Zeitgeist- филма
- FightForFreedom
- Паисий
Re: Zeitgeist- филма
Трудно ми е да си спомня...
Мда, и аз се отказах от филма още в частта за християнството (въпреки че попрехвърлих малко към частта за 11-ти септември и щях да умра от смях - преди някой да се хване за текста в скобите, да уточня, че има доста добре разработени - според мен, разбира се - филми точно по повода, които противоречат на официалната позиция на американското правителство - например 911 From Plane Sight). Теориите на конспирацията биха могли да са полезни, но айде да им обръщаме внимание не защото са теории на конспирацията, а само когато са подплатени с доказателства и логика по-силни от тези в официално лансираните теории!
Иначе тази тема затвърди отдавна таените от мен съмнения, че Цайтгайст ще въздейства силно именно на хора, които са лишени от познания или от големи интелектуални възможности (бррр - този младеж от трета страница
). Направи ми готино впечатление как точно тези хора хвърлят умни термини като "монетарна система", без да положат усилия да ги осмислят.
Бтв, някой да се сеща за цивилизовано общество, в което няма пари? Как тогава ще извършваме размяна помежду си? Наистина ли има някой, който е толкова ненаясно със света, че сериозно да си мисли, че благата са широкодостъпни, и още по-сериозно да смята, че всички хора имат еднакво право на тях?
Показателно е, че Ленин и другарите му обмислят възможността за преход към немонетаризирана икономика още през 1917 г. Само за броени седмици това води до катастрофални последици и те се отказват - преди да свършат с останалите илюзии на т.нар. "военен комунизъм" мисля.
Що се отнася до втората част на Цайтгайст, не съм я гледал и мисля да пропусна.
Още едно наблюдение - в България е широко разпространено споделеното и в тази тема мнение, че американците са тъпи - предимно от хора, които, логично, не са запознати с американската култура. Всъщност в САЩ се създават малко повече от половината иновации в света (при положение, че упадъкът в това отношение е явен - през 80-те години там са се създавали над 3/4 от всички иновации) и се намират 1/3 от университетите на планетата (да вметна, че единственото българско учебно заведение, което отговаря на критериите за университет - или поне отговаряше преди 2-3 години, когато за последно се заинтересувах - е СУ).
Така де - в САЩ има тъпи и необразовани хора в процентно съотношение приблизително отговарящо на това в България.
Иначе тази тема затвърди отдавна таените от мен съмнения, че Цайтгайст ще въздейства силно именно на хора, които са лишени от познания или от големи интелектуални възможности (бррр - този младеж от трета страница
Бтв, някой да се сеща за цивилизовано общество, в което няма пари? Как тогава ще извършваме размяна помежду си? Наистина ли има някой, който е толкова ненаясно със света, че сериозно да си мисли, че благата са широкодостъпни, и още по-сериозно да смята, че всички хора имат еднакво право на тях?
Показателно е, че Ленин и другарите му обмислят възможността за преход към немонетаризирана икономика още през 1917 г. Само за броени седмици това води до катастрофални последици и те се отказват - преди да свършат с останалите илюзии на т.нар. "военен комунизъм" мисля.
Що се отнася до втората част на Цайтгайст, не съм я гледал и мисля да пропусна.
Още едно наблюдение - в България е широко разпространено споделеното и в тази тема мнение, че американците са тъпи - предимно от хора, които, логично, не са запознати с американската култура. Всъщност в САЩ се създават малко повече от половината иновации в света (при положение, че упадъкът в това отношение е явен - през 80-те години там са се създавали над 3/4 от всички иновации) и се намират 1/3 от университетите на планетата (да вметна, че единственото българско учебно заведение, което отговаря на критериите за университет - или поне отговаряше преди 2-3 години, когато за последно се заинтересувах - е СУ).
Така де - в САЩ има тъпи и необразовани хора в процентно съотношение приблизително отговарящо на това в България.
http://e-lect.net - избирай внимателно!
