еми аз само в 1 изречение ги споменах като пример за братя по дух.Kai написа:Какво точно сте писали за Галеви тогава? И как сте го свързали с темата? Защото за техния случай именно това е най-основното за тема Братя - как въпреки че не са кръвни братя, са братя по... чак събда не, ама да речем братя по оръжие в един подземен свят.
Журналисти 2009, том 2.
-
love_blush
- От дъжд на вятър
Re: Журналисти 2009, том 2.
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Абе... то няма особено голямо значение с каква оценка ще минат, а дали ще минат. Миналата година си спомням едно момиче имаше 6.00 на писмения и я скъсаха на устния. Но дори и с тази шестица тя не беше толкова самоуверена, колкото са новите кандидат журналисти, които имат средно добри оценки... Но тази година като цяло гледам, че навсякъде като цяло е паднало нивото на конкуренция - сред всички кандидати от всички изпити. Така че и тези със средно добрите работи биха имали шанс... Но пак казвам - като казват с две-три думи какво са писали може да звучи супер тъпо и не особено не на място, а в действителност да са написали нещата добре и смислено, защото както казах преди време - най-важното е да се види, че можете да мислите, а що се отнася до стила и начина на писане, на това ще се научите като ви приемат. И дано всеки получи заслужената оценка 
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- krinabs
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: връзки с обществеността
- Курс: първи
Аз като чух темата и веднага за Галеви се сетих и започнах да пиша чернова...след това в беловата с няколко изречения споменах как би трябвало първата асоциация да бъде Кирил и Методии , братя Миладинови и тн , но ценностите са обърнати и така...
веднъж - дваж споменах тримата братя и златната ябълка като фолклорен елемент , НО НИТО ЗА МОМЕНТ НЕ СЕ СЕТИХ ЗА ЮБИЛЕЯ НА СУ
Освен това доста се откланях към темата за изборите изобщо , ценностите днес и тези , които са ни завещали българските държавници от Средновековието...,но тъй като бях адски не в час относно темата ГАЛЕВИ , а бя убедена(поне в залата) , че трябва да пиша за Галеви направих и ужасно сериозни фактологични и много груби грешки - срам ме е да ги напиша тук!
та сериозни грешки във фактите + лирически отклонения + пропуски и задълбочаване в самата тема = моля се да мина изпита тъй като според мен писах оригинално , но пък като се сетя личното ми мнение в есето можеше да проличи само от епитетите...
Вярно ,че не се бях подготвяла(не знаех как) ,курс не бях посещавала и разчитах на традиционната ми информираност и си заслужавам да ме скъсат и чак не знам защо така силно се надявам да мина изпита...такава мечта ми е тази ЖУРНАЛИСТИКА!!!
Soulmates never die
- Bastor
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Пфт...ти ако пишеш добре не ти трябва задължително да учиш журналистика....огромното количество от добрите разследващите журналисти нямат висше в тази категория....ако имаш нюх и можеш да пишеш не ти трябва...просто извади нещо и ходи се моли по някой вестник (24часа/Труд) ако може да те вземат на стаж да гледаш как стават нещата....
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
Bastor написа:Пфт...ти ако пишеш добре не ти трябва задължително да учиш журналистика....огромното количество от добрите разследващите журналисти нямат висше в тази категория....ако имаш нюх и можеш да пишеш не ти трябва...просто извади нещо и ходи се моли по някой вестник (24часа/Труд) ако може да те вземат на стаж да гледаш как стават нещата....
Абсолютно си прав-мен,ако не ме приемат във ФЖМК, ще вляза филология и ще се пробвам в някоя медия
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
-
barbito
- В началото бе словото
Имам един въпрос към вас : Тъй като сайта на СУ ми е малко тъмна Индия , можете ли да ми кажете къде точно в сайта трябва да проверя на 27-ми за резултата от писмения и дали съм допусната до Устен изпит?
P.S. ще ви бъда благодарна , ако ме информирате как да стане това! Предварителон БЛАГОДАРЯ
P.S. ще ви бъда благодарна , ако ме информирате как да стане това! Предварителон БЛАГОДАРЯ
- Варненец
- Пишеща машина
Персонална информация секцията.
Иначе откъде реши,че точно на 27 ще излязат

Иначе откъде реши,че точно на 27 ще излязат
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- Mimmy
- От дъжд на вятър
На сайта на СУ отляво на "персонална информация" трябва да ти пише оценката, а за устния и аз не съм 100% сигурна, но би трябвало да е там също 
Журналистика - oh yeah! 
- krinabs
Ами в рамките на 10 работни дена стават ясни резултатите ...и аз сметнах също ,че на тази дата ще се разберат...Варненец написа:Персонална информация секцията.
Иначе откъде реши,че точно на 27 ще излязат![]()
![]()
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
в червено са почивните дни!
Моля ,ако не съм разбрала нещо ме поправете ,за да чакам по-малко за тези резултати...всяка следваща секунда ме побърква...
На персоналната информация обаче ше излезе колко момичетаима преди мен , а не общо...дали ще пише дали съм като цяло сред първите...?
