скинари

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: скинари

Мнение от Kristo »

JudyRamone написа:Ще се гавриш със себе си а не с мен , ясно ли е?
ммм добра логика, добра логика... :cheers:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Judy Ramone: Да де, разбрах, че си защитаваш средата - мен когато някой ме заяде на тая тема реагирам приблизително по същия начин - на малко бях да плесна един пост на Kristo като видях глупостта, в която пак набърква метълите, само че реших, че пак ще стане като в оная тема, дето всички се опитвахме да кажем нещо, пък то изглеждаше като обиди, после премина в обиди и темата се заключи; реших да не натягам допълнително обстановката и като мисли, че метълите просто са субкултура, която се друса с нещо различно и че като цяло само изглеждат различно, да не му казвам, че те и тия с комсомолската визия са нещо такова :) .
Колкото до скиновете и степента им на образование, това си е така. Не, че ги упреквам, или искам да ги засегна - все пак доста познати, с които си пием бирата са скинове. Просто това не ги издига в очите ми, а ги гледам обективно. И да - има свестни, с които като сме стояли заедно не съм се чудил дали няма да се хвърлят на някой случаен минувач и да му посмачкат кокалите. Само че сбърканата национал-социалистическа псевдо-идеология, породена от ограниченост и неинформираност продължава да е валидна за повечето. Вероятно е и да не познавам толкова много, колкото ти и да бъркам, но това е представителната ми извадка за немалко време и контакти.
Както и да е - не съм ги обидил и навсякъде съм включвал възможността за изключения, така че никой да не се чувства обиден. :)
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Абе *ба ти изключенията, като наричаш цялата среда тъпанарска. Аз все още продължавам да се чудя защо хората неминуемо свързват скинове с бой и пиене. Тва не го ли правеха пияните чалгари? От моите скромни и малки познания за тази култура, знам, че скиновете се бият по между си, а не бият случайни минувачи. Виж, ако са цигани е друга работа. Те не са хора. Ама забравих - "повечето".
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами впечатлението, което създават с поведението си много от тях е такова. Просто в много от случаите (забележи - пак не обобщавам) това са хора от крайните квартали от панелките, строени и заселвани след 44-та година. Иначе цялото ми уважение за малкото, от които съм чул вярна приказка за позьорщината и истинския патриотизъм. Само че те не са си лепили етикети на нац-та и т.н. - просто казват, че са скинове, които обичат България. Не, че всички не го казват, но при малко е вярно и при малко привързаността към родината не се изразява в паразитиране и трошене. Все пак е хубаво, че има и по някой съвестен останал в движението. :)
Knights of the Cross
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

allshallperish написа:Виж, ако са цигани е друга работа. Те не са хора. Ама забравих - "повечето".
Със средното изречение съм съгласен, но с побоища поединично дават идеална възможност да антипропаганда. Ето за това говоря:
http://dnes.dir.bg/2009/07/15/news4768561.html
Strength and honor.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

въоръжени с метални пръти, боксове и бухалки, излезли четирима маскирани с качулки тийнейджъри
Стига бе, кво обясняваш, че истинските скинове са тийнове :shock: . Тийновете не могат да са никакви, правят всичко изопачено. Сега какво ще обясниш? Че са подучени от по- големите? По- големите, които се бият само по мачовете? Оф... Стига, моля ви се.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами просветли ни, след като не знаем.
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

За кое да ти обясня по- точно?
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

allshallperish мога ли да те попитам от точно колко време се интересуваш от тази култура?
Четенето в интернет на разни неща не те прави разбирач.....
Истината е,че българските скинове са по-близко до наци-скиновете отколкото до ИСТИНСКАТА скинхед култура,която няма нищо общо с омраза към циганите...
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

От малко. И не претендирам, че знам. Претендирам, че не упреквам.

ПП: А след мачове съм чувала за побой на цигани, за това го казах.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Митака написа:allshallperish мога ли да те попитам от точно колко време се интересуваш от тази култура?
Четенето в интернет на разни неща не те прави разбирач.....
Истината е,че българските скинове са по-близко до наци-скиновете отколкото до ИСТИНСКАТА скинхед култура,която няма нищо общо с омраза към циганите...
Едно мнение да ти харесам и аз. :)
allshallperish написа:От малко. И не претендирам, че знам. Претендирам, че не упреквам.

ПП: А след мачове съм чувала за побой на цигани, за това го казах.
Аз също не ги упреквам - в едно от по-горните мнения изрично написах, че не съм съдник на никого. Просто изказваме мнение. :)
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

А според мен, няма как в България скинхед културата да не е изопачена, като се има предвид колко години ни е насаждан небезоснователна етническа омраза. Разбира се, циганите май не са виновни за нашето поробване, ама напрежението трябва да се изкара на по- низшия пласт.

ПП: В някои наци-текстове на песни, които съм чела, никъде не се говори за етническа омраза... Само за любов към страната. Ако под това се разбира наци, то аз съм наци.
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Ако си права то омразата тогава трябва да е към турците в България,а не мангалите....
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Ами не, не е това. Между родолюбие и национал-социализъм има доста голяма разлика. :)
Knights of the Cross
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Митака написа:Ако си права то омразата тогава трябва да е към турците в България,а не мангалите....
Ами колкото и да ми се иска, турците в нашата държава не са по- низши от мангалите /като обществено положение/, знаеш го. За мен може и да са, но за др. не са. Аз мангалите не ги мразя. Стига да не ми правят проблеми и да не ме занимават с миризмите си.

Томи - сигурно си прав, но както казах, отскоро съм в течение на тия неща и не ги разбирам много-много, някои неща още ми се изясняват :).
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”