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Дружелюбно-Хейтърска забележка: Процентът може да е намалял както поради понижаване на рисърча в Щатите, така и поради увеличаване на рисърча в световен мащаб. Фактът, който цитираш не се самоподкрепяItilon написа:Всъщност в САЩ се създават малко повече от половината иновации в света (при положение, че упадъкът в това отношение е явен - през 80-те години там са се създавали над 3/4 от всички иновации)
Лично наблюдение: По време на студената война единственото значимо постижение на щатите в космическата надпревара е пилотиран полет до луната и успешно връщане на астронавтите на земята и непилотиран полет, който не се завръща до Марс. Съветския съюз е държавата, която изстрелва първият непилотиран спътник, изпраща в космоса и връща успешно първите животни, първите растения, първият пилотиран космически полет, завърнал се успешно на земята е съветски, първата жена астронавт е съветско постижение, първата космическа станция е съветска, първите непилотирани полети достигнали Венера са съветски. В днешни дни - НАСА спира пилотираните полети в космоса, поради технически проблеми на космическата си флота, Русия финансира космическата си програма чрез туристи. Европейският съюз годишно дава повече финансиране за земеделие отколкото за наука. Европейските държави събират двайсет години пари за да построят ЦЕРН, чиято стойност се равнява на три годишни заплати на директор на някоя от световните банки.
Извод - Човечеството затъпява в глобален мащаб.
Дисциплинарна забележка: всичко в тоя пост е офтопик.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Още офф-топик: напълно си прав - процентното намаление се дължи на засилването на държавите в Далечния изток най-вече, не на някакъв сериозен научен упадък в САЩ. Не разбрах защо това да се бие с тезата ми - която е, че нация, създаваща повече от половината изобретения в света и имаща най-многото и най-реномирани университети, няма как да бъде определяна като тъпа.
Що се отнася до космическите изследвания, те очевидно не са единствената област на научно развитие. Мога да цитирам "Политическа икономия на комунизма" на Янош Корнай, в която е даден списък на по-основните технологични изобретения след Втората световна война. Съветският съюз е отговорен за 2; Съединените щати - за 36
.
Що се отнася до космическите изследвания, те очевидно не са единствената област на научно развитие. Мога да цитирам "Политическа икономия на комунизма" на Янош Корнай, в която е даден списък на по-основните технологични изобретения след Втората световна война. Съветският съюз е отговорен за 2; Съединените щати - за 36
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Макар в началото да направих изборяването за да го коментирам в светлината на горното твърдение, че САЩ дава една втора от рисърча в света впоследствие се отказах от тази си идея и реших да го дам в светлината на това колко малко се отделя за изследвания днес 
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Филмът определено има достойнства, въпреки че трудно би могъл да впечатли някой по-начетен и мислещ човек. Като цяло темата за world government я има доста отдавна, а филмът само я доокрасява с някои доста противоречиви факти. Като цяло си заслужава гледането не толкова, за да примем всичко казано на 100%, а за да се замислим за някои фундаментални неща от живота.
Един пример с този т.нар. сФински грип, за който се вдигна олелия до небето. На всеки поне малко разсъждаващ е ясно, че тоя грип НЕ е причина за масова психоза най-малкото, защото само в България годишно умират около 2 хиляди души от грип, а в света - 500 хиляди. За няколко месеца от появата на тоя грип в света са умрели около....100 души
. И това всичко се прави поради две причини: 1/ печалба. 2/масова психоза с цел по-добър контрол над послушните агънца, които за всичко и винаги вече ще разчитат на своето правителство, което след няколко месеца вече ще има ваксина, а дотогава производителите на тамифлу ще са мултимилионери/милиардери.
Да припомня ли и с какво лекарство се лекуваше птичия грип - тамифлу....
Един пример с този т.нар. сФински грип, за който се вдигна олелия до небето. На всеки поне малко разсъждаващ е ясно, че тоя грип НЕ е причина за масова психоза най-малкото, защото само в България годишно умират около 2 хиляди души от грип, а в света - 500 хиляди. За няколко месеца от появата на тоя грип в света са умрели около....100 души
Да припомня ли и с какво лекарство се лекуваше птичия грип - тамифлу....
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бе не знам, на мен ми е някак си глупаво да мисля, че съществуват такива глобални конспиративни мрежи. Свинския грип и психозата около него се обяснява по много лесен начин - мас медии. Оттам нататък всичко останало вече е следствие и опортюнизъм на определени хора, които са успели да се възползват от ситуацията. По същия начин по който ми е смешно как във филма обясняват, че Европейският съюз е създаден за да се слее с Американския, Азиатския, Африканския и да направи глобално правителство. Всеки човек с базови познания по история знае защо е създаден Европейският съюз, а всеки с малко повече от базови познания по политика, публична администрация или право знае, че да го наречеш правителство е все едно да наречеш Сомалия държава. На теория го има ама на практика не работи. А какво ще е бъдещето му зависи от хаосът в който живеем, където всичко може да се случи, и отново от опортюнизма на определени хора.
