Тук е разковничето към отличната оценка. По мое мнение - не.KsGCo написа:а златните векове и на двамата включваха ли се?
КСК 2009 - История
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: КСК 2009 - История
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Аз щях само бегло да спомена Златния век накрая в оценката за Симеон.
А някои са изписали цели страници, при положение, че темата беше за политическото могъщество при Симеон.
А някои са изписали цели страници, при положение, че темата беше за политическото могъщество при Симеон.
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
Scorpion, лаишкото ми мнение е, че това дали се включва "Златния век" или не подлежи на дискусия.Естествено, каквото решат г-дата от ИФ, това ще е, но въпреки това.
Политическо могъщество според мен означава както във външната, така и във вътрешната политика.Все пак редом с териториалната експанзия има и небивал културен подем, който се съхранява в години, много повече отколкото териториите, част от които загубени при Петър.
Това е моето мнение, кратко в 1-2 страници, в които се включват основните автори, кратко за произведенията, малко архитектура, целта на Симеон, преславското съкровище и извод.
Какви са твоите доводи, Scorpion, за невключването на книжнината?
Политическо могъщество според мен означава както във външната, така и във вътрешната политика.Все пак редом с териториалната експанзия има и небивал културен подем, който се съхранява в години, много повече отколкото териториите, част от които загубени при Петър.
Това е моето мнение, кратко в 1-2 страници, в които се включват основните автори, кратко за произведенията, малко архитектура, целта на Симеон, преславското съкровище и извод.
Какви са твоите доводи, Scorpion, за невключването на книжнината?
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
btw...нещо изключих
Темата за Симеон...."Могъщество при..." либеше или "Политическо могъщество...."
И точно от тук идваше май разликата между двете теми...
Темата за Симеон...."Могъщество при..." либеше или "Политическо могъщество...."
И точно от тук идваше май разликата между двете теми...
Последно промяна от zick.dsk на 19 Юли 2009, 13:55, променено общо 1 път.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
"Политическо могъщество..." 
Та в този случай...аз го виждам без културата и тн.
Единствено да се спомене с 1-2 изречения,свързани с успешната външна политика
Единствено да се спомене с 1-2 изречения,свързани с успешната външна политика
- Scorpion
- Легендарен флуудър
В програмата за изпита изрично пише "Политическо и културно развитие на българската държава при цар Симеон", което ще рече, че според разбирането на преподавателите в СУ понятието "политическо развитие" не включва културния разцвет.hahaf написа: Какви са твоите доводи, Scorpion, за невключването на книжнината?
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Така е,но темата за Симеон и без това не е особено дълга,като махнеш и Златният век съвсем..
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Кой е казал, че трябва да е дълга? Написаното трябва да е по темата. Отклоненията се санкционират. Знам от опит.RA[sgB] написа:Така е,но темата за Симеон и без това не е особено дълга,като махнеш и Златният век съвсем..
В това няма особенно логика...трябва да се спазва темата...RA[sgB] написа:Така е,но темата за Симеон и без това не е особено дълга,като махнеш и Златният век съвсем..
Иначе ,за да си напишем дълга тема да вземем и следващия владетел освен
-
hahaf
- Да живей словото
Scorpion-a е прав.Санкцията за пропуснат параграф е същата, както за надписан такъв.
Въпреки това, за мен лично, не може да не се каже за златния век, защото е съществена част от политическото могъщество на Симеон.Вече въпросът според мен е доколко трябва да се наблегне на него.За себе си преценям, че може малко да съм надписал по този параграф.Въпреки това е възможно да не се санкционира, все пак и проверяващите са хора...
PS. Големината на темата няма абсолютно никакво значение.Както Крум-Омуртаг-Маламир-Пресиан са четирима владетеля, така и Борис е само един.Вече е важно какво пишеш в темата, как го представяш, анализираш и т.н.
Въпреки това, за мен лично, не може да не се каже за златния век, защото е съществена част от политическото могъщество на Симеон.Вече въпросът според мен е доколко трябва да се наблегне на него.За себе си преценям, че може малко да съм надписал по този параграф.Въпреки това е възможно да не се санкционира, все пак и проверяващите са хора...
PS. Големината на темата няма абсолютно никакво значение.Както Крум-Омуртаг-Маламир-Пресиан са четирима владетеля, така и Борис е само един.Вече е важно какво пишеш в темата, как го представяш, анализираш и т.н.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
-
RA[sgB]
- Да живей словото
Аз не съм казал,че големината има значение...исках да кажа,че цялото политическо могъщество може точно за 3 часа да бъде написано...и няма ка да не се съблазниш в оставащия 1 час да не напишеш нещо и за Златния век
-
hahaf
- Да живей словото
Два часа и половина ми стигнаха за темата.Помнех структурата и т.н. Писах и за златния век.Всчико на всичко 10 страници, но шрифтът ми е такъв.
Поздрави
Поздрави
Къде го пише като изрично правило?Ако го няма и санкционират по същия начин като пропуснат въпрос тази санкция става некоректна да не кажа и незаконна.Медиите ще имат доста храна да нищят скандала,който ще стане, особено напоследък, когато се видя, че в университета по специалност право няма едно обективно оценяване между потоците на един и същи курс.hahaf написа:Scorpion-a е прав.Санкцията за пропуснат параграф е същата, както за надписан такъв.
Въпреки това последното нещо което се сещам да са коментирали в курса по история на СУ миналата година беше това, че ако човек напише допълнително материал по темата - той не се взема под внимание при формирането на оценката.Има едно изклчение обаче и това е ако дъпълнителния материал е грешен по съдържание - тогава се намаля оценката.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Ако не сте прекалили с отклонението и съществената част на разработката ви (в случая политическото развитие) е качествена, можете съвсем спокойно да очаквате хубава оценка. 
Батбаян, за санкционирането на отклоненията от темата съм чел в това помагало
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=18814 Разбира се, за отклонения не се отнема толкова, колкото за пропуснати основни въпроси.
Батбаян, за санкционирането на отклоненията от темата съм чел в това помагало