CRAZY
Soulmates never die
-
barbito
- В началото бе словото
При братовчедка ми квесторите бяха казали на 27 най-късно на 28 да си провирим резултатите дали отивами на усетен
- beroeca
- От дъжд на вятър
Здравейте!Искам да споделя нещо,което може и да не Ви е подразнило,но мен определено!Ето за какво става въпрос:записвам се за изпита по журналистика в СУ и ме питат на колко изпита ще се явявам.Отговарям:"Дано на два-писмен и устен"!Плащам 60 лева за двата изпита.До тук добре.Но както знаете,за да се явя на устен трябва да съм сред първите 350 получили най-високи оценки(според една от версиите-незнам вече кое е правилно).ОК!Приемаме,че не съм изкарал добра оценка и съответно няма да се явавам на устен.При положение,че бяхме около 900 човека(незнам точната бройка),600 изгарят за устния.Правим проста калкулация 600х30лв=18,000лева!!!Някакси ми се струва като обир.Не съм за 30 лева,но без никакви усилия получават 18,000 лева-ЗАЩО???И то за извършването на...НИЩО!
Не знам за Вас,но ме е яд.Има ли такава практика и с други изпити,понеже не съм запознат?
P.S Много исках да видя как ще го обяснят,а на въпроса ми-"по какъв начин ще ми върнете парите,ако не стигна до устен?",отговора беше:"Ти майтапиш ли се"?Това ме издразни жестоко!Не стига,че без нищо взимат такава сума,а ми и ти се смеят-м.мицата им мръсна!!!
Не знам за Вас,но ме е яд.Има ли такава практика и с други изпити,понеже не съм запознат?
P.S Много исках да видя как ще го обяснят,а на въпроса ми-"по какъв начин ще ми върнете парите,ако не стигна до устен?",отговора беше:"Ти майтапиш ли се"?Това ме издразни жестоко!Не стига,че без нищо взимат такава сума,а ми и ти се смеят-м.мицата им мръсна!!!
Победа без чест е огромна загуба!
-
manichety
- В началото бе словото
Mм..няма връщане на пари!На мен ми казаха,че трябва да се плати,независимо дали отивам или не....и мен ме подразни този факт...особено цифрата,която даваш,но.....кандидатсваме в техния университет=> съобразяваме се с техните изисквания... Иначе не знам дали в СУ има др такива изпити,но за УНСС е същата практика...пак си платих и за устен...Абе дано поне да ни допуснат,че да не ни е яд!beroeca написа:Здравейте!Искам да споделя нещо,което може и да не Ви е подразнило,но мен определено!Ето за какво става въпрос:записвам се за изпита по журналистика в СУ и ме питат на колко изпита ще се явявам.Отговарям:"Дано на два-писмен и устен"!Плащам 60 лева за двата изпита.До тук добре.Но както знаете,за да се явя на устен трябва да съм сред първите 350 получили най-високи оценки(според една от версиите-незнам вече кое е правилно).ОК!Приемаме,че не съм изкарал добра оценка и съответно няма да се явавам на устен.При положение,че бяхме около 900 човека(незнам точната бройка),600 изгарят за устния.Правим проста калкулация 600х30лв=18,000лева!!!Някакси ми се струва като обир.Не съм за 30 лева,но без никакви усилия получават 18,000 лева-ЗАЩО???И то за извършването на...НИЩО!
"... And believe that dreams come true every day. Because they do!..."
- Варненец
- Пишеща машина
Бате ти къде живееш- в България налиberoeca написа:Здравейте!Искам да споделя нещо,което може и да не Ви е подразнило,но мен определено!Ето за какво става въпрос:записвам се за изпита по журналистика в СУ и ме питат на колко изпита ще се явявам.Отговарям:"Дано на два-писмен и устен"!Плащам 60 лева за двата изпита.До тук добре.Но както знаете,за да се явя на устен трябва да съм сред първите 350 получили най-високи оценки(според една от версиите-незнам вече кое е правилно).ОК!Приемаме,че не съм изкарал добра оценка и съответно няма да се явавам на устен.При положение,че бяхме около 900 човека(незнам точната бройка),600 изгарят за устния.Правим проста калкулация 600х30лв=18,000лева!!!Някакси ми се струва като обир.Не съм за 30 лева,но без никакви усилия получават 18,000 лева-ЗАЩО???И то за извършването на...НИЩО!
- krinabs
Всички останахме неприятно изненадани от вземането на въпросните 30 лева от всеки...Настина си е кофти тази практика и не ,че ги защитавам и че подкрепям подобния принудителен начин за дарения или пък съм сигурна в сладващите си думи , но
всяко лято във всички сгради на сУ се прави ремонт...а това изисква доста пари и то мнооого повече от 18.000...дано да ползват парите на нашите подители поне за това!
всяко лято във всички сгради на сУ се прави ремонт...а това изисква доста пари и то мнооого повече от 18.000...дано да ползват парите на нашите подители поне за това!
Soulmates never die
- Варненец
- Пишеща машина
krinabs написа:Всички останахме неприятно изненадани от вземането на въпросните 30 лева от всеки...Настина си е кофти тази практика и не ,че ги защитавам и че подкрепям подобния принудителен начин за дарения или пък съм сигурна в сладващите си думи , но
Тези 18 000 са само от журналистиката и то само от устен, и то от тези 600 ,които за съжаление ще изгорят, а има още 350 - и още сумати специалности и изпити + , че те имат и спонсори-хич не ги мисли Су , не са за оплакване-някой добре ще се сгуши с тези пари........