Теми Литература 1990-2007
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Теми Литература 1990-2007
А ти се запознай със съвременния български правописен речник и потърси дали ги има думите ,които много често използваш във форума!
-
Chopin
- Да живей словото
- Специалност: жираф - редовно
- Курс: първи
Има една особеност.O|OeHukc написа: А македонските думи са чисто български, ако твърдиш обратното по-добре си сложи сръбското знаме за аватар!
ПП Журналистите на сапун!
Те говорят диалетк на диалекта.
Един български език, попроменен изкуствено, с доста сръбски думи.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Тва е форум!
ПП Шопен, сегашният македонски език е бълвоч от български и сръбски думи! Трудно се разбирам с македонци, както и те трудно ме разбират, смисъл логично е по лесно да става, но не е...
В правописния речник изобилстват македонски думи, все пак интелигенцията от по-голямата си част е била от Македония, в началото на ТБД!
ПП Шопен, сегашният македонски език е бълвоч от български и сръбски думи! Трудно се разбирам с македонци, както и те трудно ме разбират, смисъл логично е по лесно да става, но не е...
В правописния речник изобилстват македонски думи, все пак интелигенцията от по-голямата си част е била от Македония, в началото на ТБД!
- ShadowsInBlue
- Пишеща машина
Македонци, българи, сърби - преди всичко сме хора, деца на майката земя! Нали така, Йордане?!
А иначе по същата логика можеш да питаш, хората, които имитират миекото говорене, защо го правят.. общо взето същото си е. Нали бие?
А иначе по същата логика можеш да питаш, хората, които имитират миекото говорене, защо го правят.. общо взето същото си е. Нали бие?
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Ами аз във форума не съм видял потребител с натрапчиво меко говорене!Ако има ми го посочи да му дръпна и на него една лекция!Винаги съм си казвал какво не ми харесва,нищо,че винаги се намира някой,който да иска да отрича очевидното! 
Е, то във форума няма начин да видиш. Нито да чуеш. Малко е трудно да прецениш по начина на писане дали някой говори правилно или... меко.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Понякога само едно емииии вместо ами е достатъчно 
Първо "македонски език" няма.Това е западен български диалект.Второ след като си членувал в някакъв клуб за запазване на чистотата на езика ни защо второто ти изречение е тотално граматично грешно?!RA[sgB] написа:Добре,използването на македонски думи...аз,който съм членувал в клуб за опазване чистотата на българския език определено дразни!Форумът е български!
Цитирам: "аз,който съм членувал в клуб за опазване чистотата на българския език определено дразни"
Грешката е в това, че глагола дразни "виси" - не е уточнено какво и кого дразни,а
местоимението аз следва да е в падежната форма мен- винителен падеж.
Цялостно изречението логично звучи " мен, който съм участвал в клуб за опазване чистотата на българския език, това определено ме дразни"
Тия грешки са доста странни за мен...Всекиму може да се случи да пропусне запетайка, да обърка в бързането някоя буква дори и членуване,да не му работи нормално клавиатурата, но таква граматична каша направо си звучи супер неблагозвучно и странно...
Преди да говориш глупости за това, че има македонски език и да претендираш да си спец по българския, участвал в клубове и прочие, се замисли.Въобще много странно мнение за българин имаш като допускаш, че има македонски език и нация (съответно).
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Да,наистина изречението ми не е конструирано правилно,напълно съм съгласен и приемам критиката,макар и недоброжелателна от твоя страна!А за македонския ...въобще не се наемам да коментирам има ли такъв език,няма ли!Знам само,че днес Македония си има облик,различен от този на България и в един съвременен български език не би трябвало да се използват думи,употребявани често от потребители в този форум!Всеки си има право да пише каквото иска,аз само споделих мнението си!А това македонският от къде произлиза и дали има такава нация или не...аз не съм коментирал!
Диалектите са богатство на българския език и затова македонския диалект може да се използва в неформално общуване каквото е това тук.Все пак това е само форум, а не учебник, вестник или трибуната на НС. 
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
RA[sgB]
- Да живей словото
След щателния анализ на изречението ми е малко трудно да ти повярвам!хах 
Какво имаш предвид???Ако говориш за това,че съм пропуснал един пълен член в бързината - това не променя истиннотта на доводите ми.И въобще какъв е тоя укорителен тон, който си позволяваш да държиш на хората тук, че използвали диалектни форми? Това си е тяхно право...Диалектните думи и форми не са грешки в езика , а просто негови вариации , които се използват в неформалното общуване...RA[sgB] написа:След щателния анализ на изречението ми е малко трудно да ти повярвам!хах
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Master_of_Sin
- Живее, за да пише
- Специалност: Унгарска филология
Резултати! резултатиии! айде да ги качват вече днес чее...ако и днес ги няма ще се гръмна! 
I'll send you to your maker
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
I'll send you to your death
Death, nicely crucified...
Death, heads on stakes!
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Леле,знаех си,че ще ги качат в 3 сутринта! 
Последно промяна от RA[sgB] на 21 Юли 2009, 02:05, променено общо 1 път.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Тук колко сме ранобудни,отсега чакаме