п.п. А какво му е лошото на световното правителство?
п.п. А какво му е лошото на световното правителство?
Seconded!
По отношение на свинския грип любителите на конспирации пропускат един съвсем дребничък факт - вече заразените НЕ плащат за тамифлу - плащат правителствата. Информацията, която се появява за грипа, идва от три основни източника - СЗО, същите тези правителства (или министерствата им на здравеопазването) и независими експерти. Ако допуснем, че има конспирация, в нея трябва да участват няколко хиляди играчи - дори да допуснем, че можеш да купиш всички експерти (за момента няма нито едно експертно мнение, което да се различава от общоприетото) и че СЗО играе с производителите на лекарства, пак остава неясно каква е сметката на държавите - които и без друго имат огромни разходи в условията на криза.
Що се отнася до световното правителство, един хубав ефект от него ще бъде краят на междудържавните конфликти и на заплахата от големи войни.
А твърдението, че ЕС е създаден, за да се слее с такива субекти като Африканския съюз дори не заслужава коментар.
По отношение на свинския грип любителите на конспирации пропускат един съвсем дребничък факт - вече заразените НЕ плащат за тамифлу - плащат правителствата. Информацията, която се появява за грипа, идва от три основни източника - СЗО, същите тези правителства (или министерствата им на здравеопазването) и независими експерти. Ако допуснем, че има конспирация, в нея трябва да участват няколко хиляди играчи - дори да допуснем, че можеш да купиш всички експерти (за момента няма нито едно експертно мнение, което да се различава от общоприетото) и че СЗО играе с производителите на лекарства, пак остава неясно каква е сметката на държавите - които и без друго имат огромни разходи в условията на криза.
Що се отнася до световното правителство, един хубав ефект от него ще бъде краят на междудържавните конфликти и на заплахата от големи войни.
А твърдението, че ЕС е създаден, за да се слее с такива субекти като Африканския съюз дори не заслужава коментар.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
и аз ги гледах най-после
1. Религията.
защо ви е трудно явно да разберете,че има съответствия между митовете отпреди времето на Христос и евангелията? Има ги и това е факт.
Факт е и съборът в Никея, а оттам всички знаем каква е историята.
2. 11-ти септември
Идеята,че кулите са взривени от американци, съм я чувала и преди. Тук за доказателство дадоха някои интересни факти
3. Парите
Много ясно,че парите са власт и много ясно,че тези,които имат пари, ще имат власт - това е навсякъде.
А във втория филм вече се каза също една неоспорима истина - за корпорациите, малкото финансиране на образованието и здравеопазването.
Не разбирам негативните мнения за филма - сякаш не сте се сблъсквали със същите неща, за които се говори в него.
1. Религията.
защо ви е трудно явно да разберете,че има съответствия между митовете отпреди времето на Христос и евангелията? Има ги и това е факт.
2. 11-ти септември
Идеята,че кулите са взривени от американци, съм я чувала и преди. Тук за доказателство дадоха някои интересни факти
3. Парите
Много ясно,че парите са власт и много ясно,че тези,които имат пари, ще имат власт - това е навсякъде.
А във втория филм вече се каза също една неоспорима истина - за корпорациите, малкото финансиране на образованието и здравеопазването.
Не разбирам негативните мнения за филма - сякаш не сте се сблъсквали със същите неща, за които се говори в него.
Toto-I will remember
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ice_Spirit написа:и аз ги гледах най-после![]()
1. Религията.
2. 11-ти септември
3. Парите
Съгласен!
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Другарите с престилките и символичните мистриийки гледат!Ice_Spirit написа:и аз ги гледах най-после![]()
1. Религията.
2. 11-ти септември
3. Парите
Кой какво??Mortuary написа:То са измислени и коли, които вървят на вода, екологично съобразени са, но това никой няма да го допусне,

- FightForFreedom
- Паисий
Да е вода, да е вода.. колко може да е вода?
Zeitgeist е пропаганден филм, какво повече трябва да се каже?
Zeitgeist е пропаганден филм, какво повече трябва да се каже?
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето, данчо паказва, че може да мисли 
Браво, данчо.
(в тоя пост няма ирония, някой да не вземе да се обърка)
Браво, данчо.
(в тоя пост няма ирония, някой да не вземе да се обърка)
- Paschendale
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право (I hope so)
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Гадна ционистка пропаганда.
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!