключително много
allshallperish написа:че са подучени от по- големите
Този казус съществува , за съжаление. Малките в това отношение са много ценни... за съжаление има някои много глупави, които изобщо нямат идея за какво живеят, камо ли друго.
allshallperish написа:Иначе цялото ми уважение за малкото, от които съм чул вярна приказка за позьорщината и истинския патриотизъм. Само че те не са си лепили етикети на нац-та и т.н. - просто казват, че са скинове, които обичат България. Не, че всички не го казват, но при малко е вярно и при малко привързаността към родината не се изразява в паразитиране и трошене.
Вижте. Стига с това трошене. Как да ви обясня, че насилието в тези среди е нещо нормално? И то не е станало нормално ТУК В БЪЛГАРИЯ, а още когато се е зародила тази култура. Насилие срещу богатите, насилие срещу полицията, насилие срещу хипитата ако щете...
allshallperish написа:Аз все още продължавам да се чудя защо хората неминуемо свързват скинове с бой и пиене.
Защото вече току-що отговорих на този въпрос :wink:
allshallperish написа:От моите скромни и малки познания за тази култура, знам, че скиновете се бият по между си, а не бият случайни минувачи. Виж, ако са цигани е друга работа.
Стига с тия цигани! И аз бих пребила някой циганин по дяволите ! И всеки би го направил, не ми се правете...
Tommy написа:не съм се чудил дали няма да се хвърлят на някой случаен минувач и да му посмачкат кокалите.
Ами аз от доста време излизам с такива хора (от най различни компании) и как така досега нито един не е станал да набие някой "случаен" минувач? :roll:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Абе Джуди, един от цитатите не е мой :lol: .
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Забелязах, ама нз как е станало, аз си натисках "цитирай" без да пипам нищо, извинявай :D
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Е, че не са били пълни глупости нещата, които съм написал - не са, но както и да е. Имаш правото да си защитаваш мнението и средата, а аз изразих своето, а не съм тръгнал да убеждавам, или разубеждавам хората.
Все пак колкото до произхода и образованието на доста от последователите на тази субкултура, мнението ми, струва ми се, си остава валидно.
Виж сега, хубаво е, че си видяла и хубави неща от тези хора. Аз също. Замисляла ли си се обаче за разликата в отношението на крайно-мислещите хора, ако не си на тяхното мнение? Предполагам ти не би се отнесла към един човек, който не мисли като теб, както един наци-скин към един пубертет-анархист, например. Мисълта ми е, че нормален човек не би бил крайно настроен срещу някого само заради възгледите му, ако с тях той не пречи на обществото и държавата. А трудно би отрекла, че "диалогични" е определение, което не подхожда напълно на скиновете. :)
Knights of the Cross
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Tommy написа:. Замисляла ли си се обаче за разликата в отношението на крайно-мислещите хора, ако не си на тяхното мнение? Предполагам ти не би се отнесла към един човек, който не мисли като теб, както един наци-скин към един пубертет-анархист, например. Мисълта ми е, че нормален човек не би бил крайно настроен срещу някого само заради възгледите му, ако с тях той не пречи на обществото и държавата. А трудно би отрекла, че "диалогични" е определение, което не подхожда напълно на скиновете. :)
Аз самата също имам крайно мнение по някои въпроси... и тук всичко опира до самия човек, дали е по-толерантен, по-разбран, а не до идеите, които подкрепя :) Например аз съм твърдо против комунизма , мнението ми за комунистите и прокомунистически настроените също е крайно и въобще не желая да имам нищо общо с такива хора. И какво от това? Тези хора ми пречат дотолкова, че подкрепят нещо чудовищно и отвратително, нещо, което ако добие масовост ще убие и нас и държавата ни, така че не виждам нищо кой знае какво нередно в това да ги МРАЗЯ.
Иначе "диалогични" наистина не е най точното определение за скиновете, ако бяха такива, щяха да са част от мейнстрийм обществото. :)
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Диалогичността е доста положително качество.
Иначе крайното противопоставяне на нещо като комунизма е похвално, само че има методи за това, много по-ефективни от уличния бой. А и крайната позиция против нещо не означава винаги и крайно противопоставяне. Диалогичността може да влиза в употреба дори и в такива случаи, за съжаление наистина доста рядко. Затова когато тя не действа, един от малкото работещи методи е образованието. Отказването от него само може да спомогне една комунистическа, или кавато и да било друга диктаторска кауза, която се основава на неграмотността.
Knights of the Cross
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Без образование няма пълноценен живот, това мисля всеки го знае.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да де, мисълта ми е, че много самородни философи и идеолози, събирани от къде ли не, са си почти неуки. Иначе всички искат добри неща за България, само че на кой му пука, ако те дори не знаят тя от какво има нужда, да не говорим, как да го постигат. Просто доброто желание трябва да се подплъти с нещо, иначе такива хора освен безполезни, могат дори да навредят и в най-доброто си желание.
Knights of the Cross
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Съгласна съм напълно :)
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

..........
Последно промяна от Bagatur на 01 Ное 2010, 21:37, променено общо 1 път.
Strength and honor.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Bagatur написа:
allshallperish написа: ПП: В някои наци-текстове на песни, които съм чела, никъде не се говори за етническа омраза... Само за любов към страната. Ако под това се разбира наци, то аз съм наци.
Едното е невъзможно без другото, по-точно родолюбието без неприязън към вредните елементи. Освен, разбира се, ако не става въпрос за позьорска патриотарщина с либерални примеси.
Ама едно е вреден елемент, друго е представител на определен етнос :wink:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Образованието е поне две трети манипулация - т.нар. възпитание. Всяко общество си бработва младото поколене, за да го направи подходящо за обществото. Така и с насаждането на ценности като политическа коректност, толерантност, диалогичност, еврооптимизъм и прочие дивотии... :pukeright:
We don`t need your education, we don`t neeа your thoughts control!, remember this great song? :wink:
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

Vaskes написа: Ама едно е вреден елемент, друго е представител на определен етнос :wink:
В случая с циганите първото се отнася до почти всички от племето им.
Joker написа:Образованието е поне две трети манипулация - т.нар. възпитание. Всяко общество си бработва младото поколене, за да го направи подходящо за обществото. Така и с насаждането на ценности като политическа коректност, толерантност, диалогичност, еврооптимизъм и прочие дивотии... :pukeright:
We don`t need your education, we don`t neeа your thoughts control!, remember this great song? :wink:
Ами там е работата, че човек оформя вижданията си на база научено и видяно в обкръжението. Като го няма thought control-a ще настане анархия и всеки ще залита накъдето дойде, докато не се стигне до пълна деградация (справка - днешните Европа, Япония и други либерални кочинки, наследници на велики държави със здрави общества). Или може би си на мнение, че убежденията и ценностите са генетично заложени?
Strength and honor.
nazi_ss
В началото бе словото

Мнение от nazi_ss »

абе хора я се осазнаите малко бе за кво трябва да си мълчим и да ни тъпчат и унижават секи ден някви резняци винаги е имало скин хеад движения даже и сега ги има но,не както преди даже и аз искам да стана скин хеад ма немога нито разбирате идеологията,вижданията и т.н нито може да ги разберете аз искам чиста нация чиста раса една велика страна и държава като българия без цигани,турци,роми,евреи и сякви такива лаина и даже ако върнат казармата кап да е задължителна а не платена щее много добре.колко от вас биха казали че,ги мразят и на тях самите даже аз лично минавам покраи тях подщи секи ден и ги гледам на кръв и бих ги избила даже ама един неможе да направи нищо срещу цяло гето примерно затова нека сички българи се обеденят.стига вече цигански терор
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

:shock:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”